Menu Close

Megjelenésre várva

Itt az ősz, s jönnek tömkelegével a könyvek. Nem csak magyarul, de angolul is várható egy csomó újdonság, ami ilyen vagy olyan okból az érdeklődésemre tart számot.

Graeme Simsion: The Rosie EffectMindjárt kezdjük a legizgalmasabbal, Don Tillman visszatér! Az idei év egyik legjobb könyve címet már megelőlegeztem Graeme Simsion: Rosie Projekt című regényének, amit ugyan én még angolul olvastam, de nyár végén magyarul is megjelent,  (s el kell mondanom, ugyanolyan jó, mint az eredeti, anyósjelöltemnek vettem meg, aki eleinte nem értette miért aztán nem győzött hálálkodni nekem, hogy mennyire jó olvasmányt találtam neki), szóval jön a regény folytatása, a Rosie hatás címmel. Angolul szeptemberben fog megjelenni, remélhetőleg jövő évben magyarul is. a Borítói hasonlóan klasszak, mint az első részé voltak és a fülszöveget nem másolom be, mert spoileres. Aki olvasta az első részt, az nyugodtan nézzen bele.
Kiadó: TextPublishing ISBN: 9781922182104 terjedelem: 368 old. megjelenés: 2014 szeptember 24

UnboundHa már folytatásoknál tartunk, jön a tavalyi év egy nagy kedvencének, a bűbájos könyvtárosnak a kalandjai is befejeződnek. A Libriomancer-ből ismert Isaac Vainio történetének középső része ugyan már olvasható és be is szereztem, de akkor most már megvárom a zárást, s egyben fogom megtudni, hogy vajon megmentik-e megint a Gutenberg galaxist. Mert ugye ki ne szeretne könyvvarázsló geek könyvtárosokról olvasni, aki mindenféle szempontból szembe megy a sztereotípiákkal, kezdve azon, hogy nem kisasszony!

Kiadó: DAW Books ISBN: 9780756409685 terjedelem: 320 old.,  megjelenés: 2015 január 6

Caitlin Moran: How to Build a GirlA könyves blogos berkekben különböző szélsőséges reakciókat kiváltó Caitlin Moran első ifjúsági (igen, YA-t írt a tökös csaj) regénye ugyan már megjelent angolul (még valamikor júliusban), de az elég friss kategóriába tartozik (Amerikában meg úgyis csak szeptember végén jön ki). Nekem nagyon bejött a csaj stílusa és mondanivalója, még ha nem is értek vele mindig egyet. Csak persze nem írtam róla posztot, de még a Popkult csajok első adása erről szólt, úgyhogy nem éreztem a késztetést. Mindenesetre Moran egy saját magához hasonló lányról ír, a történet erősen életrajzi jellegű, szóval ismerős lehet, viszont érdekel, hogy a stílusa hogy jön át fikcióban, elvégre ő alapvetően újságíró.

Kiadó: Harper, ISBN: 9780062335975, terjedelem: 336 old. 

Amy Poehler: Yes PleaseHa már klassz csajok, akkor meg kell említeni Amy Poehlert is, akinek jön egy könyve ősszel. Nagyon remélem, hogy ebben is öribarija, Tina Fey nyomait követi, akivel szenzációs párost alkotnak, s akitől igen kedveltem a Bossypants című önéletírást. Amúgy is elkezdtem felzárkózni a Poehler életműből, s nekiálltam nézni a Városfejlesztési osztályt. Úgyhogy remélem a hölgy majd megnevettet írásban is.
Kiadó: Harper, ISBN: 9780062335975, terjedelem: 336 old. 
hordaNa jó, az angol könyvek sorát folytathatnám még, de azért akad magyar nyelvű megjelenés is. Például végre befejeződik Ann Aguirre Razorland trilógiája is. Nekem bejött az első két könyv (Menedék, Helyőrség) a maga nyers jövőképével és kíváncsi vagyok, hogyan fog befejeződni az egész, tényleg van-e remény az emberiség számára?
Kiadó: Fumax ISBN: 9789639861916 terjedelem: 430 old., megjelenés: szeptember 29

 

jonesgibbUrsula Jones és Sarah Gibb párosnak már több mesekönyvet is köszönhetünk, amiket én csak a könyvtárban vagy unokahúgoknál szoktam olvasgatni, de azért szeretek gyönyörködni bennünk. Nagyon bejött az Aranyhaj (mondjuk itt nem Jones volt az író, de az illusztrátor ugyanúgy Gibb), A királykisasszony, akinek nem volt birodalma és persze a Szépség és a Szörnyeteg is. Legújabb együttműködésük szintén szeptember végére várható, s ez meg egy olyan királykisasszonyról szól, aki nem mehetett el a bálba.
Kiadó: Manó könyvek ISBN: 978 615 5385 34 6 terjedelem:32 oldal, megjelenés:2014 szeptember 29

sirokkozott Az Agavénál jön az őszi szokásos Christopher Moore regény, ismét egy régebbi könyve, megint Pine Coveba látogathatunk és bolondozhatunk. Na meg végre egy újabb Scudder is megjelenik (2 éve volt az utolsó, nem mintha számolnám), amit időzítenek a mozibemutatóhoz. Igen, lesz film a Sírok közöttből, méghozzá Liam Neesonnal a főszerepben, s a trailer alapján egészen jól áll neki a kiszuperált nyomozó karaktere.

Christopher Moore: A Melankólia-öböl buja bestiája, Agave könyvek, ISBN: 9786155468407, megjelenés: 2014 október 7

Lawrence Block: Sírok között, Agave könyvek, ISBN:9786155468650, terjedelem: 378 old., megjelenés: okróber 16

Ti milyen őszi könyvekre vártok?

6 Comments

  1. Pingback:Graeme Simsion: The Rosie Effect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *