Menu Close

Molly Harper: Nice Girls Don’t Date Dead Men

Molly Harper: Nice Girls Don’t Date Dead MenMolly Harper Jane Jameson sorozatával még e-readerem hajnalán ismerkedtem meg, mert kb 1 dollárért lehetett megvenni az első részt. Ami kellőképpen szórakoztató volt ahhoz, hogy később, amikor az újabb részeket is leárazták (többnyire amikor a következő megjelenés volt várható az írónőtől) beszerezgessem a folytatásokat is, amik aztán eltűntek egyrészt az olvasóm, másrészt a Calibre könyvtáram bugyraiban. Mivel legutóbb e-könyvek közül is válogattam a 2014-es várólista csökkentésre, ez is oda került. Aztán nyaralásra csak olyasmikkel töltöttem fel az olvasómat, amik már vagy fent voltak a várólista csökkentésemen, vagy recibe kaptam, hogy ne bújhassak ki a kötelességek alól. De ez egész kellemes kötelesség volt.

Jane Jameson közel egy éve még könyvtáros volt ugye, akit kirúgtak, meghalt és ha éppen nem lett volna ott egy jótékony vámpír úgy is maradt volna. Így azonban élőhalott lett, s most már elég ideje volt, hogy nagyjából hozzászokjon az ilyen életvitelhez. Csakhogy nem elég, hogy ő már hozzászokott, jó lenne, ha a környezete is ezt tenné, főleg ami a családját illeti. A nagyanyja és a nővére szerint sokkal tisztességesebb lett volna, ha meghal, s nem égeti őket azzal, hogy élőhalott, az anyja pedig képtelen elfogadni az állapotát és mindenféle mentségeket talál ki rokonok és ismerősök előtt, hogy miért is látják ritkán Jane-t. Teljesen zakkant családja helyett a lány inkább a barátaival tölti az idejét, alkonyattól pirkadatig, bár ott sincs minden rendben: legjobb haverja éppen a kisváros vérfarkas családjába készül benősülni, s bármennyire is nagy a szerelem, a kiterjedt falka tagjai nehezen fogadják el, hogy egyik szukájuk embert választott párjául. Ráadásul Jane lesz az első nyoszolyólány, s ha meg akar felelni minden feladatnak, elég komolyan részt kell vennie a vérfarkasok menyegzőt megelőző meg kísérő hagyományaiban, amelyek igazi kihívások elé állítják. De legalább van munkája, még ha az éjszakai műszak Mr. Wainwright okkult könyvesboltjában nem is fizet sokat, azt csinálhatja amit szeret: könyvek között lehet. Mindezek mellett ott van még Gabriel, aki nemcsak hogy vámpírrá változtatta Jane-t de elvileg ugye a pasija is, de nagyon ritkán találkoznak, s a férfi egyre titokzatosabban viselkedik, úgyhogy alig van idejük igazán a kapcsolatukkal foglalkozni. Az esküvő elé a vőlegény családja is akadályokat gördít, Jane anyja szeretne már békét a családban, a nagymama újabb (cirka 6.) vőlegénye titokzatosan viselkedik, s hirtelen érdeklődést mutat a lány iránt a srác, akibe tinikorában reménytelenül szerelmes volt.

Még mindig bírom Jane-t, aki amolyan két lábon járó lexikon, igazi könyvtáros geek, klassz, hogy a rengeteg feleslegesnek tűnő információt, ami a fejében van, mindig jól fel tudja használni. Tetszik a szóhasználata és a világképe, hogy kotnyeles, s ha valakit kedvel annak érdekében bármire hajlandó, ugyanakkor van benne régi vágású becsület is és még akkor is próbálja pl. a családja ügyeit intézni, amikor annak tagjai elképesztően undorítóan viselkednek vele. Ráadásul lakhelye Half Moon Hollow és annak fura lakosai továbbra is elég izgalmat és mosolyt szolgáltatnak. Na meg persze ismét csak a humor volt az, ami teljesen levett a lábamról. Imádtam a fejezetek elején lévő részleteket a „Vérfarkasok párzási szokásai” című szakirodalomból, amiben talán nem meglepő de rengeteg olyan tanács volt, amit bárki kétlábú is ismerősnek találhat.

Bírom azokat a regényeket, amelyek fogják az aktuálisan menő paranormális témát és viccesen feldolgozzák, amikor jókat lehet mosolyogni a vámpír vagy vérfarkas szokásokon, s főleg azon, hogyan fogadja a világ ezen lények létezését. Sokat lendít persze a dolgon, hogy Molly Harper könnyed stílusa roppant szórakoztató is. Még jó, hogy a következő rész is ott figyel az olvasómon.

Kiadó: Pocket Star
sorozat: Jane Jameson #2
Megjelenés: 2009
Terjedelem: 376 p.
ISBN: 9781460334584
Honnan: Vásárlás, saját példány, e-book,

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Molly Harper: Better Homes and Hauntings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *