Dec 292011

Melissa Hill eddigi regényeiben amik magyarul is elérhetők voltak mindig volt valami váratlan fordulat, ami kiemelte írásait a szokványos chick lit regények közül és nem csak meglepetést okozott, de el is gondolkodtatott. Ezért a regényéért mégse törtem magam annyira, mert valahogy nem fogott meg a történet, amit a hátulján olvastam.

Ráadásul a regény elején a főszereplőnő nagyon idegesítő volt. Abby azon siránkozik, hogy elhagyta nagy szerelme, ráadásul mást vesz feleségül és teljesen egyértelmű, mennyire szánalmas a lány mennyire értelmetlen amit csinál. Aztán jön egy béna baleset, betörik a feje, eszméletét veszti, s a kórházban felébredve elég fura diagnózist kap, amivel együtt kell élnie. A részletekre csak azért nem emlékszem, mert ezt is nyáron olvastam, de lényeg, hogy ha láttátok az 50 első randit, na akkor kb. fogalmatok lehet, mi is a gond Abby memóriájával. Innentől kezdett aztán érdekes lenni a regény, mert a lány végre megváltozik, újból felveszi a kapcsolatot a családjával, megfogadja a tanácsaikat és ír egy listát arról, hogy mi az, amit még szeretne átélni és emlékeket gyűjteni. S ebben mindenki, orvosa, anyja, nővérei támogatják meg egy új ismeretség is, Finn, akinek van már gyakorlata elesettek ápolásában.

Szóval a bonyolult diagnózisra már nem emlékszem, de arra igen, hogy megint volt benne olyan fordulat, amitől különlegessé szinte krimiszerűvé vált a regény. Pedig erre igazán nem számítottam. Amúgy a főszereplő elég sokáig idegesítő marad, csak a vége felé kezdtem megenyhülni iránta, amikor kiderült, hogy… de legalább Finn nagyon rendes pasi volt, aki úgy gondolta, megéri amit tennie kell Abbyért. Összességében nagyon kellemes könyv volt, s megint csak izgalmas is, ráadásul váratlanul ért az egész összetettsége. Persze utólag értem, hogy a fülszövegben sok mindent nem akartak elárulni, de így meg nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. Pedig azért jó, hogy elolvastam, mert még így fél év után is emlékszem annyira belőle, hogy összerittyentettem ezt a postot. Egyelőre tehát Melissa Hill egész jópofa íróként van köreimben számon tartva.

Eredeti cím: Before I Forget
Kiadó: Kellly Kiadó
Fordító: Fazekas Edit
Megjelenés: 2010 (2008)
Terjedelem: 330 p.
ISBN: 9789639943612

3.5 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *