Menu Close

Victoria Dahl: Looking for Trouble

lookingfortroubleAz az igazság, hogy bár külön keresem a könyvtároskisasszonyokról szóló könyveket, románcokat, eléggé nehéz igazán jókat találni. De persze nem adom fel, mert ha nagyon beletrafál valaki, akkor igazán klassz történeteket olvashatok. Victoria Dahlt nagyon kedveltem modern romantikus regényei miatt, s bár a tavalyi trilógiáját elkerültem (mert annyira nem sikerült jó véleményeket olvasnom róla előzetesként), a mostani regénnyel kezdődő történetfüzére azonban azonnal érdeklődésemre tartott számot, hisz az első kötet főszereplője könyvtárban dolgozik.

Sophie Heyer kisvárosi könyvtároskisasszony, s mindenki azt gondolja róla, hogy pont olyan, mint ahogy a nagy könyvben meg van írva: egyedülálló, visszahúzódó, prűd. Csakhogy szeret azért ő kalandozni és kiengedni a gőzt, de persze mindig olyanokkal, akik nem ismerik a hétköznapokban. Most azonban kivételt tesz, mert ugyan tisztában van azzal, hogy kicsoda Alex Bishop, mégis hagyja magát befűzni, mert egyszerűen érzi, hogy a rövid idő alatt, amíg a férfi Jacksonban tartózkodik, különleges élményben fogja őt részesíteni. Pedig családjaik között évek óta nagyon rossz a viszony. Alex anyjának köszönhető, hogy Sophie hiába is próbál megszabadulni a múlttól, erre nincs esélye, amíg az asszony állandóan felhozza a 25 éves botrányt. Alex csak a bátyja kérésére látogatott haza, semmi kedve ismét belebonyolódni családja életébe, de a tűzről pattant könyvtároskisasszony eléggé felcsigázza az érdeklődését, s úgy gondolja, ha már itt van egy darabig, miért is ne élvezze a lehetőségeket. Ráadásul sokakkal ellentétben szerinte Sophie-nak semmi köze sincs ahhoz, amit az anyja művelt évtizedekkel korábban.

Túl a tüzes vonzalmon, ami első találkozásuktól kezdve jellemzi Alex és Sophie kapcsolatát, a regény jóval több, mint egy sima romantikus történet. A főszereplők ugyanis jól kidolgozott karakterek, akiknek megvan a maguk problémája, s mindkettejük életét egy 25 évvel korábbi esemény határozza meg. Pedig abban igazán ártatlanok voltak, lévén még csak gyerekkoruknál tartottak, s igazából a szüleik voltak mindig is a ludasak. De másképp álltak hozzá ehhez: Alex olyan messzire futott, amennyire csak tudott, úgy lett egzisztenciája, hogy annak semmi köze sincs Jackson-hoz és az ott történtekhez. Sophie pedig maradt, hogy bebizonyítsa, őt más fából faragták, nélkülözhetetlenné próbálja tenni magát apja mellett és egyáltalán állhatatosan bírja, hogy a városi pletykák lepattanjanak róla. Igazából mind a ketten gyávák: Alex a múltjával és a családjával nem akar szembenézni, Sophie pedig nem mer kilépni a komfortzónájából és valóra váltani az álmait. A férfi a kötöttségektől fél, a nő pedig attól hogy kiderül, igazából nincs rá szüksége senkinek. Persze mind a ketten igazából elégedettek a helyzetükkel, de amikor kapcsolatba kerülnek, elindul egy lavina, ami oda vezet, hogy kénytelenek lesznek átértékelni az életüket és meghozni a megfelelő döntéseket.

Victoria Dahl nagyon jól tud felejthetetlen karaktereket írni, akik között izzik a levegő, pont elég a forró jelenet is, de mindezeken túl még nagyon komoly érzelmi terheket is cipelnek magukkal, amelyeket meg kell oldaniuk. S tetszik, hogy ezek a problémák igazából a másiktól független dolgok és nem kötődik pont a kialakuló viszonyhoz, hogy megoldódjanak, sőt mind a kettőjüknek maguknak kell eljutni oda, hogy megtalálják azt az egyensúlyt, ami valóban kiteljesíti őket. Komolyan néhol nem is tudtam, melyikükért szakad meg jobban a szívem, bár azt hiszem Sophie küzdelme volt a nagyobb, komolyabb és érzelmileg kimerítőbb. Ami meg a könyvtároskisasszonyságot illeti, azt is nagyon eltalálta az írónő, s azt hiszem el fogom olvasni az előzménynovellát is, ami pont a főszereplő egyik kolléganőjéről/barátnőjéről szól, s hasonlóan találónak ígérkezik.

Szóval a regénytől megkaptam amit vártam: meggyőző szereplőket, konfliktusokat és hiteles románcot, s el tudom képzelni, hogy e két ember között működni fog egy közös, izgalmas jövő.

 

Kiadó: Harlequin
Sorozat: Jackson: Girls’ Night Out #1
Megjelenés: 2014 július 29
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9781460336694
Honnan: Netgalley, Recenziós e-book,

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

4 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Victoria Dahl: Flirting with Disaster | Olvasónapló

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *