Menu Close

Fiona Neill: The secret life of a Slummy Mummy

Nem titok, hogy szívem egyik csücskébe tartoznak a chicklit regények. Mert én már első olvasatra szerelembe estem Bridget Jones-szal, aztán
azóta is volt jó néhány kellemes könyvélményem, na meg kellemetlen is, de inkább vezet az előbbi. Amúgy is lassan tíz éves lesz ez az irodalmi vonulat. Jó magam is másféle témák felé fordultam ezen belül. Ugyanis értelemszerűen az egyedülálló 30-as nő keresi a helyét és a párját témák helyett saját családi állapotom változásának is köszönhetően inkább a 30-as anya próbál helyt állni az, ami elsősorban érdekel. (Később majd biztos lesz 40-es 50-es nő gyerekei kirepültek mihez kezdjen stb. fejlődésem is, de az még odébb van:) Legutóbb e körből Raffaela Barker Csirketánca és a Summertime fogott meg, most pedig Fiona Neill: The Secret life of a Slummy Mummy-ja szórakoztatott és kapcsolt ki, de úgy, hogy közben egy tucatszor sikerült meglepetten feleszmélnem, hogy jééé ez mennyire igaz, ezt én is éreztem már stb. (főleg az anyaság és bűntudat összefüggéséről szóló részeket) Köszi Mirwennek a kölcsönzést.

Lucy három fiúgyerek anyja, s bár próbált dolgozó nő is maradni, végül feladta a BBCnél végzett produceri munkáját, hogy inkább az otthonára koncentráljon (miért van az, hogy az ilyen regényekben anyukák, vagy szinglik csomószor a showbizben dolgoznak?:). S bár híresen jó szervező volt, a háztartás vezetése és a gyerekek körüli teendők rendszerintvalami kisebb-nagyobb de olvasók számára vicces katasztrófákba torkollnak. Amiket vagy sikerül egy jó kis blöffel lepleznie, vagy sem. Természetesen főleg akkor kerül bajba, ha összehozza a sors az iskola Szexis Házias Apukájával (Sexy Domesticared Dad – otthonról dolgozik, ő vigyáz a gyerekekre, míg a neje meg munkába jár). Miközben Lucy féjre egyre több időt kénytelen Milánóban tölteni legújabb munkája miatt, úgy tűnik, hogy a jobbára ártalmatlan fantáziálgatások, amelynek főszereplője az említett apuka volt, talán valósággá válnak. De hogy ne unatkozzunk van elvált barátnő aki próbál új partnert keresni, meg csinos, gazdag anyuka, akinek valahol mégis van valami takargatni valója, házasságtörés, szeretők, pszichiáter testvér, akinek mindenre van valami elmélete és tanácsa, csak épp a saját életét nem tudja letisztázni.

A regény közepéig tartottam attól, hogy kicsit ellenszenvessé fog válni a hősnő, meg a sok vágyakozása a Sexy Domesticated Dad iránt, de szerencsére ez nem történt meg. A csúcspont és a megoldások felé közeledve kezd komolyabbá válni a történet, a vége azonban kicsit el lett túlozva, s amolyan gyorsan összecsapott amerikai filmekre jellemző a végső nagy jelenet (számomra kicsit hihetetlen, hogy jöhet mindenki egy akkora városban, mint London pont össze egy fedél alá.

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *