Apr 042006

Ez már Laurel K. Hamilton 7. könyve Anita Blake, vámpírvadász sorozatában. De mintha az utóbbi könyvekben a nyomozás és a rendőrségi munka mind eltörpülne amellett, hogy a főszereplő egyre durvább hatalomra tegyen szert

A történet kezdetén Anitát, mint a természetfelettiben igencsak járatos szakértőt arra kérik, hogy próbálja megtalálni a titokzatos piromágust, aki képes épületeket lángra lobbantani. Közben a helyi likantrópokat is menedzselni kell, bár szakított Richarddal, a falka alfahímjével, azért még mindig ő jelenti a legtöbb alakváltó szemében a főnök társát, s védelmezőjüket. Mindezek mellett pedig St. Louis-ba érkezik a Vámpírtanács küldöttsége, hogy Anita fiúját, a város Vámpír Mesterét felelősségre vonják egy korábbi gyilkosság miatt, úgyhogy igazán nehéz fiúkkal kell szembenézniük, akik nem csak őket, de mindenkit, akit a szárnyuk alá vettek, fenyegetnek.

Ebben a részben Anita úgy tűnik, szinte mindenre képes, még a nagyhatalmú vámpírokkal is simán szembeszáll, viszont ezen túl semmit nem fejlődik, vagyis nagyon úgy tűnik, előbb utóbb nimfomán lesz, hisz szinte csak szexuális érintkezés során képes előhívni a mágiáját.. Ami bosszantott, hogy a jól induló krimi szál, a nyomozás a végén fél oldalon derül ki, mindenféle különösebb nyomozás nélkül a tettes egyszerűen bevallja.

Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *