Menu Close

Julie James: Practice Makes Perfect

Julie James: Practice Makes PerfectJulie James gyorsan kedvenc romantikus szerzőmmé vált az elmúlt évben és mindjárt KÉM is lesz belőle, hisz csak 4 regényt írt eddig és ezzel a kötettel már én is az utolsó előttinél tartok. Bár a “Gyakorlat teszi a mestert” igazából a második regénye volt, s eleinte a tartalma miatt úgy gondoltam, hogy nem fog az előzőleg megismert kötetek nyomába érni, kellemesen csalódtam.

Payton Kendall és J.D. Jameson immár nyolc éve dolgoznak ugyanannál a cégnél, mindketten sikeresek a maguk területén és jó úton haladnak, hogy partnerré válasszák őket. A két fiatal már ügyvédbojtár koruk óta valamiféle vetélytársat látnak a másikban, s ha lehet, kerülik egymás társaságát. Mind a ketten sok mindent feladtak, s csak a munkájuknak éltek annak érdekében, hogy eljussanak oda, már csak 2 hét válassza el őket attól, hogy partnerek legyenek az ügyvédi irodában. Utolsó próbaként a cég pont kettejüket bízza meg, hogy szerezzenek meg egy igen fontos ügyfelet, s erősen utalnak rá, hogy ez sokat fog nyomni a latban, amikor a partnerré választásról szavaznak a seniorok. Bár külön nem kell mondani, Payton és J.D. is a legjobbat nyújtja, s még valamiféle békekötés-szerű is lejátszódik köztük, ami egészen addig tart, míg a cég újabb bejelentést nem tesz. Idén csak 1 partnert fognak választani, úgyhogy innentől kezdve a törékeny barátság is oda, nem beszélve az egymás iránt érzett vonzalomról, mert bizony mi ez, ha nem háború.

Azt gondoltam, hogy csak ügyvédekről szóló regény, amiben nincs krimi szál, vagy érdekes alaphelyzet, ami a főhősök sorsából adódik már nem is sikerülhet olyan jól és unalmas lesz. De Julie James nem hiába dolgozott ügyvédként, látszik, hogy érti a csíziót, tanultam pár új szót a témában, amelyek talán kicsit kevésbé népszerűek de jóval profibbnak hangzanak és egyáltalán nem volt unalmas a perek és a rájuk való felkészülésnek a leírása. S ráadásul volt jó pár jelenet, aminél hangosan lehetett kacarászni. A két főszereplő is teljesen hihető volt, elhivatottak és szenvedélyesek, s mind a kettőnek voltak olyan barátai, akik hozzájárultak a komikus részekhez. Például amikor J.D. haverja egy taxiban előadást tart arról, hogy miért kéne barátjának is Mr. Darcy példáját követni, az igazán klasszikus jelenet volt. A főszereplők kapcsolatának alakulása is hiteles volt, nem hiába kerülgették egymást nyolc évig, a végén mégiscsak rájöttek, hogy mi az, ami számít.

Amikor letettem a könyvet, legszívesebben nekiálltam volna a legújabb Julie James regénynek is, de visszatartott, hogy az már az utolsó lesz és valószínűleg újabb évet kellene várnom arra, hogy ismét olvashassak tőle valamit. Úgyhogy nem győzőm hangsúlyozni, Julie James milyen jókat ír, mert könnyed, vicces ugyanakkor teljesen hiteles, az intelligens romantikus regényírókat tökéletesen képviseli.

Kiadó: Berkley Sensation
Megjelenés: 2009
Terjedelem: 304 p.
ISBN: 9780425226742
Honnan: Vásárlás, saját példány


Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *