Menu Close

Robert Craig: Szóról szóra

Tanya Stephens grafikusként dolgozik egy Rémeslapok nevű cégnél, szabadidejében pedig olvas. Méghozzá megszállottan. Igazából ennél több minden nem is kellene neki az életébe. Na jó, van még két fiúja is, de igazi vágya, hogy egyedül élhessen, csupán a könyveivel körbevéve.

Aztán egy nap véletlenül kezébe akad egy Álkonfetti című könyv, amelnyek a szerzőjét szintén Tanya Stephensnek hívják. Ám amikor olvasni kezdi a regényt, kiderül, hogy az az életéről szól. Benne van ijesztő részletességgel a múltja, a jelene és talán a jövője is. Tanya teljesen a könyv rabja lesz. Eleinte készpénznek veszi amit ott olvas, aztán már kezdi kétségekkel fogadni a könyv dolgait. Ennek ellenére alig tud szabadulni a kötet vonzásától.

Tanya igazi antihősnő, mármint olyan személy, akit nem nagyon lehet megkedvelni. Sőt bizonyos pontokon igazán ellenszenves, főleg, ahogy az anyjával bánik. Robert Craig valamikor postás volt, ez az első regénye, s benne igazából ellen Bridget Jones-t akart írni. Ami sikerült is, mert tényleg nem egy chick-lit kategória, sőt. De a könyvégetést durvának ítéltem.

 

2.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *