Menu Close

Julie James: Just the Sexiest Man Alive

Julie James. Just the Sexiest Man AliveTavaly nagy örömmel nyertem és olvastam el Julie James: Something About You című romantikus regényét, aztán szépen beszereztem az írónő eddig megjelent könyveit (2 volt korábban), mert idén meg jön a következő kötet, s úgy gondoltam, időrendben állok neki az olvasásnak, azaz az első regényével kezdtem.

Taylor Donovant egy per lebonyolítása miatt Chicago-ból Los Angelesbe helyezi át a cége, ami épp nem is jöhetett volna jobbkor az ügyvédnőnek, ugyanis fájdalmas szakításon van túl, s pont jól jön a munkába vetnie magát. A per nagyon jól áll, bár rengeteget kell dolgoznia, de más most úgyse érdekli. Ezért aztán nem túlságosan örül annak, hogy kijelölik, segítsen Jason Alexander-nak felkészülni legújabb filmjének szerepére. A színészt már egymás után 3x választották meg a Világ legszexisebb pasijának, s Taylor se tagadhatja, hogy a lehetőség, hogy találkozhat egy két lábon járó szexistennel még őt is izgatja. Ám amikor a férfi úgy viselkedik, mint bármelyik hollywoodi seggfej, a nő máris másképp áll a dolgokhoz, és a saját munkáját jóval előbbre teszi, mint a sztárét. Csakhogy ez itt Los Angeles, ahol mindenki, még egy jónevű jogi cég is fejet hajt a hollywoodi elit előtt. Jason Alexander hozzászokott, hogy minden nő a lábai előtt hever, erre itt van ez az ügyvéd, aki nem hajlandó foglalkozni se vele. Ez persze kihívás a számára és megpróbálja meghódítani Taylort, aki meg persze ellenáll, mert már a saját bőrén tapasztalta meg, hogy vannak férfiak, akiket a szerelem se tud megváltoztatni.

Az a helyzet, hogy James regényében pont az egyik ifjúkori fantáziámat írta meg. Meg úgy kb. többezer más nőét, akik lányszobájuk posztere alatt arról ábrándoztak, hogy az aktuális jóképű világsztár szívébe belopják magukat. S mindezt tette úgy, hogy mindenféle kliséktől mentesre sikerült a történet nagyon is valóságos karakterekkel. Taylor kiváló ügyvéd, imádja a munkáját és határozottan realista. Nem éppen az érzelmei vezetik, sőt nagyon is felül tud rajtuk kerekedni. Ezért van nehéz dolga Jasonnek, aki meg annyira el van szakadva a való világtól, hogy fogalma sincs, miképp is kell kezelni a normális emberi kapcsolatokat. Julie James ügyvédként végzett, aztán forgatókönyvíróskodott is, mielőtt ez az első regénye megjelent volna. S látszik is, hogy nagyon jól ismeri mindkét világot: a jogét és a filmekét. Úgyhogy teljesen hihető a két főszereplő és a környezetük. Talán csak a “gonoszként” belökött mellékszereplő és mellékszál van jelen feleslegesen. De amúgy ez egy nagyon jó első regény és teljesen modern romantikus. Most majd biztos megint elábrándozok arról, hogy mi lenne ha …

Ha valaki keres korrekt romantikus regényt, s mondjuk Susan Elizabeth Phillips-t és stílusát, szereplőit kedveli, nos akkor máris tudok ajánlani utódot Julie James személyében. Ezt úgy mondom, hogy eddig két regényét olvastam, de egy még a polcomon és a héten megjelent legújabb már úton van hála a  bookdepositorynak.

Kiadó: Berkley Sensation
Megjelenés: 2008
Terjedelem: 296 p.
ISBN: 9780425224205
Honnan: Vásárlás, saját példány

 

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

 

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *