Menu Close

Susan Elizabeth Phillips: Csillagfény

Annak idején, ha valaki vicces, szórakoztató romantikus regényajánlást kért tőlem az egyik tuti befutóm Susan Elizabeth Phillips ajánlása volt. Méghozzá a következő szöveggel:
Azt szeretem Susan Elizabeth Phillips romantikus regényeiben, hogy kiváló karakterei vannak, hihetőek a főszereplők közötti érzelmi viharok, a mellékszereplőket is sikerül neki jól megrajzolnia és még a stílusa is brilliáns. Egyszerre tud érzelmeket bemutatni anélkül, hogy csöpögős lenne és belecsempészni a humort, a legszívszaggatóbb jelenetbe is, s ezt sokszor pergő dialógusokban fejezi ki.
Egész szép angol nyelvű gyűjteményem is volt a könyveiből, amiktől a költözéskor megváltam szerencsére egyben tovább tudtam passzolni valami hozzám hasonló rajongónak 😊 Mindenesetre jómagam 2014-ben olvastam az utolsó SEP-et, magyarul se jelent nagyon meg azóta semmi tőle. A Csillagfény igazából egy 2016-os regénye, amelyben visszatér kedvenc kitalált amerikai focicsapatához, a Chicago Stars-hoz és onnan hoz főszereplőt.

Piper Dove próbálja kiharcolni, hogy a családi vállalkozás a magánnyomozói iroda, amit felmenői alapítottak fennmaradjon. Csakhogy nehéz dolga van, mert igazából meg kell küzdenie azért is, hogy apja halála után övé lehessen az üzlet. S miután minden pénzét beleöli, hogy visszavásárolja az mostohaanyjától, kétségbeesetten próbál jó munkát felmutatni, s ezzel megtartani vállalkozást. Csakhogy az első komolyabb megbízását, hogy tudjon meg minél többet Cooper Grahamről és induló projektjeiről hamar elbukja: a célpont ugyanis leleplezi. A férfi egy éve vonult vissza a Chicago Stars-tól, a csúcson hagyta abba és nagy terve, hogy a keresett pénzét befekteti: kezdésnek egy exkluzív ájszakai klubot nyit, amit akkora sikerre akar vinni, hogy befektetőket szerezzen és azokkal országos hálózatot hozhassanak létre. Büszke is magára, hogy észreveszi és leleplezi Pipert, ám a lány nem hajlandó elárulni kinek a megbízásából figyelte őt, viszont olyan információkkal szolgál, amelyek biztosítják Coop-ot arról, hogy ért a munkájához. Úgyhogy a férfi állást ajánl neki: Piper pedig szorult helyzetében elfogadja, s hamarosan egyre inkább belegabalyodik a sztárfocista életébe (közösségi médiáját és a testőrségét is átvállalja) sőt fokozatosan magába a pasiba is. S hamarosan kiderül, ő tényleg nem rémeket lát, amikor úgy gondolja, Coop élete veszélyben lehet…

Piper érdekes hőnső volt, amilyent már rég olvastam, az a fiús fajta, hiszen özvegy apja egyedül nevelte és nagyon ellentmondásos értékeket adott át neki: egyrészt megtanította mindenre ami ahhoz kell, hogy jó magánnyomozó legyen, ugyanakkor meg eltitlotta mindenféle komolyabb detektívmunkától lévén, hogy csak „gyenge nő”. Holott a lány egyáltalán nem az, hanem pont olyan, aki vesz egy mély levegőt és beleveti magát a nehézségekbe. Bizonyítási vágya az, amitől Cooperrel, akinek lételeme a versenyszellem annyira jó párost alkotnak s persze, hogy kipattannak közöttük a szikrák és fellobbannak a lángok. Ráadásul bár eleinte klasszikus alfa hímnek van ábrázolva a férfi (főleg Piper szemén keresztül nézve tűnik annak), róla is kiderül, hogy a látszat csal és mindig ott van benne a srác, aki egy farmon nőtt fel.

Határozottan meglepett, hogy SEP sok mellékszállal dúsította a regényt, amelyek közül legjobban Piper barátait szerettem, de volt azért olyan is, ahol rezgett a léc (a fehér megmentő szerep és az elnagyoltan megrajzolt gonosz pl.) s talán ma már az a fajta epilógus ami szerepel se igazán menő, szóval itt érezhető volt, hogy már 5 éve jelent meg eredetileg a regény, de ezek csak apró megjegyzések. Mindenesetre meglepően gyorsan lehetett pörgetni a lapokat. Mert amivel még mindig jól operál SEP az a hihető érzelmi konfliktusok, színes szereplők és pörgős párbeszédek.
Úgyhogy összességében aki eddig is kedvelte SEP regényeit, annak jó hír: a Csillagfény tökéletesen illik a korábbi történetei sorába mert megkapjuk amire számítunk: a szórakoztató romantikát.

Blogturné

Sok éves kihagyás után a Kalliopé Kiadó jóvoltából egy újabb Susan Elizabeth Phillips történetnek örülhetünk. A szerző Csillagfény című könyve fergeteges humorával a sportrománcok világába viszi el olvasóját.
Kövessetek minket blogturnénkon és ha a szerencse is mellétek áll, akkor tiétek lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv

Fülszöveg

Egy ​sztárirányító és egy temperamentumos nyomozó folytat késhegyre menő küzdelmet ebben a sportos, szexi, pimasz regényben, a New York Times bestsellerszerzőjének díjnyertes, a rajongók által kedvelt Chicago Stars-sorozatának régóta várt új részében.
Piper Dove álma, hogy Chicago legjobb nyomozója lesz. Az első megbízatása? A Chicago Stars egykori irányítójának, Cooper Grahamnek a nyomába eredni. A probléma? Graham kiszúrta őt, és nem örül neki. Éppen ezért kell egy jó nyomozónak talpraesettnek lennie.
Piper hamarosan azon kapja magát, hogy Grahamnek dolgozik, bár nem a férfi testőreként, mert az nem hajlandó elismerni, hogy mekkora szüksége volna rá. Ehelyett Graham arra bérelte fel, hogy tartsa szemmel új, exkluzív éjszakai klubjának alkalmazottait. Azonban Coop élete veszélyben lehet, és Piper elhatározza, hogy megvédi a férfit, akár akarja, akár nem. (Hadd segítsek: nem akarja.) Bárcsak ne kellene emellett annyi mindenkivel foglalkoznia! Egy sereg közel-keleti hercegnővel, egy szabadságra vágyó pakisztáni szolgálólánnyal, egy tinédzserrel, aki csak be akar illeszkedni, és egy idős szomszéddal, aki azt követeli Pipertől, hogy találja meg a teljesen halott férjét.
És akkor ott van maga Cooper Graham, a legendás sztársportoló, aki mindig megkapja, amit akar – még akkor is, ha az egy vagány nyomozó, aki pokolian elszántan bizonyítani akarja, hogy ő is van annyira kemény, mint Graham.
Chicago nyüzsgő utcáitól a Superior-tó szélfútta világítótornyán át a Biscayne-öböl csillogó vizéig két ember, aki nem tud veszíteni, próbára teszi önmagát és a másikat, csak hogy ráébredjenek, mi a legfontosabb dolog az életben.

Kiadó: Kalliopé, 2021
Eredeti cím: First Star I See Tonight, 2016
Sorozat: Chicago Stars 8. rész
Fordító: Tóth Gizella
Oldalszám: 464
Megrendelés

Nyereményjáték

A történet férfi főszereplője egy visszavonult sportoló, ezért játékunkkal is a sport és a róla szóló könyvek világába kalandozunk. A turné minden állomásán egy-egy sportban járatos főhős nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a sportágnak a nevét, amelyben az illető karakter jeleskedett.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.

Feladványom

Dallas Beaudine

a Rafflecopter giveaway

Állomáslista

11.27 – Betonka szerint a világ…
11.29 – Angelika blogja
12.01 – Olvasónapló
12.03 – Kelly és Lupi olvas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *