Menu Close

J.D. Robb: Halálos tisztaság

Craig Fostert egy előkelő magániskola fiatal, tehetséges és kedvelt tanárát ebéd után holtan találja két kis tanítványa. Ugyan az igazgatónő azt gondolja, valami hirtelen betegség végzett a tanerővel, a helyszínre érkező Eve Dallas hadnagy és partnere, Delila Peabody hamarosan kideríti, a férfit megmérgezték. Láthatólag senkinek semmi oka nem volt erre. Craig Foster fiatal házas volt, szerető feleséggel, baráti társasággal, a tanítványai rajongtak érte, szorgalmas volt, becsületes. Ennek vetett véget az ebédjébe csempészett halálos adag ricin.

A nyomozás mellett azonban Eve magánéletében is komoly problémák merülnek fel. Azaz megjelenik Magdalena Percell, Roarke egykori szerelme, aki láthatólag elhatározta, hogy visszaszerzi anno cserben hagyott szeretőjét. S bár Eve feltétlenül bízhat a férjében, hirtelen kételyek támadnak benne azt illetően, hogy vajon megfelel-e ő a gazdag, jóképű, szexis férfinek, mégis mit eszik rajta a férfi, s miért őt, s nem Magdalena-t választotta, aki minden ami a hadnagy nem (művelt, előkelő stb.).

A nyomozás mellett most sokkal komolyabban szó van a házaspár magánéletéről, egy valós problémáról, ami kiválóan van megírva. Hisz Roarke-nak még csak eszébe se jut, hogy Eve lehet bizonytalan és kételkedő, mert azt képzeli a felesége erős és legyőzhetetlen.

Ami pedig a gyilkosságot illeti, elég meglepő az elkövető személye, annak ellenére, hogy aránylag hamar lehet sejteni, csak az ember nem akarja elhinni.

Ja és úgy látom a fordítók kicsit befürödtek, mert a Purity in Death alkalmával lelőtték a Halálos Ártatlanság címet, ami inkább itt, az Innocent in Death-nél lett volna helyesebb.

 

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *