Menu Close

Bookstagram

elsoinstagramMár az első Instagram fotóm egy könyvről készült (lásd balra), s úgy is gondoltam, hogy akárcsak a legtöbb közösségi média oldalon, ahol jelen vagyok, hogy a könyves kontentre fogok majd itt is fókuszálni. Persze itt-ott azért becsúszik más is (kaja, pia, gyerekek), de lassan akár azt is mondhatom, hogy Bookstagrammer is lettem. Főleg amióta tavaly felfedeztem a képes könyves kihívásokat is. Pontosabban már tudtam róluk, és nézegettem pl. a Tumblr-en, de ezek a 30 – 60 – 90 – 360 naposak eléggé elrettentettek, nem vagyok én ennyire kitartó. Viszont az L&L Könyvesbolt #7nap7könyv kihívása, na az bejött: többnyire hónap elején írják ki, 7 napon keresztül előre meghatározott témák alapján kell könyveket és hozzá kapcsolódó dolgokat, helyzeteket fotózni. Úgyhogy rendszeresen részt veszek, ha éppen ráérek, nem utazom vagy nagy néha mondjuk már előre látom, hogy nincs kedvem az adott hónap motívumaihoz keresgetni alanyokat. A hónapban pedig felfedeztem még a #szeretünkolvasni könyvkihívását, amit a hungarian_bookworm felhasználónévvel írnak ki. A koncepció hasonló az L&L-hez, minden hónapban van 5 megadott téma, amit 5 napon keresztül kell posztolni, bármikor az adott hónapban.

Egyébként azért szeretem ezeket a kihívásokat, mert jókat lehet gondolkodni rajta: törni a fejem, hogy az adott napi penzumnak melyik éppen kéznél lévő könyvem felelne meg, van-e hozzá ötletem és kicsit kultúrmissziót is folytatok:) Ugyanis az instagram könyves kihívásai is mindig tele vannak aktuális, népszerű és tök egyforma kötetekkel. Biztos több tízezer Szent Johanna Gimis kép van, ezek közé igyekszek becsempészni néha egy Tibor Fischert, Rejtő Jenőt, Ráth-Végh Istvánt, Tina Feyt vagy Terry Pratchett-et.

Úgyhogy élvezem a könyves fotózásokat és a telefonos kamerának az az előnye, hogy nem kell feltétlenül top minőségű képnek lennie ahhoz, hogy legyen pofám kitenni a netre. Amúgy meg várom, hogy mire lesz végre Litsy Androidra is, mert arról meg az a hír járja, hogy a GoodReads és az Instagram szerelemgyereke, úgyhogy biztos, hogy ott is megtalálható leszek majd.

Addig is nyugodtan lehet követni Instagramon, illetve itt vannak a júniusi könyves képeim.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *