Menu Close

Nora Roberts: Born O’Hurley

Az O'Hurley család történetét négy regényben írta meg Nora Roberts még a Harlequin kiadónak, tehát igazi romantikus történetek. Az újrakiadásban két regény szerepel (The Last honest woman, Dance to the Piper), van második kötet is, O'Hurley's return címmel (benne a Skin Deep és a Withouth a Trace regénykék). Annak idején három regényt olvastam a sorozatból pont a Dance to the Piper-t nem s egyébként nagyon tetszett az egész koncepció, a stílus, a történetszövés, jellemábrázolás, amellyel Nora már korábban kitűnt az egykaptafára romantikus regényeket írók közül.

Az O'Hurley szülők utazó színészek, klubokban, bárokban lépnek fel Amerika szerte. Fiúk mellé nagy meglepetésre hármasikreik születnek, lányok mind. Természetesen a gyerekek hamar kirepülnek és saját életet kezdenek el élni, s a regények szerint előbb-utóbb a boldogságot is megtalálják.

The Last Honest Woman Abby története, aki korán férjhezment Charles Rockwellhez, a híres autóversenyzőhöz, két fia van és most özvegyként próbál fenntartani egy kis lovas farmot Virginiában. Anyagi helyzetét kívánja javítani azzal, hogy engedélyez egy hivatalos életrajzot a férjéről. Dylan Crosby a riporter már felkészülve és előítéletekkel érkezik meg Abbyhez, s meglepődik, mennyire más a nő, akit itt talál, mint akiről eddig hallott, olvasott. Dylan egyre jobban érdeklődik a nő iránt, megkedveli a gyerekeket, s nem adja fel, hogy megtudja, milyen is Abby valójában, mert ha tényleg olyan őszinte, kedves és elszánt asszony, amilyennek mutatja magát, akkor bizony a férfi pont ilyen nőről álmodott, de nem hitte volna, hogy találkozik vele.

A Dance to the Piper főszereplője Maddy táncosnő a Broadwayn. Nagy sikere volt egy musicalben, amit otthagyva épp egy újabb, sokkal nagyobb kihívást jelentő szerepre cserélt fel, s keményen dolgozik, hogy színpadra kerüljön a darab. Mikor az életvidám, vibráló Maddy találkozik a musicalt pénzelő Reed Valentine-nal, a Valentine Lemezvállalat vezetőjével, saját magát is meglepi, mennyire vonzódik a férfihez. Reed és Maddy egymás szöges ellentétei, a férfi koznervatív, visszafogott csak az üzlettel foglalkozik, a lány pedig élettelteli, színpompás és nem titkolja az érzelmeit. Bár Reed képtelen megszabadulni a vonzalomtól, ami a lányhoz köti, de a múltjából, gyerekkorából olyan bizalomhiányt hozott magával, amit nehezentud leküzdeni. S bár Maddy teljesen belezúg a férfibe, hamarosan ráébred, hogy Reed nem biztos, hogy valaha is leküzdi az ellenérzéseit és megadja neki amire szüksége van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *