Menu Close

Shannon Stacey: Yours to Keep

Shannon Stacey: Yours to KeepShannon Stacey nevével találkozgattam mostanában és csupa jókat olvastam róla, meg a regényeiről. Gondoltam kipróbálom, milyen is, egyrészt mert kíváncsi lettem rá, másrészt azt szerettem volna tudni, hogy bár ez már harmadik része egy sorozatnak, vajon érthető és élvezhető-e anélkül. Ráadásul ez a regény egyelőre csak e-bookban elérhető, szóval még a readeremet is tudtam kamatoztatni, meg íme máris az első olvasás a nyári programomra. Sok legyet egy csapásra 🙂

Sean Kowalksi jó pár év szolgálat után leszerel, s mielőtt kitalálná, hogy mit is kezd az életével, meglátogatja a rokonait, kap is egy átmeneti szállást egyiküknél, amíg nem talál helyet magának. De még alig pakol ki, mikor megjelenik egy csinos, de láthatólag őrült nő az ajtajában, akit még sose látott, viszont kijelenti, hogy ő a menyasszonya. Emma Stone ugyanis évek óta azzal nyugtatja a nagyanyját, aki felnevelte és még mindig aggódik érte, hogy megtalálta a szerelmet, van mellette férfi, aki már el is jegyezte. A pasi neve pedig Sean Kowalksi. S a füllentgetés eddig remekül ment, mert a nagyi Floridában élt, ahol nagyon is jól érzi magát, de most már szeretné meglátogatni az unokáját és a vőlegényét. Emma pedig attól tart, hogy ha kiderül, nincs semmi pasi a láthatáron a nagymama eladja feje felől a házat, netán visszaköltözik Északra, mert miatta aggódik, pedig annyira jól érzi magát a napfényes Floridában. Úgyhogy felajánlja Seannak, hogy ad neki munkát, a lánynak ugyanis kertépítő vállalkozása van, ahol mindig elkél egy szorgos kéz, fizetést és fedelet a feje fölé, ha egy hónapig eljátssza, hogy ők bizony együtt élnek és az esküvőt tervezgetik, mert akkora köztük a szerelem. A férfi persze elsőre elutasítja az őrült ötletet, de belátja, hogy Emma igazából a nagyanyja érdekeit nézi, szeretné ha Cat nem aggódna, maradna a barátai között és megszabadulna egy régi ház terhétől is, mert szeretné az unoka megvenni tőle az épületet, ahol felnőtt és most is él, úgyhogy beadja a derekát. Mivel a hazalátogató Cat-en kívül mindenki tudja mi a helyzet, a legnehezebb rávenni Sean kiterjedt, hangos családját arra, hogy ne árulják el a páros titkát. Ezt mindenféle zsarolással el is érik, na meg persze az unokatestvérek fogadásokat kötnek, hogy vajon meddig bírják a fiatalok a szexmentes kapcsolatot, főleg, hogy ránézésre feltűnő, mennyire vonzódnak egymáshoz.

Egész sablonosnak hangzik a történet, nem? Ilyet már rengeteget olvashattak a romantikával szorosabb kapcsolatot ápolók, de azt kell mondanom, hogy Shannon Stacey sikeresen kikerülte a sztereotípiákat és a megszokott fordulatokat. Sean és Emma is kedvelhető szereplők, hitelesek, hétköznapiak és nagyon is érthető, hogy bontakozik ki egymás iránti szerelmük, miután együtt élnek és dolgoznak pár hétig és megismerik egymást. Persze annak elismerése, hogy nem csak fizikailag vonzódnak egymáshoz kicsit tovább tart, mert egyikük terveiben se szerepelt igazi szerelem, kapcsolat, házasság stb. A történet ráadásul nagyon bájos és humoros, s a főszereplők mellett kiváló mellékszereplők is felvonulnak: Kowalski család eleve megér egy misét,  Cat pedig nem az a fajta nagymama, akit könnyű az orránál fogva vezetni.

Eleinte azt gondoltam, hogy nehéz lesz bekapcsolódni egy sorozatba a harmadik résznél, de ne éreztem hiányát az előzmények ismeretének. Shannon Stacey jó arányérzékkel építette fel a történetet, Sean és Emma az elejétől kezdve kedvelhető szereplők, mind a ketten okosak és van egyfajta fura humorérzékük, a párbeszédeik pedig igazán pörgősek, s nem egy helyen nevetésre is késztettek. Az egész regény olyan volt, mint egy jó kis hagyományos screwball komédia. Igazából étvágyam támadt a Kowalski család két másik tagjának a történetére is, annak ellenére, hogy tudom ebből a regényből kik ők, kíváncsi lennék, hogyan jutottak el a maguk megérdemelt hepi endjéig. S természetesen Shannon Stacey következő Kowalksi könyve is érdekel. S az írónő ha jól tudom nemsokára nyomtatott formában is meg fog jelenni, nem csak ekönyvként.

 

Kiadó: Carina Press
Megjelenés: 2011 június 6.
Terjedelem: 201 p.
ISBN: 9781426891724
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

 

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

 

4 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Shannon Stacey: All He Ever Needed

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *