Sep 192011

Jill Monroe: Lord of RageA sorozat második részét egy számomra teljesen ismeretlen írónő írta, még csak nem is hallottam korábban Jill Monroe-ról. De mint korábban is írtam a világ és az alapötlet elég érdekes ahhoz, hogy ne hagyjak ki részeket a sorozatból, bár igazán magában is lehet olvasni minden kötetet: mágiára, mesére számítottam.

A történet kezdetén kicsit árnyaltabb képet kapunk a támadásról, ami Elden királyi udvarát érte. Breena hercegkisasszonyt próbálják kijuttatni a várból hűséges szolgák, aztán a lány szemtanúja lesz anyja és apja halálának, s utolsó varázslatuknak, ami elmenekíti őt az országból, ahol most már a véres kezű varázsló az úr. Breena álmaiban évek óta egy titokzatos harcost lát, akinek az arcát nem sikerül megpillantania, de aki nagyon vonzza, úgyhogy álmai férfiját azonnal megismeri, amikor találkozik vele az erdőben. Osborn az erdőben lakik öccseivel, utolsó harcosként népéből, s az élteti, hogy egyszer majd bosszút áll azokon, akik lemészárolták az embereket. Mikor házukban megtalálja az alvó Breenát, felismeri, hogy ő az a nő, akivel álmaiban már többször is találkozott. Osborn azonban nem szereti a betolakodókat, főleg, ha azok akár akaratlanul is, de az ellenséget a nyomukra vezetik. Márpedig Breenát, bár emlékei homályosak, titokzatos, gonosz lények követik, aztán a lány fokozatosan rájön ki ő és mi is a feladata, s végül ráveszi Osbornt, hogy képezze ki őt is harcossá. Mert hadsereg élére kell állnia ahhoz, hogy visszafoglalhassa Eldent és megbosszulhassa szülei halálát. Mire Osborn rájön, hogy talán halálos ellenségét tanítja, már késő, mert beleszeret a lányba, pedig tudja, nekik amúgy se lenne jövőjük, hisz egy hercegnőnek államérdekből kell férjhez mennie.

A Royal House of Shadows ezen második része nem volt túl izgalmas és szórakoztató. Pedig minden adott volt egy jó kis meséhez: hercegnő, akit királyi esküvőre készítenek fel, majd harcossá lesz, egy berserker, vad katona akit megszelídít a szerelem, meg egy kis Aranyfürt az erdőben sztori. De valahogy mégse állt össze kerekké a történet. A nagy konfliktusok hamar megoldódtak, a végső csapdát sejteni lehetett, s hiába álmaikban már régóta vonzódtak egymáshoz a főszereplők, egymásra találásuk még se volt eléggé vérpezsdítő. Igazából unalmas volt, semmi új nem volt a helyszínben, cselekményben. Egyedül a Berserkerek mitológiája tetszett. De azt meg elég röviden elintézte az írónő. Az elején úgy tűnt több történetszál is lesz (a hátra hagyott testőr, unokatestvér stb. kalandjai), de a végén csak Breena és Osborn sztorija maradt az meg nagyon leült.

Kiadó: Harlequin Nocturne
Sorozat: Royal House of Shadows #2
Megjelenés: 2011 szeptember 20
Terjedelem: 288 p.
ISBN: 9780373618682
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

 

3 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *