Menu Close

Christopher Moore: A leghülyébb angyal


Christopher Moore megírta ugyanazt, amit anno megnézhettünk a Haláli hullák hajnalában, egy igazi romcomzom (romantikus, vicces, zombis).
Miután annak idején Raziel elcseszett egy nagy feladatot (10 évet késett egy születés bejelentésével, mint ahogy a sztorit Biff evangéliumából ismerjük), most több mint 2000 évvel a sajnálatos eset után kap még egy lehetőséget, hogy karácsonyi csodát csináljon. Csupán egy gyerek kívánságát kell teljesítenie. Persze nem véletlenül ő a leghülyébb angyal, mert bár talál egy kissrácot, de azért nem számítja be, hogy a gyerekek nem mindig fejezik ki magukat helyesen. Ennek eredménye lesz egy horrorba fulladó karácsonyi buli, ahol a magányosan ünneplőkre zombik támadnak. Mindez Pine Cove-ban történik, ahol nem hétköznapi lakosok vannak, például egy elmebajos B-mozi sztár, egy rendőr, aki nem tud leszokni a fűről, friss szerelmesek akik egy gyilkosság helyszínén találkoznak. Na meg néhány ismerős az Ördögöd van! című könyvből is.

Mindez a körítés elég ahhoz, hogy Christopher Moore egy beteg karácsonyi történetet adjon az olvasó kezébe. Aki szereti az akasztófahumort és nem bánja, hogy tocsog a vér, de még jókat is lehet röhögni, annak tetszeni fog a regény.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *