Oct 262006

Alex Graham sajtófotós,az utóbbi években elsősorban mindenféle katasztrófákra specializálta magát, s nem csak megörökíti a helyszíneket, hanem igyekszik segíteni a mentőcsapatoknak is. Texasban egy gáttörésnél van éppen, s miközben megpróbál jó felvételeket készíteni, gyanús alakokra lesz figyelmes, akik megölik a pilótát aki érte jön, s az ő életére is törnek. Miután a kórházban magához tér, s a rendőrséggel is beszél, van aki hisz neki, van aki azonban nem. Azonban alig teszi ki a lábát a kórházból ismét megpróbálják eltenni láb alól, de nem őt, hanem barátnőjét, Sarah-t találják el. Alexért aggódó barátok és Sarah milliárdos férje ráveszik Judd Morgant, az egykori titkosszolgálatnak dolgozó bérgyilkost, hogy vigyázzon a nőre. A kezdeti ellenkezés után Alex és Morgan együtt próbálják kinyomozni, hogy miért álcázták a texasi merényletet természeti katasztrófának, s hol várható a következő támadás, na és persze ki áll az egész mögött.

A nyomozás magas washingtoni körökbe vezet, a főhősök menekülnek, többen segítik őket, akik valószínűleg Johansen korábbi regényeinek szereplői voltak.

Úgy emlékeztem, hogy Iris Johanssen pörgős, izgalmas regényeket ír, méghozzá kedvelni való főszereplőkkel és a fordulatok mellett a romantika is kellemes. Nos, csalódnom kellett. A főszereplő bár erős egyéniség volt, ugyanakkor nagyon következetlen. Ráadásul a végső leszámolás a háttérben történik, pedig annyira felvázolta az írónő, milyen kemény ellenfél az észak-koreai vérszomjas bérgyilkos.

Nem volt túl izgalmas regény, viszont legalább gyorsan el lehetett olvasni.

 

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *