Menu Close

Sarah Morgan: Maybe this Christmas

maybethischristmasAmikor a nyáron elolvastam Sarah Morgan O’Neill testvérek sorozatának második részét, mondtam is, hogy kíváncsi leszek a harmadikra, mert Taylor alakja mögött egész jó sztorit sejtettem. S nagyon úgy tűnt, hogy Sarah Morgan személyében jó kis modern románc író került a látóterembe.

Tyler O’Neill a világ egyik legjobb műlesiklója volt, viszont egy baleset miatt vissza kellett vonulnia és egy ideje a családi válalkozásnak dolgozik: síoktatást, túravezetést vállal, s morogva tűri, hogy a családja az ő nevével is reklámozza a szállodát, ami az elmúlt évek nehéz helyzetét követően éppen kezd egyenesbe jönni. Családi élete felfordult, ugyanis alig egy éve hozzá költözött tizenéves lánya, s bár eleinte nehezen csiszolódtak össze, kezd belejönni az apaságba. Ráadásul Snow Crystalban telt ház van a közeledő ünnepek miatt, ezért ő ad fedelet gyerekkori barátjának Brennának is. S ez nem kis problémát jelent neki, mert a szoros együttlét nehézzé teszi, hogy továbbra is szigorúan csak haverként tekintsen a lányra. Brenna Daniels egész életében egyetlen pasiba volt szerelmes, akinél labdába se rúghatott: Tyler O’Neill-nek ő mindig csak a haverja volt, akivel lógtak az iskolából, hogy közös szenvedélyüknek, a síelésnek hódolhassanak. S ugyan most a férfi közelében dolgozik, él, de ettől még nem lesz könnyebb neki, mert szorongva várja, hogy mikor fog Tyler újra randizni, s nem kicsit irigykedve nézi, hogy barátnői mennyire révbe értek.

Sarah Morgan trilóiájának utolsó része tehát igazából egy kedvenc románc trópust aknáz ki, a  barátokból szeretőket. Ahol is adott ugye egy páros, akik legjobb haverok, aztán egymásba gabalyodnak. Prototípusa ennek vizuálisoknak a Harry és Sally, de Nora Roberts trilógiáiban is mindig van legalább egy ilyesmi történet 🙂 Itt persze mindig az a kérdés, hogy mennyire tudják az olvasónak eladni a párost, hogy elhisszük-e, hogy ők a barátság mellett sokkal többek egymásnak és meglátjuk bennük, jövőjükben, kapcsolatukban az eljövendő boldogságot, hogy az eddig meglévő szoros kapcsolat mellet hihető-e köztük a kémia.

Azt hiszem, Tyler története, a Brennához fűződő érzelmeit kivéve az előző kötetekben jól fel lett vezetve. Talán mégis el fogom egyszer olvasni az első részt, mert úgy tűnik, hogy ott aztán igazán sok ember háttérsztorija jól ki lett dolgozva, s azóta csak utalásokban értesülünk eseményekről. Mint pl. Tyler és a lánya, Jess kapcsolatának alakulásáról. Az az egy évvel korábbi általam se olvasott első kötetben volt igazán kibontva. De mivel az is, meg ez is karácsonyi történet, az ünnepek alatt majd kellemes lesz elővenni és jól megmelegedni egy vicces és kedves románcban. Persze ennek ellenére minden érthető volt, szóval aki még nem olvasta egyik O’Neill történetet se, az is jól ki tud igazodni a családi kapcsolatokon. Az előző regényben azt mondtam, hogy Tyler mennyire jó fej és klassz beszólásai voltak, nos ehhez képest ez a könyv igazából Brenna regénye. Legalábbis nekem az jött le, hogy ő az igazi főszereplő.

Nem csak azért, mert gyerekkora óta reménytelenül szerelmes a legjobb barátjába, hanem mert a könyvben nem csak hogy ezt vállalja és felteszi a nagy kérdést Tylernek, hanem mert az életének más terén is sikerül előrelépnie. Ő ugyanis mindig inkább visszahúzódott, s hagyta, hogy az élet, meg mások megtapossák, kerülte a konfliktusokat, nem állt ki magáért stb. S amellett, hogy most a szerelmi életében is megteszi a nagy lépést, szembeszáll egy régi nagy ellenfelével is, s úgy kerül ki belőle, hogy végre tükörbe tud nézni.  Ráadásul sok Tyler-t érintő esemény a háttérben zajlik: például amikor elmondja, hogy miért is esik nehezére a síközvetítéseket nézni, vagy amikor végleg megállapodik a lánya anyjával az mind-mind csak pár mondatban van elintézve. Ezeket a részeket nagyon hiányoltam, mert így lett volna teljesebb a regény.

De amúgy egy roppant bájos és kedves igazi karácsonyi romantikus mese ez: a fiú és a lány, akik nagyon jól ismerik egymást rájönnek végre, hogy az élet legtöbb területén összeillenek és végre tesznek is valamit az ügy érdekében.

Sarah Morgan tehát megérdemelten ír immár nagy romantikus regényeket, nem csak rövideket, mert több mint 300 oldalon tudja hozni a szerethető szereplőket, a hihető románcot, az életszerű dialógusokat és a mosolyra késztető beszólásokat. Aki valami kellemes puha karácsonyi sztorira vágyik, ami romantikus is, igazából ezek után bátran ajánlom az O’Neill fivérek trilógiát, ami karácsonytól karácsonyig eljuttatja mindhárom fiút a révbe.

U.i. És közben rájöttem, hogy ehhez a könyvhöz feltétlenül Kelly Clarkson: Wrapped in Red dalát kell hallgatni.
Kiadó: Harlequin Books
sorozat: O’Neill Brothers #3
Megjelenés: 2014 október 28
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373778980
Honnan: Netgalley, Recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *