Menu Close

Jól ​vagyok! Kreatív inspirációs napló

Ha megkérdezik, hogy hol tudnék még annyi pénzt elkölteni, mint egy könyvesboltban, egyértelműen azt mondom, hogy a papír-írószerben. Mivel gyerekkorom óta imádok írni, több mint egy tucat évig vezettem kézzel írott naplót, állandóan kerestem a szebbnél-szebb füzeteket, tollakat, ceruzákat. Manapság a határidő naplók tudnak rabul ejteni, egy darabig a bullet journal ötletével is kacérkodtam, de aztán nem igazán sikerült összemelegednünk. Viszont a naplózást, különleges, irányított jegyzetfüzeteket kimondottan szeretem. Pár éve a „Nyírd ki ezt a naplót!” idején kicsit fanyalogtam, a kreatív könyvrongálás nem volt az én terepem. Viszont tematikus jegyzetfüzetek közül megszereztem a Listakönyvet, Szabados Ági első Olvasónaplóját és Austin Kleon: Lopj. úgy mint egy művész naplóját is. Az utóbbihoz hasonló kötetnek gondoltam amikor megláttam The Wellbeing Journal naplót az egyik kedvenc írószeres oldalamon, s nagyon szimpatikusnak tűnt a koncepciója, de mire felfedeztem, már kifogytak belőle. Meg is feledkeztem róla egészen addig, amíg meg nem láttam, hogy a Next21 Kiadó magyarul is megjelenteti.

Ez az inspirációs napló egy a mentális egészséggel foglalkozó szervezet, a Mind megbízásából készült és az eladások őket is támogatták. S az egész könyv összeállításán érezhető, hogy nagyon komolyan odafigyeltek arra, fogódzót is nyújtsanak ahhoz, hogy kicsit jobban érezhessük magunkat. Manapság amikor olyan sokat jelent, hogy megőrizzük mentális egészségünket, ez a kis füzet is tud újat mutatni. A kötet A5-nél kisebb méretű, jólesik kézbe fogni, könnyű, jól szállítható, táskába is tehető, magunkkal vihető bárhova, az oldalak elég vastagok ahhoz, hogy akár golyóstollal, filccel is lehessen írni bele. A füzet legtöbb oldalán rengeteg hely van, ahova írni, rajzolni lehet, inspirációnak pedig színes rajzokkal, virágokkal, madarakkal, mintákkal, idézetekkel van tele. De van jó pár oldal, amiket ki is lehet színezni.

A naplóvezetés amúgy is kiválóan alkalmas arra, hogy megőrizzük mentális egészésgünket, s ha valakinek ez magától nem megy, annak a Jól vagyok! kérdései, feladatai irányt tudnak mutatni. Az öngondoskodást segítő rövid szövegek, idézetek és feladatok között olyanok akadnak, mint: azonosítsuk a szorongást kiváltó okokat, próbáljuk beosztani az időnket, írjuk fel, miért vagyunk hálásak, lazuljunk el a rajzoláshoz, kövessük, hogy mikor mennyit foglalkozunk a kütyükkel, sétáljunk stb. Ezek persze apróságok és vannak, akiknek ösztönösen jönnek, de nem mindenkinek ennyire magától értetődő sőt ha valaki szeretne kicsit elmélyedve magával foglalkozni akkor jó fogódzók lehetnek az ötletek: rajzolás, festés, színezés mind-mind ki tudja kapcsolni a felfokozott állapotot, csökkenti a stresszt és esetleg el is vezethetnek valami máshoz.

Tényleg ki tudnak kapcsolni ezek az apró tevékenységek: csak pár oldal elolvasása, tanulmányozása, az idézeteken való elmélázás, a javaslatok megfogadása, az üres sorok megtötlése vagy a minták kiszínezése.

A Jól vagyok! egyik célja, hogy segítsen harmóniát és megnyugvást taláni az életünkben apró lépésekkel, másik pedig, hogy megmutassa, mindenkiben van egy kis kreativitás, mert bármit ki lehet próbálni ezeken a lapokon.
Igazán jó kis ajándék lehet ez a kötet: szép is és hasznos is. Nem kell, hogy minden részlete tetszen, de ami igen, azt lehet tovább vinni és alkalmazni.

Blogturné

Te is úgy érzed néha, hogy elárasztanak a teendők és túl sok a stressz a mindennapokban? A Next21 Kiadó gondozásában megjelent Jól vagyok! Kreatív inspirációs napló segít abban, hogy a pörgős hétköznapokon találjunk egy szeletke békét és nyugalmat, és az alkotáson keresztül kerüljünk közelebb önmagunkhoz. Tarts öt bloggerünkkel a blogturnén, és nyerd meg a Kiadó által felajánlott példányt!

Fülszöveg

Jól vagyok! Kreatív inspirációs napló
színes illusztrációkkal

Kreatív és inspiráló utazás a belső világodba.

Erőt és bölcsességet meríthetsz a könyv feldolgozása során, gyakorolhatod vele az önmegismerést és az oldottabb önkifejezést, a segítségével megbarátkozhatsz a kreatív oldaladdal. Te döntheted el, mire használod – naplónak, vázlatfüzetnek, jegyzettömbnek, poháralátétnek –, de bármihez kezdesz is vele, reméljük, hogy örömet fog okozni.

Amivel találkozhatsz a könyv feldolgozása során:
Azonnal hasznosítható tanácsok és gyakorlatok.
Kreativitás, önkifejezés és belső jólét.

Kiadó: Next21 Kiadó, 2021
Eredeti cím: The Wellbeing Journal: Creative Activities to Inspire
Fordította: Farkas Veronika
ISBN: 9789635681839
Megrendelés

Nyereményjáték:

Mostani nyereményjátékunkban elevezünk kicsit az önismeret vizeire, és Titeket is erre invitálunk! Minden állomáson találtok egy-egy önismereti kérdést, helyes válasz nincs, de köszönjük, ha megosztjátok velünk személyesebb gondolataitokat.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Kérdésem

Mivel vagy igazán elégedett?

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista:

01.23. Könyv és más
01.25. Hagyjatok! Olvasok!
01.27. Olvasónapló
01.29. Readinspo
01.31. Csak olvass!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *