Menu Close

Jill Mansell: Miranda nagy tévedése

Jill Mansell: Miranda nagy tévedéseAmikor az ember lánya elmegy a Balatonpartra, akár csak egy hétvégére, szeret valami könnyű olvasmányt vinni magával. Főleg, ha olyan szeles-esős hétvége áll előtte, mint az előző volt, akkor meg pláne valami könnyedre és felvillanyozóra vágyik, hogy a lapokon legyen legalább egy kis napsütés. Úgyhogy szépen bepakoltam a Miranda nagy tévedését, mert eddig Jill Mansellben nem csalódtam még ha az előbb említett dolgokat vázoltam fel, mint követelményt egy regénnyel szemben.

Miranda egy híres londoni fodrász mellett asszisztens, igazi vidám, bohém lány: színes haja van, jó szíve (hisz rendszeresen megossza az ebédjét a sarki koldussal), gyakran fura helyzetekbe keveredik. Albérletben él kis házkörüli segítség fejében az  örökifjú Florence-nél. Alapvetően elégedett az életével, csak éppen pasikkal szokott rendszerint melléfogni.  Chloe élete egy kicsit másképp alakul: mikor bejelenti férjének, hogy terhes, Greg azonnal összecsomagol és a barátjához költözik: az ő életébe a gyerekvállalás nem fér bele. A lány próbál talpon maradni, nem elveszíteni az állását, viszont mindenképp kisebb lakást kell keresnie. S itt lép közbe Florence: felajánlja neki, hogy lakjon nála. Aztán a véletlen úgy hozza, hogy Miranda megismerkedik a tökéletes pasival: Greggel, aki csak azt felejti el közölni vele, hogy még nem vált el a terhes feleségétől.

Jill Mansell chick litet ír, bár talán kicsit könnyedebbre veszi a stílust, mint sokan mások és mindig jóval több szereplőt mozgat, akikre szinte azonos időt fordít. Épp ez a jó benne, mert ha az ember például nem kedveli meg a főszereplőt, valamelyik oldalág lehet, hogy szimpatikus ahhoz eléggé, hogy végigolvassa és mosolyogja a regényt, még ha itt-ott elég átlátszóak is a fordulatok. A stílus könnyed és ami fontos, humoros és még a sablonokat is meg tudja fényezni.  Néha nagyon béna szlogeneket tudnak adni a kiadók a könyveknek, de most az az igazság, hogy egyet kell értenem Stahl Judittal és Kiadójával. Minden nőnek kell egy kis Jill Mansell, ami könnyű, mosolyogtatós, tele szeretnivaló karakterekkel, érdekes fordulatokkal, elég sok bonyodalommal ahhoz, hogy bár már az elején tudni lehet, melyik szál kit kivel fog összekötni, azért az odavezető út elég izgalmas legyen.

Úgyhogy most sem csalódtam Jill Mansellben, teljesítette az elvárásokat, ráadásul már megint azt kell mondanom, hogy a kiadó is nagyon jó munkát végez ezzel a sorozattal. Ja és még egy érdekesség: a kötetet kölcsönkaptam egy kolléganőtől aki meg a ZP örökmozgó könyvtárából hozta el.

Eredeti cím: Miranda’s Big Mistake
Kiadó: Kulinária Kiadó
Fordító: Bárány Borbála
Megjelenés: 2008 (1998)
Terjedelem: 380 p.
ISBN: 97896338766366

 

3.5 Stars

1 Comment

  1. Vidra

    Magyarul azt hiszem még egyiket sem olvastam, de tényleg meglepően szórakoztató könyvei vannak Jill Mansellnek, nagy értékelem benne, hogy kicsit sem hajlik a szirupra. De azért az új Crusie-könyvet várom már nagyon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *