Menu Close

Elizabeth Hoyt: A vágy hercege

Még hat évvel ezelőtt vettem kézbe az első Elizabeth Hoyt regényemet, mert már sokat hallottam a szerző Maiden Lane sorozatáról és meggyőzött, hogy okos történelmi romantikus írónővel van dolgom, úgyhogy onnantól kezdve követtem a sorozatot. Most pedig elérkezett a befejező történet magyar megjelenése is. Bár még van pár novella a sorozatban, nem tudom, hogy azok meg fognak-e jelenni itthon is, mindenesetre határozottan érdekes volt ez a kirándulás a 18. századi Angliába.

A sorozat előző pár kötete már sokat foglalkozott a Káosz Uraival, ezzel a főnemesek által létrehozott társasággal, amelynek tagjai meglehetősen kedvelik a durva élvezeteket, s amellett, hogy kiélik tiltott vágyaikat, komoly társadalmi és politikai hatalommal is rendelkeznek. Már maga a király is elhatározta, hogy felszámolja őket, s úgy tűnt, hogy miután a vezetőjük elhalálozott, ez sikerült is. Csakhogy valaki átvette a szerepét és ismét vannak összejövetelei a trásaságnak. Főhősünk, Raphael de Chartes Deymore hercege nagyon is tisztában van ezzel, hiszen annak idején az apja a Káosz Urai élén állt, s úgy tűnt, hogy követheti majd őt ebben a szerepben is, azonban szörnyű eseményeket követően Korzikába került és ott érte el a felnőtt kor. Ám apja halála után azzal a céllal tér vissza Angliába, hogy megsemmisítse a Káosz Urait. Megjelenése, hogy átveszi a címet és a külseje (egy az arcát elcsúfító seb, amelynek keletkezéséről különböző pletykák keringenek, félelmetessé teszik külsejét, s mivel a modora se igazán társasági, inkább félnek tőle. Raph első lépésként beépül az új szervezetbe, s már éppen elnyeri a bizalmát az új szervezet vezetőjének, amikor a Káosz Urai elrabolják hősnőnket, Lady Iris Jordan-t, akit fel akarnak áldozni bosszúként, ugyanis azt hiszik, hogy ő egyik üldözőjük friss neje. Raphael korábban találkozott már a nővel, aki mély benyomást tett rá, úgyhogy védelmébe veszi: elhiteti a Káosz Uraival, hogy majd megöli őt, s gyorsan kimenekíti Irist a halál torkából. Csakhogy az asszony azt hiszi, csak csöbörből vödörbe került, úgyhogy meglövi Raph-ot, s mire a férfi kimagyarázza magát, már inkább az ő életét kell menteni. A gyors sebkezelés mellett a herceg tudja: ha a Káosz Urai rájönnek, Iris életben maradt, utána mennek, s amíg lábadozik aligha tudja rendesen megvédeni, úgyhogy gyorsan hűséges korzikai szolgáival (akik egyben kiváló harcosok is) megszervezi, hogy gyorsan összeeskessék őket. Aztán jöhet a sebláz 😊

Míg Raph lábadozik, Iris ápolja és egyre jobban megismerik egymást és úgy tűnik, hogy még működhetne is a kapcsolatuk a gyors esküvő ellenére is, ám a férfi múltja nagyon sötét és nagyon nehezen tudja elengedni az egyetlen célt, ami eddig éltette. Kérdés, hogy elég erős-e Iris és a szerelme, hogy ráébressze a férjét: igenis lehet neki is boldog jövője.

Elizabeth Hoyt igazán nem fél megmutatni a nagyon sötét dolgokat, s erre kiváló bizonyíték ez a regény és különösen a herceg alakja, a múltja a traumája. A forró jelenetek mellett megfelelő hangsúly volt a karaktereken is.
Úgyhogy még mindig azt mondom, hogy aki szereti a történelmi romantikus regényeket, de nem csak a könnyedebb regények érdeklik, szívesen ismerkedik meg a kor sötétebb oldalával is, az nyugodtan olvasson Maiden Lane könyveket. A sorozat különálló részei, még ez az utolsó is igazából önállóan is olvashatók, néhány szereplőre és korábbi eseményre van ugyan utalás (ami nekem is jól jött itt-ott az emlékek felfrissítéséhez) de az élvezetből ez egyáltalán nem von le semmit.

 

Blogturné

Újabb Elizabeth Hoyt sorozat magyar fordítása válik teljessé a napokban, hiszen a General Press Kiadónak hála most kerül a könyvesboltok polcaira a 12. Maiden Lane kötet. A vágy hercege nagyszerű kikapcsolódásnak ígérkezik a történelmi románcok rajongói számára, hiszen a történet egyszerre ígér kalandot és romantikát, kényszerházassággal és némi Szépség és Szörnyeteg felhanggal fűszerezve.

Fülszöveg

A kifinomult, kedves és intelligens Lady Iris Jordan a rettegett bűnszervezet, a Káosz Urainak fogságába esik. A szabadulásához a segítség pedig onnan érkezik, ahonnan a legkevésbé sem várná. Dyemore hercegének legfontosabb célja, hogy beépüljön a Káosz Urai közé, és belülről pusztítsa el a szervezetet. Nincs ínyére, hogy az értékes idejét hölgyek megmentésével töltse. Most azonban, hogy a nagyurak mindkettőjüket meg akarják ölni, úgy gondolja, az lenne a legbölcsebb, ha feleségül venné Lady Jordant. Azzal azonban nem számol, hogy a végső szabaduláshoz nemcsak a gonosztevőkkel, hanem a saját démonjaival is meg kell küzdenie.

Kiadó: General Press
Fordító: Ács Eleonóra
ISBN: 9789634526087
304 oldal, kartonált
Megrendelés

Nyereményjáték

Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve egy-egy, a General Press gondozásában idén megjelenő történelmi románc írónőjének neve olvasható össze. A feladat tehát a szerző teljes nevének beírása a rafflecopter megfelelő sorába.
Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

AEEIU JKLLNSS

Állomások listája

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *