Menu Close

Jennifer Weiner: In her shoes

Jennifer Weiner sorrendben második regényét most utoljára olvastam a művei közül. Az egész ismeretségem vele bizony azzal a hírrel kezdődött, hogy filmet készítenek az egyik regényéből. Aztán találtam rá a Good in Bedre, majd megnéztem a filmet és sorban kiolvastam a többi regényt is.

Maggie és Rose Feller ugyan testvérek de szinte semmi közös nincs bennük a családi tragédián, ami fiatal életüket beárnyékolta és hogy egyforma lábuk van. Maggie fiatal, csinos, arról álmodik, hogy sztár lesz, bármit meg tud szerezni, csak éppen a dolgok megtartásával van gondja. Ráadásul a boldogulásban nem segít rajta, hogy dyslexiás. Rose kitűnő eredményekkel végzett egyetemet, jogász, van lakása, rengeteg szebbnél szebb cipője, viszont magányos, félénk és molett. Amikor végül Maggie-t kilakoltatják a nővéréhez költözik, hisz még az anyjuk kérte arra Rose-t, hogy vigyázzon a húgára, ám ez egyre nehezebb feladatnak tűnik, ahogy telnek a hetek. Amikor pedig Maggie elcsábítja Rose aktuális fiúját, akikből amúgy is kevés van, a lány azon nyomban kiteszi a húga irháját. Maggie Princerton-ba szökik, s megpróbál beleolvadni a környezetbe, s felismeri saját erényeit, megszereti a költészetet. Rose szégyenében fizetésnélküli szabadságra megy és hirtelen ötlettől vezérelve új vállalkozásba kezd.

Mindezekkel párhuzamosan pedig a lányok nagyanyja is feltűnik, Ella Hirsch, aki özvegyként évek óta Floridában él magányosan, s megpróbálja rendbehozni a lányával és unokáival szemben elkövetett hibákat. Végül Maggie nála köt ki, s az ő segítségével találja meg a hivatását és végül megengeszteli Rose-t is.

Jennifer Weiner ismét bebizonyítja, mennyire ért a meséléshez, milyen finoman tudja egybeszőni a humort és szívfájdalmat.

Most már rangsort is állíthatok a regények között, a tetszési indexem szerint:

  1. Good in Bed
  2. Little Earthquakes
  3. In Her Shoes
  4. Goodnight Nobody

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *