Menu Close

Boldog 5. születésnapot, BTK!

Fennállásának ötödik évfordulójához érkezett a Blogturné Klub, amit természetesen szerettünk volna Veletek együtt megünnepelni – hisz ti is részesei vagytok ennek az élménynek.
Ennek örömére kezetekbe adtuk a gyeplőt, teret engedhettetek legkíváncsibb éneteknek és tabuk nélkül kérdezhettetek tőlünk. Most pedig rajtunk a sor, hogy megválaszoljuk őket.

Tartsatok velünk, ha kíváncsiak vagytok, kik rejtőznek a blogok mögött, netán szeretnétek bekukkantani a kulisszák mögé, és megismerni pikáns-belsős élményeinket! És ahogy azt már megszokhattátok, ezúttal sem hagyunk Titeket nyeremény nélkül.

Először válogattam a sok kérdés közül, amelyeket a Blogturné Klub közönsége tett fel nekünk.

Öt év során sok új taggal bővült a csapat. Milyen érzés volt újként csatlakozni egy kiforrott csapathoz?

Két éve nyár végén csatlakoztam a Blogturné Klub csapatához, méghozzá azért jelentkeztem, mert éppen főleg olyan bloggert kerestek, aki sokat olvasna gyermek és ifjúsági irodalmat. Mivel én meg pont ebbe az irányba kezdtem el nyitni, úgy gondoltam, bepróbálkozom. Elvégre eddigre már a BTK fogalom lett a könyvesblogok között. Igazából nem is tudtam, hogy mire számítsak, amikor felvettek, leginkább a sok munka lepett meg, ami egy-egy turné körül van. Mindenképp tetszett már az elejétől, hogy van működési szabályzat azaz mindenki tisztába lehet azzal, hogy mit várnak el tőle amikor feladatokat vállal. Ugyanakkor meg sok gondot levesz a vállamról például az, hogy tudok előre tervezni és nem nekem kell tartani a kapcsolatot minden kiadóval, hanem mások ezt elintézik helyettem. S idővel kiderült, hogy van sok minden amit szeretek csinálni egy-egy turné szervezésénél.

Mi a legpozitívabb élmény, amit az elmúlt 5 2 év alatt szereztetek a Blogturné Klub kapcsán?

Amikor a többiek megdicsérik a bannert amit készítettem, vagy a játékot amit kitaláltam az adott turnéhoz. Még akkor is, ha mondjuk kevés megfejtés érkezik, mert túl nehezek a feladványaim 🙂

Melyik volt az első könyv, amit elolvastál?

Ezt úgy értelmeztem, hogy a BTK keretein belül. Nos, az első turné, amin részt vettem az Tina Fey: A nagymeNő című könyvéhez kapcsolódott, de addigra már kétszer angolul olvastam a könyvet, úgyhogy inkább az első igazi turnémnak Roald Dahl: A barátságos óriását tartom. Az első turné pedig, amit én “irányítottam” az Ava Lavender különös és szépséges bánata volt.

Kedvenc könyvtárad?

Természetesen elsősorban ahol dolgozom 🙂 De mivel felsőoktatási könyvtárról van szó, kicsit más az állománya és a közönsége, s a mi feladatunk is, mint amire az ember akkor gondol, ha eszébe jut a könyvtár szó. Klasszikus városi könyvtárak közül a Kőbányai Szent László téren lévő könyvtárat szoktam legtöbbet látogatni és nagyon elégedett vagyok azzal, amit ott kapok. Ahova pedig egyszer szeretnék eljutni, s megnézni és tanulni tőlük, az a New York Public Library.

Szoktál jegyzetelni olvasás közben?

Nem igazán, néha bejelölök idézeteket amik tetszenek, vagy részeket néha ha valami nagyon frappáns az eszembe jut, akkor szoktam gyorsan lekörmölni valamit valahova, de ritkán fordul elő ez is és inkább miután épp abbahagytam az olvasást és csak gondolkodom az adott élményről, vagy fejben készítem az értékelésemet. Ilyenkor fordul inkább elő, hogy készítek valami jegyzet félét. Olvasás közben többnyire belefeledkezem a műbe és ritkán szakítom ki magam még rövid firkálás erejéig se.

Milyen könyvformátumot szeretsz inkább, miért? Nyomtatott vs. Ebook vs. Hangoskönyv.

Amikor e-könyv olvasóm lett nagyon megörültem ennek a formátumnak, főleg mert pont akkor volt kisbabám, aki mellett pl. szoptatás közben teljesen jól lehetett olvasni az eszközről. Aztán egy idő után megint visszatértem a nyomtatott könyvekhez, mert úgy éreztem, hogy gyorsabban olvasom azt. Mostanában, úgy az elmúlt 2-3 évben nagyon megkedveltem a hangoskönyveket, mert úgy még akkor is tudok olvasni, ha éppen a kezemmel meg a szememmel valami mást kell csinálnom. Ez tipikusan házimunka, kerti munka szokott lenni, meg tömegközlekedés, vezetés, sétálás. Szóval nekem mind a három formátum bejön és mostanában majdnem egyenlő arányban is fogyasztom őket.

A következő kérdést KönyvParfé tette fel nekem:

Sétálsz az utcán és szembe jön veled Benedict Cumberbatch. Ha csak egyet kérdezhetnél tőle, mi lenne az?

Eljönne-e hozzánk esti mesét olvasni?

 

Nyereményjáték

6 meglepetéskönyv kerül kisorsolásra! Minden állomáson egy-egy bloggerünk jellemzőit találod, ami alapján meg kell tippelned, kiről van szó és beírnod a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! Csak magyarországi címre postázunk, a nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére, hogy válaszoljon a kiküldött értesítőre, utána automatikusan újat sorsolunk.

Ki ez a blogger?

Az első BTK bébi édesanyja, aki imádja a romantikus műfajt. Szerelem, kaland, szabadság, romantika, szenvedély, izgalom? Nála mind megtalálod.

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai:

09.07. Kelly & Lupi olvas
09.08. Függővég
09.09. Deszy könyvajánlója
09.10. Sorok Között
09.11.  Dreamworld
09.12. Nem félünk a könyvektől
09.13. Spirit Bliss Sárga könyves út
09.14. Könyv és más
09.15. Never Let Me Go
09.16. Könyvvilág
09.17. Ambivalentina
09.18. Zakkant olvas
09.19. Hagyjatok! Olvasok!
09.20. Betonka szerint a világ…
09.21. KönyvParfé
09.22. Olvasónapló
09.23. Insane Life
09.24. Szembetűnő
09.25. Szofisztikált Macska

2 Comments

  1. Pingback:BTK 5. Szülinapi blogturné - Nem félünk a könyvektől

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *