May 232007


Nagyon sokáig tartott elolvasni ezt a regényt, pedig elvileg pörgős-izgalmas kriminek kellett volna lennie, de egyszerűen unalmas volt és érdektelen.

Kate Chandler drágakőcsiszoló kap egy különleges megbízást, amit teljesít és létrehozza a Hét Főbűn névre hallgató zafíregyüttest. Mikor azonban az ékköveket kiszállítanák a jogos tulajdonoshoz, a futár, aki egyébként Kate féltestvére, eltűnik. A lány nem hiszi, hogy a férfi meglopta volna a családját és addig zaklatja az FBI-t, hogy nyomozzanak tovább, addig tesz fel kérdéseket a nem túl érdeklődő ügynököknek, amíg valaki meg nem fenyegeti, hogy ha nem hagyja abba a kérdezősködést akkor meghal.

Sam Groves különleges ügynök nem a legnépszerűbbek közé tartozik, ugyanis mindig egyenes és nem ért a politikához, viszont kitűnő a szimata. Akciócsoportjával épp egy ékkőkiállítást biztosítanak és próbálják megtalálni, kik állhatnak az elmúlt években elharapódzott ékszerfutár rablások mögött. Sam lecsap Kate-re és kihasználva tudását kezd megerősödni a véleménye, hogy valaki félre akarja vezetni az FBI-t és talán még tégla is van az akciócsoportban.

Most jutott eszembe még egy csomó logikátlanság a könyvről, sőt még a főszereplők között felizzó szenvedély is teljesen hihetetlen és unalmas volt. Nem csoda, hogy alig bírtam végigrágni magam a regényen.

 

2 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *