Menu Close

Jennifer Estep: Hot Mama

Jennifer Estep: Hot mamaA The Spider után, ahogy az már lenni szokott kicsit kedvet kaptam ahhoz, hogy megint felzárkózzak Jennifer Estep egyéb sorozataiból is, s már a régóta olvasásra váró Hot mamára esett a választásom. S milyen kár, hogy eddig halogattam, mert szörnyen jól szórakoztam rajta.

Adott ugye egy Bigtime nevű hely, ahol egymást érik a szuperhősök. Igazából olyan világ ez, mint ami a Hihetetlen családban volt: van rengeteg különböző szuperképességgel megáldott ember, akik konstans harcban állnak az übergonoszokkal. A jó és rossz fiúk persze titkolják személyazonosságukat, ami azért az olvasó számára elég világos, de már az előző könyvben, a Karma Girlben is a főhősnő folyton rámutatott, hogy az egész eléggé átlátszó, a szuperek nem túl okosak. Ebben a regényben az előzőben is feltűnt Fiona Fine, alias Fiera a főszereplő, aki napközben sikeres ruhatervező, másodállásban pedig a Félelem Nélküli Ötös tagja, s mint a neve is mutatja, a tűzzel operál. Több mint egy éve vesztette el a vőlegényét, s úgy érzi, hogy itt az ideje, ismét randizgasson. Szerencsére összefut Johnny Bulluccival, akivel szó szerint lángra lobbantják egymást. Csakhogy a kapcsolatuk kibontakozásának útjába áll egy főgonosz páros, Szirén és Intellilány, akik valami nagy dobásra készülnek, s a randikat többször is félbe kell szakítani, mert Fionának sürgősen meg kell menteni a világot.

Egyszerűen imádni való volt Fiona, ahogy előadta magát. Ő aztán, ahogy mondja is, nem éppen szerény, tisztában van a képességeivel, tudja, hogy mi az értéke és nem adja magát olcsón. Mivel ő az elbeszélőnk, fontos volt, hogy érezzük, nem könnyű őt szeretni, mert büszke és távolságtartó, nagyképűnek is lehet mondani, ugyanakkor tökéletesen tisztában van azzal, hol van a határ a jó és a rossz között, s mi a feladata egy igazi szuperhősnek. Például hogy ha lerombol egy házat, akkor utána kifizeti az újjáépítését is. De ugyanígy tudja, mennyire tehetséges, mint divattervező szóval nem szerénykedik, ráadásul roppant szerencsés alkat, mert a benne lobogó tűz miatt, ha megeszik egy fél lovat, azt is pillanatok alatt lebontja. Megfigyeltem már, Jennifer Estep imádhatja a kajákat, minden regényében fontos szerepet kapnak az ételek és elkészítésük, itt meg a mennyiség az, amitől az ember elámul: ahogy felsorolja, hogy Fiona mit evett meg egy ültő helyében, attól egy jóérzésű ember rosszul is lesz. Természetesen azok, akik nem tudnak semmit a lány másodállásáról folyamatosan azt hiszik, étkezési zavarokkal küzd, a titkárnője például állandóan bombázza segítő csoportok hirdetésével, akik támogatnák, hogy leküzdje a bulímiáját.

Nagyon jópofa volt megismerni, hogy mi minden feladata van egy szuperhősnek, mert amellett, hogy állandóan készenlétben van, még gondoskodnia kell a rajongókról is például, na meg ugye sok pénzt kell keresnie, mert nem olcsó mulatság egy ilyen élet. Egyrészt fent kell tartani az imázst, másrészt meg gondoskodni kell arról, hogy az okozott kárt megtérítse.

Itt is azt éreztem, hogy Jennifer Estep egyszerűen hatalmas geek és fangirl, aki fogott egy ötletet és szabadjára engedte a fantáziáját. Azt hiszem az übergonoszok és machinációjuk nem volt valami túl ötletes, de az az igazság, hogy Fiona annyira levett a lábamról, hogy egyáltalán nem figyeltem a finomságokra. Élveztem a pökhendi stílusát, hogy mindenkivel pattogott, mindenről megvolt a véleménye, mindenkinek visszabeszélt, aztán fogta és kitépte az ajtót a keretből tövestül. Ő volt a macsó hősnő ebben a könyvben. Igazi girlpowerhouse.

A Hot Mama sokkal szórakoztatóbb és viccesebb volt, mint a Karma Girl, tovább fűzte az egész a szuperhősőkkel együtt kell élni motívumot, nagyon sokat adott hozzá, megválaszolt egy sor kérdést és  továbbfűzött gondolatokat. Úgyhogy Fiona for president!

 

Kiadó: Jennifer Estep
Sorozat: Bigtime Superheroes #2
Megjelenés: 2011 (2007)
Terjedelem: 372 p. ebook,
ISBN: 2940012830838
Honnan: Vásárlás, saját példány, e-book


Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *