Menu Close

Sophie Kinsella: Shopaholic and sister

Immár negyedik alkalommal találkozhatunk Beckyvel, aki férjes asszony lett, s a jól sikerült nászút után alig várja, hogy elkezdődjenek a hétköznapok. Visszatérnek hát Londonba és Luke szinte azonnal beleveti magát a munkába. Ifjú neje pedig úgy érzi, ő igazán felesleges. Mintha a szüleinek is más dolga lenne, már nem vele foglalkoznak a legtöbbet, legjobb barátnője meg háromgyerekes anyaként természetesen talált magának egy problémákban hozzá jobban illő nőt, akivel mostanában mintha jobban kijönne. Beckynek pedig munkája sincs még, viszont megérkezett az a rengeteg dolog, amit a nászúton itt-ott megvásárolt. Tényleg csak 3 kamionnyi cucc gyűlt össze 10 hónap alatt. Mondjuk szerencsére ott az eBay.

Aztán derült égből jön a villámcsapás: kiderül, hogy van egy nővére, akiről eddig senki se tudott. Beckyt ez teljességgel felvillanyozza, hisz egyszerre nem lesz többé egyke, ráadásul kap egy instant legjobb barátnőt is, hiszen a vér nem válik vízzé és biztos, hogy Jess-sel kiválóan kijönnek majd egymással. Bár Luke finoman figyelmezteti, hogy ne élje bele magát annyira a dolgokba, hamarosan kiderül, hogy Becky nővérét azért egészen más fából faragták mint őt. S minden próbálkozás hiába, röpke pár nap alatt egymást vérig sértik és úgy tűnik, hogy nem fogják ápolni a családi kötelékeket.

Természetesen közben Becky saját maga alatt is vágja a fát, elhallgat dolgokat a férje elől, munkát szervez be neki, amihez nem fűlik a foga, s amikor már úgy érzi, teljesen összeomlik az élete, mégis egy ember van, akihez fordulhat: Jess.

Sophie Kinsella megint megcsinálta, hogy az alapproblémával ellátot boltkóros hősnő legújabb kalndja is könnyed, szórakoztató és egy cseppet se legyen unalmas. Ráadásul Beckyben legjobban azt bírom, hogy mennyire kozmetikázatlanul olyan, mint bármelyik nő. Hirtelen támad egy ötlete és gondolatban teljesen beleéli magát, a realitásokat teljesen mellőzve ő már látja maga előtt amint a sose látott nővérével úgy omlanak egymás karjaiba, ahogy arról a tévéműsorokban a storytévén szó van. Néha, apróbb dolgok esetében le tudja magát beszélni és a praktikus dolgok itt-ott felül kerekednek a gondolatmenetén, de ha valami nagyról van szó, akkor igazán belead minden apait-anyait és ha csalódik is, azért megpróbálja a legjobbat kihozni az adott helyzetből.

Természetesen már alig várom, mit fog kezdeni a következő részben, amelynek a címe eléggé sok mindent elárul (Shopaholic and baby)

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *