Menu Close

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.

Folytatom a nyári könyvajánlót, a második részben, ahogy már megszokhattátok (ha a korábbi években is erre jártatok könyvajánlatokért), a szórakoztató irodalomé a főszerep. Szokás szerint 5-5 könyvet válogattam a romantikus, krimi/thriller és sci-fi/fantasy zsánerből. Mindig olyasmiket választok, amik engem is érdekelnek, friss megjelenések, vagy hamarosan kerülnek a könyvesboltokba, mindenesetre még a naptári nyárvége előtt ez meg fog történni.

Nem tudom ki hogy van vele de én imádok nyáron (is) romantikus regényeket olvasni, szerencsére ilyenkor rengeteg jópofa jelenik meg.
Helen Hoang regénye nagyon friss alig egy hónapja jött ki angolul és már magyarul is olvasható és bizony mindenütt azt olvastam, hogy a hype igaz, nagyon szuper regény, már itt csücsül a könyvespolcomon, vár a sorára (meg az időmre).

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.A szerelem egyenlete (A szerelem egyenlete, #1) by Helen Hoang
Published by Álomgyár on June 29, 2018
Pages: 416
Goodreads

"Egy meglepően bájos és szenvedélyes románc." - Nalini Singh, New York Times bestsellerszerző
"Egy utánozhatatlan szerelmi történet." - Penelope Douglas, New York Times bestsellerszerző
Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig...Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja,melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus...
Helen Hoang első regénye, melyet saját Asperger-szindrómája ihletett, szívmelengető, üde románc, mely minden kétséget kizáróan bebizonyítja, hogy nincs a világon az az adatmennyiség, amelyből megjósolható, mi fogja megdobogtatni az emberi szívet.

Rachel Gibson neve se ismeretlen a modern románcok kedvelői előtt, legújabb kötete ugyan a hokisok sorozatba tartozik, de önálló regényként is nyugodtan olvasható.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Az én pasim... (Hokisok, #6) by Rachel Gibson
Published by Athenaeum on June 27, 2018
Pages: 300
Goodreads

Ami Vegasban történik, az nem mindig marad ott, ahogy azt Rachel Gibson a New York Times bestsellerszerzője csodaszépen demonstrálja ebben a szellemes, szexi románcban. Az én pasim… egy sikeres esküvőszervezőről szól, akinek élete a feje tetejére áll, miután a férfi, akihezegykor, egy gyorsan lezavart Las Vegas-i szertartás keretében, meggondolatlanul hozzáment, váratlanul újra berobban az életébe. A regény tömör gyönyör: a szellem, a szív és az érzékiség bámulatos harmóniája jellemzi, amely az írónő védjegyének tekinthető.

Na de azért ne feledkezzünk meg a történelmi romantikát kedvelőkről se, Lisa Kleypas új sorozatával a Gabo Kiadó elhozza sokaknak a nyarat.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Érzéketlen aranyifjú by Lisa Kleypas
Published by Gabo Kiadó on June 26, 2018
Pages: 476
Goodreads

A sors fintora…Devon Ravenel, London legelbűvölőbb élvhajhász aranyifja grófi címet és birtokot örököl. Újonnan szerzett, magas társaságbeli rangja azonban nem kívánt felelősségekkel jár… és jó néhány meglepetéssel is szolgál. A birtokot jelentős adósság terheli, s a néhai gróf három ártatlan húga még mindig ott él a házban… ahogy Kathleen, Lady Trenear is. A szép fiatal özvegy éles esze és elszántsága Devonéval vetekszik.
A két vasakarat összecsap…Kathleen pontosan tudja, hogy nem szabad megbíznia egy olyan gátlástalan gazemberben, mint amilyen Devon. Lehetetlen lenne azonban tagadnia a heves vonzalmat kettejük között – Devon pedig, miután először a karjába zárta, megesküszik arra, hogy bármit megtesz, csak övé legyen a nő. Amikor Kathleen azon kapja magát, hogy egyre inkább enged Devon tapasztalt, vágykeltő csábításának, már csak egyetlen kérdés marad:Képes lesz-e megtagadni a szívét az általa ismert legveszedelmesebb férfitól?

Ha kicsit mélyebb érzésű romantikus nőirodalomra vágyunk, Elin Hilderbrand mindig jó választás lehet. Sok szereplő, kusza szálak, viszonyok és érzelmek.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Amerikai paradicsom by Elin Hilderbrand, Kiss Nóra Titanilla
Published by I.P.C. on June 18, 2018
Pages: 384
Goodreads

„Senki ​sem tárja elénk úgy a családi drámákat a nyár ízeivel és élményeivel vegyítve, mint Hilderbrand, aki ebben a történetben csodás receptekkel is kényezteti az olvasót.” — Kirkus
Gyönyörű emberek, viszálykodó családik és Nantucket: ez Hilderbrand területe. Nem telhet el nyár valamelyik regényének olvasása nélkül.” — People
Laurelben, Belindában és Scarlettben csupán két dolog közös: exférjük, a New York-i sztárséf, Deacon Thorpe iránt érzett, múlhatatlan szerelmük és az egymás iránt érzett gyűlöletük. Deacon váratlan halála miatt azonban most kénytelenek találkozni. A férfi végakarata szerint a búcsúztatására a teljes, rendhagyó módon működő családja gyűljön össze a számra legkedvesebb helyen, az AMERIKAI PARADICSOM nevet viselő családi nyaralóban. A három nőnek nem könnyű félretenni a nézeteltéréseiket, mivel mindannyian megkülönböztetett helyet akartak maguknak Deacon életében. Mielőtt a kényszerű összezárás véget ér, rengeteg váddal, hazugsággal és könnyel teli, őszinte beszélgetés és dráma zajlik le a házban, s ezek az események furcsa módon valószínűtlen köteléket alakítanak ki közöttük.Miközben a család végső búcsút vesz a szeretett férfitól, a napvilágra került titkok ellenére, vajon képesek lesznek-e őszintén Deacon tiszteletére emelni a poharukat?
FEHÉR PEZSGŐTORTA, PEZSGŐBEN KANDÍROZOTT EPERREL KAGYLÓS MÁRTOGATÓS FŰSZERVAJAS BAGETTEL DEACON KAGYLÓLEVESE TRIPLABOGYÓS PITE (A receptek megtalálhatóak a könyvben.)

Jill Mansell pedig a mosolyogtatóbb chick-litre hasonlító zsánert képviseli mindig tökéletes érzékkel.
2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Te az enyém, én a tied? by Jill Mansell
Published by Lettero on July 9, 2018
Pages: 400
Goodreads

Szerelmi ​bonyodalmak, titkok és félreértések, rejtélyes kalandok és összekuszált ügyek… Úgy szép az élet, ha ezerrel zajlik!
ClemencyOkos, harmincas lány, akit villámcsapásként ér, hogy bizony számára is létezik olyan fickó, akibe első látásra képes lenne totál belezúgni. Micsoda pech, hogy a férfinak már van felesége.
RonanSzexis és intelligens pasi, csak az a baj, hogy nagykanállal falja a nőket. Alaposan szíven üti, amikor életében először őt hagyják faképnél. Vajon hirtelen elpárolgott legendás vonzereje?
BelleMindene megvan, amiről más nő csupán álmodik: bombázó alak, mesés ruhatár, káprázatos hapsi. Viszont régóta rejteget valamit. És hagyján, hogy mások előtt, de jóval nagyobb gond, hogy még önmagának sem meri bevallani.
„Könnyű és vidám csemege az egyik kedvenc írómtól.” Katie Fforde„Ezt nevezik tökéletes kikapcsolódásnak.” Sunday Mirror„Jill Mansell méltán az egyik legnépszerűbb szerző a világon.” The Telegraph
Jill Mansell művei eddig több mint 10 millió példányban fogytak el a világban. Jelenleg a 30. könyvén dolgozik, amely jövőre jelenik meg az Egyesült Királyságban. Világsikerének titkát már sokan próbálták megfejteni. Könnyed stílusa, szédületesen jó humora, csavaros történetei és életszerű párbeszédei mind hozzájárulnak óriási népszerűségéhez. Azon ritka szerzők egyike, akik a legkönnyedebb témától a legsúlyosabbig képesek bemutatni a női élet örömeit és buktatóit.

Úgy tűnik minden évben van valamelyik műgaj ami nem akar annyira kitűnni az új megjelenésekkel és nagyon meglepő, hogy idén a krimi/thriller az, ahonnan nehezen tudtam öt könyvet összeszedni, pedig belőlük is rengeteg szokott lenni a nyáron.

De azért mindjárt kezdjünk egy újra megjelenő már-már klasszikusnak számító regénnyel, amire sokaknak már régóta ott van az üres hely a polcán, hogy beköltözzön oda. Nekem biztosan.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Titokzatos folyó by Dennis Lehane, Pék Zoltán
Published by Agave on June 5, 2018
Pages: 368
Goodreads

Dennis Lehane mára kultikussá vált regénye három, Boston egyik munkások lakta részében felnőtt férfi barátságáról szól. Gyerekkorukban olyasvalami történt, ami mindhármuk életét gyökeresen megváltoztatta, és ez még akkor is kísérti őket, amikor egyikőjük lányát brutálisan meggyilkolják. A regény cselekménye lélegzetelállítóan robog az elkerülhetetlen és tragikus végkifejlet felé, ahogy a főszereplők külön-külön birkóznak meg belső démonaikkal. Lehane kiválósága nemcsak a hibátlan nyomozati eljárás leírásában rejlik, hanem abban is, ahogy megindítóan és mégis felesleges szentimentalizmus nélkül tárja elénk a három férfi fájdalmas történetét egy olyan városnegyedben, amely hozzájuk hasonlóan jobb sorsot érdemelt volna.
A Titokzatos folyóból Clint Eastwood készített felejthetetlen filmet 2003-ban, melyet – Sean Penn és Tim Robbins kiváló alakításáért – az Amerikai Filmakadémia két Oscar-díjjal jutalmazott.

Éppen olvasom Lottie Parker első esetét, A hiányzókat, Írország télen és sok gyilkosság, nagyon összetettnek tűnik, a második rész még a nyár vége előtt a boltokban lesz, a harmadik pedig télen jön. Jó vastag kötetek.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.A hiányzók (Lottie Parker, #1) by Patricia Gibney
Published by Libri on April 16, 2018
Goodreads

Lélegzetelállító nyomozós thriller – hihetetlen fordulattalMikor a helyi katedrálisban egy nő holttestét találják, majd néhány órával később egy férfiét, amint a saját udvarának fájáról lóg, Lottie Parker nyomozót hívják az ügyhöz. Mindkét áldozat combján elmosódott, de határozottan hasonló tetoválást találnak. Nyilvánvaló, hogy a két áldozat közt van kapcsolat. De mi?A nyomok a Szent Angélába, egy régi gyermekotthonba vezetnek, mely intézethez Lottie múltja is kapcsolódik. Az eset hirtelen személyessé válik…Úgy tűnik, hogy a gyilkosságok egy több évtizedes, megfejtetlen bűntényhez kapcsolódnak. Két kamaszfiú is eltűnik. Lottie-nak meg kell találnia a gyilkost, mielőtt az újra lecsaphatna, de hogy tehetné, ha ezzel a saját gyermekeit is veszélybe sodorja?A gyilkosnak meglehetősen torz véleménye van az igazságszolgáltatásról…Rachel Abbott, Karin Slaughter és Robert Dugoni rajongói különösen izgalmasnak találják majd ezt a borzongtató, hosszú éjjeleket ígérő thrillert.

Egy másik induló nyomozós sorozatot meg a XXI. század kiadó fog hozni, szintén thrillerbe hajló krimi, Angliából.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Egy ​közeli ismerős (Adam Fawley, #1) by Cara Hunter, Gömöri Péter
Published by XXI. Század on July 10, 2018
Goodreads

Hogyan tűnhet el egy gyerek nyom nélkül?
A nyolcéves kislány, Daisy Mason eltűnik egy egyszerű családi vacsoráról. A csendes kertvárosban senki nem látott semmit – legalábbis ezt mondja mindenki.
Adam Fawley detektív ugyanakkor tudja, hogy tíz ilyen esetből kilencben csak olyan ember lehet a tettes, akit az áldozat ismert. Vagyis valaki hazudik.
Az óra ketyeg, könnyen kifuthatnak az időből…
Az Egy közeli ismerős egy új detektívsorozat első darabja, mely lázban tartja a brit krimiolvasókat és megjelenése óta előkelő helyen szerepel Anglia minden sikerlistáján.
„Cara Hunter máris úgy ír, mint egy profi. Imádnivaló tempó, egyre csak emelkedő feszültség”- The Times „Magával ránt a rejtély, Hunter hagyja, hadd találgass – az utolsó oldalig ” – Daily Express „Az egyik legjobb thriller, amit valaha olvastam” – Kathryn Croft

Mo Haydert és Jack Caffery-t talán nem is kell bemutatni a rajongóknak, az ő nyomozója most a pszichiátrián keresi a titkokat.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.A bábu (Jack Caffery, #6) by Mo Hayder
Published by Lettero on June 8, 2018
Pages: 416
Goodreads

Valami nincs rendben a Beechway kórház pszichiátria osztályán. Az egyik páciens megcsonkítja magát, a másik öngyilkos lesz – mindkettő váratlan áramkimaradáskor történik. A figyelőkamerák semmit sem rögzítenek. A betegek azt suttogják, visszatért Maude, a gonosz szellem. Kétségbeesett tettekbe terrorizálja őket, éjjelente átkokat lehel a fülükbe. A kórház dolgozói nem hisznek a természetfeletti erőkben. De a páciensek határozottan állítják, hogy áramkimaradáskor mindig valami furcsát észlelnek. Aztán megtalálják azt a különleges rajzot, amelyet az öngyilkos beteg hagyott hátra. Egy alakot ábrázol, aki feltűnően hasonlít a nemrégiben gyógyultnak nyilvánított és elbocsátott Isaac Handelhez. Ilyen egyszerű lenne megoldás? Dehogy! A pokoli cselszövés éppen csak elkezdődött.

S akkor már a krimiknél is jöjjön egy elsőkönyves író, s a regény szinte az angol premierrel egy időben fog itthon is megjelenni.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Megtörhetetlen by Jo Jakeman
Published by Álomgyár on July 20, 2018
Pages: 400
Goodreads

Milyen ​messze mennél el, hogy bosszút állj az exeden?
A válások gyakran elég mocskosak. Ez alól Imogené sem kivétel. Phillip rossz ember, zsarnokoskodó, és kellően eltökélt ahhoz, hogy amennyire csak lehet, megnehezítse Imogen dolgát. Ezért a férfi ultimátumot ad: Imogen vagy elhagyja a családi házat két héten belül, vagy elveteti a nő felügyeleti jogát közös fiuk felett.
Egy őrült pillanatban Imogen valami elképzelhetetlen dolgot tesz. Olyat, amitől végre átveszi az irányítást, hosszú évek óta először. Elég elszánt ahhoz, hogy megvédje a fiát bármi áron, kiharcolja magának a tiszteletet és megbüntesse a férjét.De Imogen nem számolt a férfi volt feleségével, sem az új szeretőjével. Vajon mi történik akkor, ha a két nő alaposan összekuszálja a terveit?
Jo Jakeman fordulatos pszichológiai thrillere egy izgalmas bemutatkozó regény a bosszúról és az emberi kapcsolatok átértékeléséről.
„Egy zseniális debütáló regény” – Fiona Cummins, írónő„Bódító, fordulatos, egy kis fekete humorral fűszerezve” – Roz Watkins, írónő

Természetesen nekem a nyár leginkább várt fantasy megjelenése V.E. Schwab Fényigézője, hiszen befejeződik vele az Egy sötétebb mágia és már csak pár nap és kézbe foghatom!

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.A Fényigéző (A mágia árnyalatai, #3) by V.E. Schwab
Published by Ventus Libro on July 2, 2018
Pages: 576
Goodreads

V. E. Schwab a Mágia Árnyalatai trilógia magával ragadó, pompás fináléjában eldönti a négy mágikus London közötti küzdelmet.
Londonok buknak el, királyságok virágoznak fel, mialatt sötétség söpör végig a Maresh Birodalmon – s a mágia törékeny egyensúlya immár a múlté. A Gyülekező árnyak folytatásában a már megismert főhősök, Kell antari és Szelina Bard, valamint régi ellenségeik sorsa új fordulatot vesz.

N.K Jemisin Megtört Föld trilógiájának befejező részének magyar megjelenésére már csak augusztusig kell várni a rajongóknak.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Megkövült égbolt by N.K. Jemisin, Ballai Mária
Published by Agave Könyvek on August 2, 2018
Pages: 320
Goodreads

Hamarosan visszatér a Hold. Hogy ez az emberiség pusztulásának, vagy esetleg valami még rosszabbnak az előjele, az két nőn áll.
Essun örökölte Tízgyűrűs Alabástrom erejét. Reméli, ezzel megtalálja a lányát, Nassunt, és olyan világot teremthet, amelyben minden orogén gyermek biztonságban nőhet fel.
De Nassun számára mindez késő. Az anyja hiába válik képessé az obeliszkkapu irányítására, ő már látta a világ gonoszságát. Elfogadta, amit az anyja soha nem fog beismerni: az elromlott dolgokat nem mindig lehet helyrehozni. Az egyetlen járható út ilyenkor a teljes megsemmisítés.

A Delta Vision már a könyvhétre kijött jó vastag könyvekkel, rögtön két kötetben Greg Keyes A tövis és csont országainak harmadik részével.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Vérlovag I. by Greg Keyes
Published by Delta Vision on June 30, 2018
Pages: 416
Goodreads

A Hangakirály útjában pusztulás és őrület jár. Félig elfelejtett, alig értett jövendölések szerint Anne Dare, Crotheny trónjának fiatal örökösnője lehet a világ egyetlen reménye. Csakhogy Anne-t a trónbitorló Robert seregei üldözik - Roberté, akinek sírból való visszatérése elmosta a határokat élet és halál között, és minden addiginál sötétebb erőknek nyitott utat. Maga Anne is olyan hatalommal rendelkezik, amit nem ért és nem is képes egészen az irányítása alá vonni, mostanra pedig eljött az ideje, hogy lányból nővé, trónörökösből uralkodóvá érjen. További menekülés helyett egy hadsereg élére áll, hogy visszaszerezze a királyságot, vagy belehaljon a próbálkozásba. Csakhogy egy rejtélyes orgyilkos követi, aki olyan tehetséggel járja a dessrata halálos vívótáncát, hogy még Anne barátja és védelmezője, a párbajhős Cazio sem állhat meg előtte... ahogyan felesküdött lovagja, az ifjú Neil MeqVren sem.
Ami Anne többi társát illeti - Fehér Aspart, a király berkészét, aki a birtokában lévő nyílvesszővel leteríthetné a Hangakirályt, vagy Stephent, a szerzetest, aki kürtszavával felébresztette azt -, ők most nem segíthetnek rajta. Az ő útjuk még mélyebbre vezet a mítoszok és a mágia halálos útvesztőjében, ahonnét talán sosem bukkannak majd elő. Muriele királyné pedig továbbra is a hamis király foglya, és nem számíthat senki másra, csak egy megnyomorított zenészre, aki maga is rab, és egy szolgálólányra, aki egyszerre több és kevesebb annál, aminek látszik. Muriele ezúttal csupán bábu Robert sakktábláján - és fegyver, ami arra vár, hogy tulajdon lánya ellen fordítsák.

Kameron Hurley-től én még csak az esszéiből olvastam (tavaly ősszel forgattam a Geek Feminist Revolution című kötetét), valahogy nem is tudtam, hogy fantasyt is írt már, de nagyon izgalmasnak hangzik.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Tükörbirodalom by Kameron Hurley
Published by Delta Vision on June 10, 2018
Pages: 720
Goodreads

Lebilincselő ​fantasy história a kétszeres Hugo-díjas Kameron Hurley tollából.
Újra eljön a nemzeteket pusztító és földrészeket formáló katasztrófa, ám ezúttal egy árva gyermek elmenekül a rabszolgaság és a halál elől, hogy feltárja véres múltját… de a világ közben háborút vív önmagával.
Idegen hódítók jelennek meg Szaiduan fagyos világában, és sorban lerohanják a városokat, nem hagyva hátra mást, csak hamut és romokat. A békés dhai nép áll a háború középpontjában, kiket a szaiduaniak rabszolga sorba vetettek, s most mégis a segítségüket kérik a megállíthatatlan ellenséggel szemben.
A sivár és kietlen tundra és az érző növényektől hemzsegő párás dzsungelek vérmágusai és zsoldosai, uralkodói és mágikus hatalommal bíró orgyilkosai ezúttal összefognak a pusztulás szélére sodródott világ megmentéséért.
Amikor a pusztulás eljövetelét hirdető sötét csillag felkel, egy törvénytelen uralkodónak kell összefognia a polgárháború szabdalta nemzetet; egy korát meghazudtoló ifjú harcosnak döntenie kell a családja és saját sorsa között; egy félvér dhai tábornoknak választania kell, hogy kiírtja-e atyja népét vagy hű marad egy idegen uralkodóhoz.
Pengeélen táncoló szövetségek és végzetes árulások kísérik a dhai nép és szövetségeseik törekvéseit, hogy megállítsák a feltartóztathatatlannak tűnő sereget, miközben az ellenség a világegyetemmel egyidős ősi világok összeütközésére készül.
A végén egy birodalom felemelkedik, a többi elbukik.

Végül pedig megjelenik egy Star Wars regény a fiatal Leia Organáról, amit akárcsak a Vérvonalat Claudia Gray írta. S bár én az alapdolgokon kívül nem nagyon szoktam mást olvasni a Star Wars univerzumból azért minden, amiben Leia alakja főszerepet játszik érdekel.

2018-as nagy nyári könyvajánló – II.Star Wars: Leia, az Alderaan hercegnője by Claudia Gray
Published by Szukits on July 18, 2018
Pages: 348
Goodreads

A tizenhat éves Leia Organa hercegnő szembe kerül eddigi életének legkomolyabb kihívásával. Ki kell állnia a Test, a Szellem, és a Szív Próbáját, hogy bebizonyítsa, méltó az Alderaan trónörökösi címére. Túlélőtúrákon vesz részt, elmélyül a politika tudományában, és segélyszállítmányokat visz birodalmi ellenőrzés alatt álló, ínségtől sújtott bolygókra. De nem csak a trónigénye miatt kell aggódnia. A szülei, Breha és Bail valamiért eltávolodnak tőle, és egyre kevesebbet törődnek vele. Minden látszat szerint fontosabb számukra az, hogy díszvacsorákon lássák vendégül szenátusbeli szövetségeseiket, minthogy beszélgessenek a saját lányukkal. Leia elhatározza, hogy fényt derít a szülei titkára, és ezzel felhívja magára a birodalmiak figyelmét. Amikor felfedezi, hogy a szülei és szövetségeseik mit terveznek a zárt ajtók mögött, lehetetlen helyzetbe kerül. El kell döntenie, hogy az Alderaanon tölti le az életét, vagy felvállalja sorsát és a galaxis elnyomott népeinek szenteli az életét, akiknek egyre nagyobb szükségük van egy lázadó hősre...

Ti melyik megjelenésre vagytok kíváncsiak?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *