Jul 242006

Orson Scott Card Teremtő Alvin sorozata egy különleges, alternatív világban játszódik, ahol az embereknek fortélyuk van, amelynek segítségével olyan dolgokat cselekedhetnek, amiket mi csak mágikusnak neveznénk. A főszereplő, Alvin fortélya a teremtés, s az előző három regény a sorozatban bemutatta a világot, s hogy milyen tapasztalatok formálták a jellemét.

A negyedik rész kicsit lassan indul. Avlin immár felnőtt, tanult kovács hazatér Erélyegyházára, hogy Teremtést tanítson a város lakosainak, mert rájött, hogy célját, a Kristályváros felépítését egyedül nem tudja megtanítani, segítségre van szüksége. Az eredmények egyelőre vegyesek, az egyik például, hogy hamisan megvádolja rosszhiszemű szexuális zaklatással egy lány, aki belebolondult Alvinba, ezért a fiú Hatrack Riverbe távozik, ahol született és kitanulta a kovácsmesterséget. Ott viszont elfogják és bebörtönzik, mert volt mestere lopással vádolja meg. Alvintól elhidegült öccse, Calvin pedig, aki maga is Teremtő Európába utazik, hogy megtanulja miként tudja irányítani az embereket, s mesterének Napóleont nézte ki. Ráadásul nem szándékosan ő indítja útjára Angliából Amerika felé a megfelelő ügyvédet, Bizony Coopert, akinek a segítségével Alvinnak esélye van tisztázni a nevét.

Nemcsak új szereplők tűnnek fel a könyvben, de a sorozat korábbi részeiből megismert karakterek is feltűnnek, néha igencsak meglepő módon.

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *