Menu Close

Lisa Swerling – Ralph Lazar: A boldogság …

boldogsagBoldognak lenni nem annyira egyszerű. Elég ha körbenézünk, hogy milyen sokan vallják boldogtalannak magukat. Vagy ha megkérdezzük, hogy Boldog vagy? Akkor nem tudnak rá egyértelműen igen-nel válaszolni. Ennek persze sokféle oka lehet elég csak meghallgatni korunk nagy filozófusának Mr. Arthur Shappey-nak a fejtegetését, hogy rájöjjünk: Az élet tele van egy csomó apró dologgal, eseménnyel, ami boldoggá tud minket tenni, s ezek elég sűrűn előfordulnak, míg szinte sose vagyunk teljesen boldogok életünk szerelmével a holdfényben, mert amikor mégis, akkor azon izgulunk, hogy ennek mindjárt vége. *

És ez a kis cuki könyv pont ezt tolja az arcunkba. Roppant jópofa illusztrációkkal.

Kiemeli azokat az apró dolgokat, amik ha csak egy pillanatra is, de képesek minket elégedetté, ne adj isten boldoggá tenni (jégkrém, egy pohár bor, egy beszélgetés, egy találkozás, egy nevetés stb.) S ha végiglapozzuk és elolvasgatjuk rájövünk, hogy tényleg, gyűjthetnénk ezeket az emlékeket mi magunk is mert ha felidézzük őket, akaratlanul is elmosolyodunk. S mennyi minden van még, ami a mindennapokban el tudja feledtetni velünk a rohanást, a kellemetlenségeket a fáradtságot: emberek, események, vagy csak egy kellemes fürdő a megfelelő hőmérsékletű vízben mind-mind képes arra, hogy elhozza a boldogságot az életünkbe.

Szóval egy totálisan feel good lapozgatós könyv ez , ami csak azzal megmosolyogtat, hogy végignézed, hát még ha felidézed a saját élményeidet és egyrészt rájössz, hogy milyen kis dolgok is képesek nagy változtatást hozni neked, másrészt tudod, hogy sokan vannak veled hasonló helyzetben és élményekkel, amik ugyanakkor teljesen egyediek. Simán meg is osztható és ajándékba is adható kis kötet ez. De jó a tudat is, hogy ott van a polcon és ha véletlenül éppen a gödör alján lennék, akkor leveszem, belelapozok, mosolygok a rajzokon, a szövegeken. Eszembe juttatja, hogy miért is jó nekem és ha nem tudnám, akkor segítene felidézni hol is vannak a fontos, boldog pillanataim. Nem feltétlenül ebben a könyvben, de segítségével újra rátalálhatok és felidézhetem és nem kicsit jobbnak érezhetem a világomat.

Cuki könyv, kedves, egyszerű rajzokkal, amelyek lehet, hogy egy “Forrest Gump féle motivációs szemináriumra” készültek, de pont ezért működnek, s a koncepció határozottan megsimította a szívemet.

Kiadó: HVG Könyvek
Megjelenés: 2015
Terjedelem: 272 p.
ISBN: 9789633043066
Honnan: Kiadótól

 

*Pontosan idézném Mr. Shappeyt:

I’m fairly often just completely happy. Like, for instance, when you get into a bath quickly and it’s just the right temperature, and you go … (blissfully) … “Ohhhh!” I mean, no-one really gets any happier than that. …
Because those sort of things happen all the time, whereas you’re hardly ever – you know – blissfully happy with the love of your life in the moonlight; and when you are, you’re too busy worrying about it being over soon. Whereas the bath moments – there’s loads of those!

5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *