Menu Close

Mi kerüljön a fa alá? – Segítek

Tavaly november végén indítottam el egy könyvajánló szolgáltatást. Igazán jólesett a sok megkeresés, több embernek is úgy érzem, segítettem könyvet választani. Azóta is a könyvajánlás az egyik hobbim.
Karácsony környékén nagyon sok embernek jut eszébe, hogy könyvet ajándékozzon. De sokan vannak, akik ilyenkor tanácstalanok. Rengeteg a friss könyv, mert a kiadók a könyves események (Könyvfesztivál, Könyvhét) mellett ilyenkor, októbertől novemberig számtalan új megjelenéssel állnak elő és mindent mindenkinek, mindenhol ajánlanak. Évek óta mi is ezt csináljuk, a Popkult, csajok, satöbbi podcastnak az ajándékvásárlási időszak idején van egy könyvajánló adása. A könyvesboltokban mindig nagy a tömeg, az eladók leharcoltak, nem mindig vannak felkészülve a váratlan kérdésekre amikor karácsonyfa alá valót keresel, ezért úgy gondoltam, hogy segítek, s készítek egy Karácsonyi könyv mint ajándék ajánló szolgáltatást is.

Szóval ha valaki könyvet szeretne ajándékozni és tanácstalan, szívesen adok személyre szabott listát éppen kapható kötetekből válogatva. Igen, továbbfejlesztettem a könyvajánlós dolgot kimondottan ajándékozásra fazonírozva. Úgyhogy készítettem egy kérdőívet, amin le lehet adni pár alapadatot (kinek szeretnék ajándékozni, mi a célszemély érdeklődése, hobbija pl.: nagypapa aki szereti a vonatokat és a történelmet) és én küldök könyvcímeket, amelyekből választva meg is van a karácsonyi ajándék.
Olyan köteteket ajánlok, amik aktuálisan kaphatók, tehát tényleg lehet ezek ismeretének birtokában jóval céltudatosabbá tenni a könyvesbolti látogatást, vagy éppen a webshop kattintást pár klikkre redukálni.
A szolgáltatásom továbbra is ingyenes, engem nem szponzorál senki (kiadó, bolt stb.), hogy valakit előnybe részesítsek. Valóban szakmai kihívást érzek ebben és szeretek könyveket ajánlani.
Ráadásul a kérdőív miatt még tényleg személyre szóló is az ajánlat, nem ugyanazt az 5-10 címet küldöm el, ami ilyentájt minden magazinban előfordul.

Szóval szerintem ne habozz, még bőven van időd a karácsonyi bevásárlásodat intézni, ha hozzám fordulsz, máris előbbre kerülsz az ötleteimmel felszerelkezve.

A Karácsonyi könyvajánló szolgáltatás elérhető a tinyurl.com/konyvkaracsony linken.
Ha valaki inkább e-mailt írna, akkor tegye meg nyugodtan a konyvtaroskisasszony@gmail.com címen és ott is szívesen válaszolok könyvajánlat kérésre.

Persze nem csak mást ajándékozhatsz meg, hanem magadat is 🙂

3 Comments

  1. Pingback:Karácsonyi könyvajánló 2021 – a 204. epizód | Popkult, csajok, satöbbi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *