Menu Close

Victoria Dahl: Good Girl’s Don’t

Victoria Dahl: Good Girls Don’tTavaly előtt találkoztam először Victoria Dahl-lal és modern romantikus regénye, a Talk me Down igazán jó szórakozás volt. S bár az a regény is egy sorozat részét képezte, a többit nem szereztem meg, viszont most ismét egy trilógiával állt elő, ami három testvérről szól, akik egy sörfőzdét és bárt üzemeltetnek Aspenben.

Tessa Donovan szülei autóbalesetben haltak meg, amikor a lány 14 éves volt és a nagyobbik bátyja, Eric vette át a családfő szerepét, s irányítja a Donovan sörfőzdét. Most már ő is ott dolgozik, főleg a könyveléssel és a marketinggel foglalkozik, míg a középső fiú, Jamie, a jóképű nőcsábász áll a bárpult mögött. A történet elején betörnek a sörfőzdébe, s bár csak a számítógépeket meg pár hordót visznek el, s a nyomozással a Los Angelesből a viszonylag nyugis kisvárosba visszatért Luke Asher foglalkozik. A bűntény mellett azonban Tessának inkább azért fő a feje, mert Jamie egy éjszakás kalandba keveredett leendő fő partnerük lányával, ami nem maradt az apa előtt titokban, s ezért veszélybe kerül a szerződés, amin Eric már hónapok óta dolgozott. A lány megpróbálja jóvá tenni a dolgot, s tudva, hogy ha Jamie ballépése kiderül, a bátyjuk még kevésbé fog bízni az öccsébe, mindent titokban próbál tartani és megoldani. Közben pedig ott van a jóképű, visszafogott nyomozó, akihez igencsak vonzódik, de ezt is titkolni kell, mert túlvédelmező testvérei szerint Luke főiskolás korában nagyon pimaszul bánt a lányokkal, ráadásul egy csúnyán végződő házasság is van a tarsolyában, mostanában pedig partnere miatt pletykálnak róla rosszindulatúan. Tessa azonban hozzá van szokva, hogy a családi harmónia fenntartása érdekében falazni, hazudozgatni kényszerül, s úgy hiszi, hogy most se lesz semmi gond és meg tudja tartani az egyensúlyt hivatalos és magánéleti gondjai között. Csakhogy egy kapcsolat nem egyszemélyes játszma és Luke-nak is megvannak a maga problémái és gondjai, s össze kell csiszolódniuk, ha azt szeretnék, ne csupán rövidtávú legyen a viszonyuk.

Victoria Dahl kellemes kis regényt hozott össze és a legjobb benne, hogy a karakterek hús-vér emberek. Mivel Tessa életében a hagyományos család hamar felbomlott, attól tartott, ha ő nem tartja össze őket, a bátyjai is magára hagyják, s ezért igyekszik mindent megtenni azért, hogy ne legyen konfliktus a testvérei között. Nagy jóakaratában persze sokkal nagyobb kalamajkát kever, mert a legjobb talán az volna, ha hagyná, mindenki mondja el mi a másikkal a gondja. Luke meg összetört embernek gondolja magát, házasságának csúfos végéért önmagát hibáztatja és úgy érzi, hogy vele nem lehet tartós kapcsolatot fenntartani. Mind a ketten jól látják a másik hibáit, s amikor ezt egymás fejéhez vágják, végre elgondolkodnak azon, hogy is kéne az életüket rendbe hozni. Teljesen korrekt, hétköznapi konfliktusokról van szó, szórakoztatóan.

Szóval ez egy könnyű nyári olvasmány, a modern romantikát kedvelőknek. Engem határozottan kikapcsolt, szórakoztatott és kíváncsivá tett a két bátyó történetére is.

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Donovan Brothers Brewery #1
Megjelenés: 2011 augusztus 30
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373775958
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *