Menu Close

Nancy Warren: Drive me Crazy

Alex Forrest egy oregoni álmos kisváros, Swiftcurrent könyvtárosa, immár harminc éves is elmúlt, s úgy tűnik, hogy ha családot szeretne, el kell hagyni a helyet, ahol a nagyszülei felnevelték, mert nagyvárosban mégis könnyebben talál párt magának. Amikor a könyvtárban megjelenik a jóképű Duncan Forbes, aki azt állítja magáról, hogy művészettörténetet tanít és az impresszionistákról ír könyvet, nem igazán hisz neki. Főleg, hogy másnap reggel egy hullát találnak a könyvespolcok között.
Természetesen a városba érkező idegen az első gyanúsítottja Tom Perkinsnek, a helyi seriffnek is. S bár Duncant megbabonázza a szexi könyvtáros, valóban nem csak azért választotta Swiftcurrentet, mert itt nyugodtan tud dolgozni, s közben hegymászó hobbbijának is élni, hanem nyomoz egy, a második világháborúban eltűnt Van Gogh után, amiről Alex nagyapja látott utoljára. De úgy tűnik, a festmény másokat is érdekel. A nagyapai örökség Alexre és unokatestvérére, Gillian-re maradt, akiről bár már évek óta nem nyúlt kábítószerhez és alkoholhoz mindenki feltétlenül elhiszi, hogy még mindig a szerek rabja. Gillian-nek egyedül Tom Perkins hisz, aki tinédzserként teljesen belezűgott a lányba, de gyáva volt ahhoz, hogy bemásszon a lányszoba ablakán.
Igazából elég hamar kiderül, hogy ki a rosszfiú, nagyon átlátszó a történet, de jópofák a karakterek, főleg a sztereotípiával abszolút ellenkező kinézetű és szexet imádó könyvtáros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *