Menu Close

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkal

A karácsonyi készülődés időszakában hangulatteremtés egyik legkönnyebb változata, a karácsonyi filmek nézése, amelyekből évről évre egyre nagyobb a felhozatal. Erről beszélgettünk a legfrissebb Popkult, csajok, satöbbi adásban is legutóbb.

Viszont ha az embernek nincs kedve filmet nézni, rengeteg romantikus karácsonyi történet is van, amelyekkel ugyanez érhető el, ugyancsak immár magyarul is, tehát ha karácsonyi hangulatra, örömre és romantikára is vágyik az ember, akkor bőven van miből válogatni itthon is. Ajánlok is pár regényt, amelyek viccesek, meghatóak és kellemesen ellazítják az embert.

Pár éve jelent meg Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem című regénye, amit nagyon kedveltem, mert a romantika mellett igazi angolos karácsonyi hangulatot hoz, meg a régi chick-litek színvonalát.
Sarah Morgan O’Neill testvérek trilógiájából kettő is karácsonykor játszódik, az elsőt, a Hóvarázst nem olvastam, de a harmadikat, a Talán majd karácsonykor-t igen. Ő biztosan a vicces, kedves részét emeli ki a karácsonynak, a Csoda az 5. sugárúton című regényében is. Bár a könyvei sorozatok része, de simán lehet őket magukban is olvasni.
Most pedig jöjjenek olyan regények, amiket ugyan nem olvastam, de különböző listák és értékelések alapján szívből ajánlok a hangulatkeresőknek.

Josie Silver: Egy decemberi nap című regénye az elszalasztott lehetőségekről, barátságról és a mindent elsöprő erejű szerelemről szól.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalEgy decemberi nap by Josie Silver
Published by 21. Század Kiadó on October 18, 2020
Goodreads

Két ember, tíz esély. Egy feledhetetlen szerelem története, amely milliók szívét rabolta el.
Laurie szinte biztos benne, hogy csak a filmekben létezik a "szerelem első látásra". De egy havas decemberi napon buszra száll, a bepárásodott üvegen át meglát egy férfit, és rögtön tudja, hogy ő az igazi. Egy varázslatos pillanatra összekapcsolódik a tekintetük... aztán a busz továbbhajt.
Laurie úgy érzi, meg van írva a csillagokban, hogy viszont kell látniuk egymást, ezért a következő évet azzal tölti, hogy London minden buszmegállóját és kávézóját tűvé teszi a férfi után. De nem sikerül időben megtalálnia. Egy karácsonyi bulin találkoznak újra - Laurie legjobb barátnője, Sarah boldogan mutatja be Laurie-nak az új pasiját... Ő az. A férfi, akit a busz ablakából látott.
Aztán eltelik újabb tíz év, és ezalatt Laurie, Sarah és Jack sorsa barátság, kihagyott lehetőségek, és szívfájdalmak háromszögében rendeződik újra.
Szívet melengető, derűs, megindító szerelmi történet, amelyet egyszerűen nem lehet letenni.
A sors megmagyarázhatatlan fintorai a boldogsághoz vezető úton.

Akárcsak Trisha Ashley, Milly Johnson is az angolos, humoros történeteket szállítja, amelyeket úgy megszerettünk a chick-lit idején, az ő karácsonyi sztorija a Téli láng.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalTéli láng by Milly Johnson
Published by Pioneer Books on November 28, 2016
Pages: 320
Goodreads

A karácsony a vidámság és a szeretet ünnepe...
Vajon Eve is megtalálhatja a boldogságot?
Eve soha nem szerette a karácsonyt, azóta pedig különösen gyűlöli, hogy a vőlegénye karácsony napján veszítette életét egy afganisztáni bevetésen. A legkevésbé sem számít arra, hogy kedves, idős nagynénje egy élményparkot hagy rá a végrendeletében, mégpedig olyat, amelynek fő témája épp a karácsony...
És nem ez az egyetlen meglepetés. A nagynénje végakarata úgy szól, hogy Eve-nek egy rejtélyes üzlettárssal, Jacques Glace-szal közösen kell vezetnie a parkot. Ki ez a Jacques Glace, és vajon miért vette be Evelyn néni a végrendeletébe?
Ám Eve nem retten vissza a kihívástól. Elhatározza, hogy bármi áron sikerre viszi Winterworldöt. Vajon sikerül egyszer s mindenkorra felülkerekednie a karácsony és a mindent eluraló karácsonyi giccs iránti ellenszenvén? És végül sikerül Jacques-nak felolvasztania a lány jéggé fagyott szívét?

Jenny Colgan-től is sok regény jelent meg magyarul és ő is szeret karácsonyi témákat feldolgozni, például a Karácsony a Cupcake Kávézóban című regényében.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalKarácsony a Cupcake Kávézóban (A Cupcake Kávézóban 2.) by Jenny Colgan, Horváth M. Zsanett
Published by Ulpius-ház on October 25, 2013
Pages: 301
Goodreads

Issy Randall, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa szerelmes, és nem is lehetne boldogabb. Új üzlete virágzik, és jó barátok veszik körül, bár két kolléganője, Pearl és Calorine mintha nem nagyon lenne feldobva a hó és a vidámság közelgő ünnepétől. Ám amikor barátja, Austin eljátszik a gondolattal, hogy New Yorkba költözik, Issy kénytelen egy távkapcsolat kilátásával szembenézni. És amikor legnagyobb a karácsonyi forgalom a kávézóban, s egyre nagyobb a kereslet Issy ínycsiklandó süteményeire, a lánynak el kell döntenie, mit tart a legfontosabbnak az életben.Ebben a decemberben Issynek minden erő-, jókedv- és fahéjtartalékára szüksége van, hogy így vagy úgy mindenkinek boldog karácsonyt teremtsen…

Mandy Baggott: Egy karácsony Párizsban című regénye is jópofa kaland, ráadásul Párizsban dől ránk a romantika.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalEgy ​karácsony Párizsban by Mandy Baggot
Published by Tericum on November 10, 2017
Pages: 360
Goodreads

Ava, a fiatal exmodell titkos küldetésre kíséri barátnőjét Párizsba, aki a mostohaapja szeretője után nyomoz. Karácsony előtt érkeznek, épp akkor, amikor nagy pelyhekben hullani kezd a hó. A kivilágított Eiffel-torony látványa és az utcákat betöltő forraltbor illata se tudja enyhíteni Ava bánatát, pedig azért kísérte el a barátnőjét, hogy kiverje a fejéből hűtlen kedvesét, és a szakítás fájdalmát.A két barátnő végigjárja Párizs legjobb éttermeit és szórakozóhelyeit, mígnem Ava megismerkedik egy jóképű francia fotóssal, Juliennel. Ava eleinte bizalmatlan a zárkózott férfival szemben, ám a szikra, amely már az első találkozás során gyúlt köztük, igaz szerelemre lobban.Igazi karácsonyi olvasmány: kedves, vicces és szívet melengető.

Catherine Rider ifjúsági romantikus regényei mindig valamelyik nagyvárosban játszódnak, New Yorkban, Párizsban, Londonban vagy éppen legutóbb Rómában ahol elcsattan legalább egy csók.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalCsók Londonban by Catherine Rider
Published by Menő Könyvek on October 1, 2019
Pages: 304
Goodreads

Szerelem angol módraLondon, egy héttel karácsony előtt. A 19 éves Jason Malone most először jár álmai városában. Ott akarja hagyni a jogi egyetemet, hogy színész lehessen. Az első lépés az úton az lenne, ha sikerülne ösztöndíjat szereznie a Royal Academy of Dramatic Artsra, de ahhoz el kell mennie egy meghallgatásra. Cassie Winternek elege van a színházból, a filmekből, meg úgy általában a színészkedésből. És ennek megvan az oka. Amikor Cassie és Jason összetalálkoznak A nyomorultak meghallgatásán, elhatározzák, hogy együtt fedezik fel Londont. Olyan meglepetések érik őket ez alatt a pár nap alatt, amilyenekre nem is számítottak.

S ha már ifjúsági romantikus regény, a szezon sztárja a Netflix sorozat jóvoltából lehet a Dash & Lily Kihívások könyve, illetve a folytatása, a Dash & Lily 12 napja.

Karácsonyi blogturné – Romantikus olvasmányokkalDash és Lily – Kihívások könyve by Rachel Cohn
Published by Tilos az Á Könyvek on October 26, 2015
Pages: 280
Goodreads

Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli. Dash az utóbbi csoporthoz tartozik. Ám úgy tűnik, ez a karácsony más lesz, mint a többi: egy könyvesboltban – kedvenc írója műveinek szomszédságában – egy piros noteszt talál. A füzetke eredeti gazdája, Lily, aki rajong a karácsony minden szépségéért, különös rejtvényeket agyalt ki a szerencsés megtalálónak. Dash úgy dönt, belemegy a játékba. Elkezdik egymásnak küldözgetni a piros noteszt különböző kihívásokkal, mégpedig csodabogár rokonok és barátok segítségével. Hiszen idén úgyis mindketten szülők nélkül maradtak karácsonykor: az övék az élet és New York! És hogy Lily és Dash végül összetalálkoznak-e? És elég az a szerelemhez, ha két vadidegen – egy mogorva és egy széplélek – egy füzet lapjain levelezget egymással? Aki tudni szeretné a választ, olvassa el, milyen kihívásoknak kell megfelelniük, hogy erre egyáltalán esélyük legyen, és közben merüljön el a városok városának ünnepi forgatagában!

Kellemes olvasást 🙂


Blogturné
„Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.”
Te vajon hiszel a karácsony csodájában? Hiszel a zöld fenyő varázsában?
Mi, a Blogturné Klub tagjai minden kétséget kizáróan hiszünk benne! S hogy bebizonyítsuk Nektek is, hogy létezik, egy rendhagyó, karácsonyváró turnézásra invitálunk Benneteket!
Természetesen a karácsony nem múlhat el ajándékozás nélkül, így ha válaszoltok néhány egyszerű kérdésre, a Blogturné Klub angyalkái a ti karácsonyfáitok alá is becsempészhetnek egy-egy meglepetést.

Nyereményjáték:
Az ünnepi időszak elengedhetetlen részét képezik a karácsonyi filmek, így mostani játékunk során is ezeké lesz a főszerep. Minden állomáson olvashattok egy idézetet, nektek pedig nincs más dolgotok, mint kitalálni, melyik filmből származik, majd a helyes megoldást beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába. De vigyázat, a Grincs megtréfált minket, és az egyik állomáson egy egészen máshonnan származó idézetet is elrejtett! Találjátok meg, melyik az, és extra pontért írjátok be az erre kijelölt sorba.
A játék végén megnyerhetitek a bloggereink által felajánlott nyeremények egyikét.
(Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A bloggereink pedig csak magyarországi címre postáznak.)

Feladványom

“ Ember, ha ezek így ünneplik a Karácsonyt, nekem itt kell lennem Szilveszterkor is! “

a Rafflecopter giveaway

Állomások
12/20 Csak olvass! – Last minute ajándékötletek
12/21 Utószó – Filmajánló
12/21 Betonka szerint a világ… – Karácsonyi könyvek
12/22 Könyv és más – Játékajánló
12/22 Csak olvass! – Mézeskalács
12/23 Olvasónapló – Romantikus könyvajánló
12/23 Dreamworld – Mesekönyvajánló + Jégvarázs kakaó
12/24 Hagyjatok! Olvasok! – Book Tag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *