Menu Close

Donna Andrews: Murder with peacocks

Egyelőre Meg Langslow nyara nem éppen könnyedén telik. Hazautazott a kis virginiai városkában, ahol felnőtt, hogy három szerettjének lagziján is nyoszolyólány legyen, s mindegyikük teljesen rábízta az esküvőjük megszervezését. Az egyik menyasszony indián tisztító szertartást szeretne, a másik meg azt akarja, hogy a kerti szertartás alatt élő pávák mászkáljanak fel és alá a pázsiton. Csak a városka beugró ruhakészítője, a halálosan jóképű, ám melegnek pletykált Michael segítségével tudja Meg kézben tartani az eszelős rokonokat és felháborodott szomszédokat.
A híres dli vendéglátást a rengeteg party és piknik alatt próbára teszi egy kellemetlen jövevény, aki szinte minden vendéget pillanatok alatt felháborít azzal, hogy úgy tűnik, legféltettebb titkuknak is tudója. Úgy tűnik azonban, hogy a hölgy kicsit sok ember szemében válik szálkává, ugyanis holtan találják, méghozzá gyanús körülmények között. s hamarosan egy sor baleset is történik, amelyek közül nem egy halálosnak bizonyul.
Hamarosan az amúgy kiegyensúlyozott Megnek a virágrendezés mellett mielőbb egy gyilkost is el kell kapnia, nehogy a következő lánybúcsú a saját temetésével záródjon.

Donna Andrews ezzel a könyvvel indította útjára a Meg Langslow rejtély sorozatát, s mindjárt el is nyerte a legjobb első kriminek járó Agatha díjat. Könnyed stílusa és a rengeteg mulatságos, mégis életrevaló szereplőgárdája miatt az izgalom mellett nagyon is jól megfér a nevetés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *