Menu Close

Christian Lauren: Nem mézes hetek

Christina Lauren név egy szerzőpárost takar, akik már évek óta dolgoznak együtt és gyártják a romantikus történeteket. Eleinte New Adult és erotikus szerzőként indultak, úgyhogy egyáltalán nem érdekelt a munkásságuk, ugyanis a romantikus regényeknek ezen ága hidegen szokott hagyni. Aztán pár éve feltűnt, hogy az általam követett bloggerek és oldalak újabbnál újabb történeteikről szólnak, amelyek leírásában sehol se szerepel a New Adult jelző, ráadásul nagyon jó kritikákat kaptak. Sőt évek óta a GoodReads közönségdíjasok jelöltjei közt is feltűnnek, szóval nyitottam feléjük. S milyen jól tettem. A Nem mézes hetek igazi romantikus komédia: megfelelő arányban van benne a humor és az érzelmek is, sőt a hiteles karakterábrázolás és megalapozott konfliktus is adott. Szóval nyerő kötet.

Olive és Ami ikrek, hatalmas mexikói-amerikai családdal, rengeteg minden lében kanál nénikével, unokatestvérrel és problémás szülői kapcsolatokkal vannak megáldva. Éppen Ami esküvőjére készülnek, Olive a menyasszony tanúja és bár szörnyű ruhát kapott a legrosszabb mégis az, hogy neki kell egész nap a vőféllyel is együtt lógnia, aki a vőlegény bátyja és ki nem állhatják egymást. Első találkozása ugyanis Ethan-nel nagyon balul sült el és azóta se sikerült zöld ágra vergődniük, de mindketten igyekeznek legalább egy kicsit elkaparni a csatabárdot Ami és Dane nagy napjára. Ami aztán tömeges ételmérgezésbe fordul, s csupán Olive és Ethan maradnak talpon, mert az egyiknek az allergiája másiknak a kényes ízlése mentette őket meg attól, hogy egyenek abból, mint a násznép. Viszont így rájuk marad a nem visszaváltható, nyereményjátékon bezsákolt teljesen ingyenes nászút, amire kénytelenek elmenni, mert ha nem használják ki, büntetés is járhat érte … Úgyhogy Olive és Ethan elutaznak Hawaiira, azt tervezve, hogy majd kerülik egymást amennyire lehet és külön-külön élvezik a tíz napos pihenést. Csakhogy a szállodába érve olyan emberekkel és helyzetekkel találkoznak, amelyek miatt kénytelen tényleg fenntartani a látszatot, hogy ők bizony a boldog ifjú pár. Így aztán muszáj egyre több időt együtt tölteniük és ezalatt megismerik egymást, beszélgetéseik során rengeteg félreértés tisztázódik és kiderül, hogy talán nem is kellett volna ennyire elutasítóan viselkedni a másikkal szemben az elmúlt években. Csakhogy kérdéses, hogy csupán a csodás környezet enyhítette meg őket egymás iránt vagy elég erős-e a bimbózó kapcsolat, hogy a hétköznapokat és a családi konfliktusokat is kibírja.

A Nem mézes hetek a romantikus történetek két kedvenc trópusával dolgozik az ellenségből szerelmesekkel és a kényszerített együttléttel és mesterien ötvözi a kettőt. Az eredmény mint mondtam, nagyon szórakoztató. S főleg azért, mert a karakterek a velük történő dolgok és a kapcsolataik hitelesek. Olive mindig szerencsétlenebbnek érezte magát Amitől, aki állandóan nyer meg ügyeskedik valamit (szinte alig kerül bármibe is az esküvője, úgy kiókumlálta), őt meg épp leépítették és nehezen talál munkát. De aztán úgy tűnik, hogy kezd jobban állni szénája, hisz kap állást és még pihenni is elmehet, ami aztán teljesen megváltoztatja az életét mert még szerelembe is esik. Végül azonban olyan dolgokról szerez tudomást, amelyek mellett nem mehet el szótlanul és nagyon becsültem benne, hogy bár tudja milyen nehéz amit meg kell tennie, inkább a tiszta lelkiismeretet és az őszinteséget választja, még saját magát se kíméli. A regény első háromnegyede a könnyed románc után nem számítottam az utolsó fejezetek érzelmi hullámvasútjára.

Értékeltem azt is a regényben, hogy a főszereplők beszélgettek, odafigyeltek a másikra, őszinték voltak és hiteles volt, ahogy tényleg elásták a csatabárdot: a tettek és a szavak megmutatták, csak egy félreértés miatt kerülték korábban egymást. S ezek után még kellemesebben eltöltötték az időt és természetes volt ahogy a kapcsolatuk alakult. Ethan szemszögét csak a regény végén ismerhettük meg és sajnáltam, hogy közben nem volt váltott nézőpont a regényben hanem végig Olive volt az elbeszélő, de szerencsére még így se maradt egydimenziós alak a férfi szereplő, a lánnyal együtt ismerhettük meg az ő erősségeit és gyengeségeit is.

Az érzelmi viharok mellett a komédia is tökéletesen volt adagolva, a pörgős párbeszédeken és pár kalandon tényleg fel is nevettem.

Örülök, hogy jómagam is megtapasztaltam, Christina Lauren olvasmányos, szórakoztató és érzelmekkel is jól bánó románcokat tud írni. Remélem, hogy még több ilyen regénye jelenik majd meg magyarul is.

 

 

Blogturné

Februárban új Christina Laurens regény került a könyvesboltok polcaira, ezúttal a 21. Század Kiadó gondozásában. Az ellenségekből szerelmesek történet egyszerre ígér érzelmes és humoros kikapcsolódás a romantikus regények rajongóinak.

Fülszöveg

Olive és Ami ikrek. Ami mindent bezsákol, Olive-nak viszont folyton pechje van, és ezt már meg is szokta. Kettejük közt vitathatatlanul Ami a bajnok… még a lakodalma is szinte ingyen van a különböző akcióknak és nyereményeknek köszönhetően. Olive-ot csak egy dolog zavarja a pechszériájánál is jobban: Ami esküvőjén az egész napot a vőféllyel kell együtt töltenie, aki nem más, mint Olive ősellensége, Ethan Thomas.
Olive megacélozza magát a pokoli nap előtt, elhatározza, bátor képet vág hozzá, és az egészet átvészeli. De a komplett násznép ételmérgezést kap, Olive és Ethan kivételével, így aztán átmenetileg muszáj nekik fegyverszünetet kötniük, hogy Hawaiira utazhassanak. Végül is tíz felhőtlen nap megéri, hogy az ember belebújjon a friss házasok bőrébe, nem igaz?
De furcsa módon Olive mintha nem is bánná, hogy bele kell helyezkednie a szerepbe. Mintha minél inkább tettetné, hogy ő a legszerencsésebb nő a világon, annál inkább úgy érezné, hogy tényleg ez az igazság.

Kiadó: 21. Század Kiadó
Fordító: Lévai Márta
ISBN: 9789635681853
352 oldal, kartonált

Nyereményjáték

Minden állomáson egy-egy betű halmot találtok. A betűket helyes sorrendbe rendezve Christina Lauren egy-egy, magyarul megjelent regényének címe olvasható össze. A feladat: az adott könyvcím beírása a rafflecopter megfelelő sorába.
(Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.)

Feladványom

ADÉGyHKNyOÖÖRRŰ

a Rafflecopter giveaway

A turné állomásai

03.05. – Angelika blogja
03.07. – Sorok között
03.09. – Olvasónapló
03.11. – Kelly & Lupi olvas
03.13. – Fanni’s Library

1 Comment

  1. Pingback:Könyvkritika: Christina Lauren – Nem mézes hetek | Sorok Között Könyves Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *