Menu Close

J.D. Robb: Halálos ígéret

Rögtön kezdeném az egyik jó hírrel: végre a 28, résznél a kiadónak is leesett hogy hányadék borítókkal álltak eddig elő, s most nem törték magukat és inkább az angol kiadásét használták. Aminek ugyan nem sok köze van a történethez, de korrekt a külső. A másik jó hír, hogy a belső színvonal se változott. Nora Roberts még mindig képes a sorozatot a helyén tartani és ha nem a gyilkossággal, akkor a hozzá tartozó nyomozással, a szereplők közti kapcsolatok változásával tudja fenntartani az érdeklődést.

Eve Dallas hadnagyot gyilkossághoz hívják ki. Méghozzá rendőr az áldozat, s ilyenkor a zsaruk duplán dühösek tudnak lenni, mindent beleadnak, hogy sikerüljön minél előbb kézre keríteni a gyilkost. Hát még amikor Eve első pillantásra látja, hogy a halott nem más, mint Amarylis Coltraine, aki a vezető törvényszéik orvossal, Dallas régi jó bartájával, Lin Morrissal járt. Őt látni összetörten még inkább kiváló munkára sarkallja a nőt, akinek szembe kell néznie azzal, hogy az áldozat munkatársai szívesebben nyomoznának maguk a tettes után, meglehetősen ellenségesen viselkednek, mert nem tetszik nekik, hogy egy külsős kapta az ügyet. Ráadásul Eve felfedezi, hogy Coltraine valamikor Alex Riker rel járt, aki annak a Max Rikernek a fia, akit a hadnagy férje segítségével földönkívüli büntetésvégrehajtóba küldött korábban. S mivel Amarylist saját fegyverével ölték meg, amit aztán egy cédulával küldtek vissza Eve-nek, hogy ő lesz a következő, úgy tűnik valami személyes indíttatása is lehet az ügynek.

Úgyhogy itt megint volt izgalmas bűnügy, félrevivő szál, érzelmileg ismét kemény próbát kellett Eve-nek kiállnia, hiszen egyik legjobb barátját érte hatalmas veszteség, s fel kellett vérteznie magát, hogy talán olyan dolgokat tud majd meg a nyomozás közben, amelyek nem lesznek kellemesek és hatással lehetnek Morissal való kapcsolatára. Humorforrásként pedig ott volt a leánybúcsú, amin Eve-nek, aki irtózik minden nőies dologtól, részt kellett vennie, elvégre az ő házában tartották.

Eredeti cím: Promises in Death
Fordító: Kiss Tamás
Kiadó: Gold Book
Megjelenés: 2009 (2009)
Terjedelem: 377  p.
ISBN:
9789634261391

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *