Menu Close

Elizabeth Hoyt: A gyönyör hercege

Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozatát a hatodik kötettől olvasom és eddig mindegyik történetet meglehetősen kedveltem. A gyönyör hercege az utolsó előtti része a ciklusnak, de ahogy korábban is igazából megint simán lehet az előzmények nélkül olvasni. Mert bár akik most főszereplők velük korábban már összefuthattunk és van 1-2 utalás korábbi regényhősökre is, igazából a két átfogó nagyobb történetíven kívül a romantikus szál teljesen kerek egész és magában tökéletesen élvezhető.
Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király egyik szuper titkos ügynöke, akinek legújabb feladata, hogy felszámolja a Káosz Urai névre hallgató titkos társaságot. Akiknek tagjai előkelő urak és szörnyű bűnöket követnek el szórakozás címen. Úgy tűnik azonban, hogy nyomozása feltűnik másnak is és egyik éjszaka egy sötét sikátorban többen is rátámadnak. Vesztésre állna, ám ekkor feltűnik a hírhedt St. Giles-i kísértet aki London szegénynegyedében éjszakánként kisegíti az arra rászorulókat és ellátja a bűnözők baját. Itt pedig Hugh-t sikerül neki megmenteni a biztos haláltól. S győzelmi mámorában a kísértet leleplezi: hogy nő. A Kísértet aztán eltűnik az éjszakában. Ugyanis van másik titka is: mégpedig, hogy napközben ő nem más mint az utcakölyök, Alf, aki információval kereskedik és kiskora óta fiúruhákban mászkál, mert így tudja magát leginkább megvédeni London zűrös környékén. Hugh korábban már megpróbálta a fiú szolgáltatásait igénybe venni, de most jobban sikerül őt megkörnyékeznie és ráveszi, hogy segítsen neki kideríteni kik tartoznak még a Káosz Urai közé. Amikor a fiú nyomozás közben megsérül, a herceg felelősséget érez iránta és a szárnyai alá veszi, s előbb-utóbb Alf lelepleződik …

Nagyon bírom az álruhás hősnőket, akik kénytelen férfiként élni és talpon maradni, ugyanakkor amellett, hogy belevalók, megőrzik a melegségüket is. Márpedig Alf pont ilyen karakter: kemény dolgokon ment keresztül, de elég okos és leleményes volt, hogy túléljen, kihasznált amit csak lehetett, s az együttérzése odáig vezetett, hogy önkéntes jótevő is lett belőle. Hogyan és miért vett álruhát, mit hozott ki ebből, mind-mind hitelesnek tűnt és mivel Hoyt az 1740-es évekbe helyezte ezt a sorozatát, sokkal nagyobb szabadságot tudott biztosítani mindig is a hőseinek. Éppen ezért nem lesz igazából abból nagy dráma, hogy a lány lelepleződik, sőt megpróbálják pont ezt az újfajta megjelenését kihasználni egy tervezett akció során (sőt még spontánul is előnyére válik, hogy női ruhába kénytelen kalandozni). De még az se egy hatalmas tragédia, hogy hatalmas társadalmi különbség van a két főszereplő között. Ebben a regényben igazából az akciókon van a hangsúly: Hugh és a Kíésrtet/Alf mindenféle kalandokba keveredik: nyomoznak, harcolnak, veszélyes helyzetekből húzzák ki magukat és persze néha szerelmeskednek is 😊

Hoyt megint nagyszerű karaktereket alkotott, akiknek a sorsát igazán szívén viseli az ember: Alf magával ragadó hősnő, Kyle hercege becsületes, borongós férfi, elragadó, ahogy nem tudja kivonni magát a lány bűvköréből, felmelegíti őt nyitottsága és együttérzése, sőt még Hugh gyerekei is imádni valók voltak, de még a beosztottjainak is jutott igazi jellem. Sőt a szemfüles olvasó számára az is kiderülhet, hogy kiknek a sorsa fog az utolsó kötetben a középpontba kerülni. S remélem akkor végre az összes Káosz Ura fűbe harap.

Úgyhogy ismét csak elégedetten csuktam be a kötetet: kaptam egy érdekes, izgalmas sztorit, szerethető karaktereket és romantikát.

Blogturné

A General Press Kiadó gondozásában immár a 11. regény jelent meg Elizabeth Hoyt nagy sikerű Maiden Lane sorozatából. A St. Giles utcáin játszódó történet főszereplői ezúttal a király titkos fegyvere, Hugh Fitzroy, Kyle hercege és az álruhában, információkkal és titkokkal kereskedő Alf, aki maga is kész talány.

Fülszöveg

A veszély karmai elől…
Bátor, merész és lefegyverzően jóképű. Hugh Fitzroy, Kyle hercege a király titkos fegyvere, akit a Káosz Urainak legyőzésére küldtek, egy londoni sikátorban azonban mégis ő szorul védelemre. Egy rejtélyes alak egy férfi merészségével és egy nő kecsességével száll szembe az orgyilkosokkal.
…a vágy markába
Magabiztos, okos és független. Alf a legkevésbé sem védtelen nő; nappal álruhát ölt, információkkal és titkokkal kereskedik, hogy St. Giles utcáin életben maradjon, éjszaka pedig ő a városrész hírhedt kísértete, az álarcos igazságosztó. A csábításnak azonban még ő sem tud ellenállni.

Sorozat: Maiden Lane 11.
Kiadó: General Press
Fordító: Frei-Kovács Judit
ISBN: 9789634524977
304 oldal, kartonált
Megrendelés

Nyereményjáték

A gyönyör hercege az 1742-es Londonban játszódik. Mostani blogturnénk valamennyi állomásán olyan emberek neveit keressük, akik ehhez az időszakhoz köthetőek. A feladat a leírás alapján kitalálni és a rafflecopter megfelelő sorába beírni az urak teljes neveit.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

Wilmington grófja, aki 1742.02.16-tól 1743-ig töltötte be a miszterelnöki tisztséget

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

06.28. – Betonka szerint a világ
06.30. – Angelika blogja
07.02. – Dreamworld
07.04. – Könyvvilág
07.06. – Olvasónapló

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *