Menu Close

Susan Elizabeth Phillips: Álom édes álom

Ez volt az a könyv, amit direkt kikapcsolódásnak vittem magammal nyaralni, s amikor egy nap alatt kiolvastam, kicsit megijedtem mert már csak 2 könyvem volt hátra (hármunknak vittem egy hétre 12 kötetet, azaz fejenként 4 könyvet + még 2 útikönyv). Mindenesetre régen volt már, hogy ennyit és ilyen könnyen olvastam egyfolytában, s azt kell mondanom, hogy a dolog jól esett és a regény meg tökéletesen megfelelt a célnak.

Rachel Stone valamikor a sikeres tévéprédikátor, G. Dwayne Snopes felesége volt, aki kiénekelt híveiből egy csomó pénzt, majd amikor kezdett forróvá válni a talaj a lába alatt megpróbált meglépni az országból, de repülőgépe lezuhant. Fiatal özvegyét és kisfiát mindenből kisemmizték, s a nő három éve próbál meg talpon maradni, ami egyre nehezebben megy neki. Mikor lerobban a kocsija és alig van pár dollár a tárcájában, pont meglátja, hogy egy felújítás előtt álló autósmoziba keresnek kisegítőt és jelentkezik az állásra. A mozi tulajdonosa, Gabe Bonner nem szívesen alkalmazza a nőt, de az nagyon határozott és rámenős és semmi veszteni valója sincsen. Amúgy a férfinek se, mert ő már mindent elvesztett, aminek értelme volt az életében, két éve ugyanis egy autóbalesetben meghalt imádott felesége és fia egy autóbalesetben, s csupán a családja (két testvére és szülei) szeretete tartja őt életben.

Mint kiderül, Rachel és Gabe jót tesznek egymásnak. A nő élni akarása és küzdőszelleme lenyűgözi a férfit, s ezzel kirángatja őt apátiájából. Igazából szokásoktól eltérően itt inkább a férfi karakter van hitelesebben megírva, mint a női, ami kellemes változatosságot hoz a romantikus regényvilágban. Gabe gyásza, viszonya Edwardhoz és mindezek feloldása jóval hihetőbb, mint hogy Rachel a fia miatt éhezik.

Ráadásul szakítottam a hagyománnyal (romantikusat inkább angolul) és magyarul olvastam a regényt, s meg kell mondanom kellemes meglepetés volt: korrekt fordítás, jó szerkesztés. Teljesen jól átjött Phillips könnyed stílusa, humora és a pörgős párbeszédek.

Eredeti cím: Dream a little dream
Kiadó: Victoria Kiadó
Fordító: Molnár Gabriella
Megjelenés: 2009 (1999)
Terjedelem: 436 p.
ISBN: 9789639803237

 


3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *