Menu Close

Shannon Stacey: All He Ever Needed

Tavaly nyáron ismerkedtem meg a Kowalski családdal, s nagyon megkedveltem őket, gondolkodtam, megkérem, adoptáljanak. Shannon Stacey annyira élettel telien írt róluk. S jó sokat kellett várni a következő részre a sorozatból, ami Mitch, a legidősebb Kowalski testvér története.

Mitch Kowalski az ország egyik legjobb robbantó szakértője, sikeres vállalkozása van, s nagyon szereti, hogy sokat utazgathat, nem kell sehol megállapodnia. Kapcsolataiban is azt az elvet követi, hogy legyen gyors, kellemes, senki se sérüljön, csak néhány összegyűrt lepedő meg nagy vigyor árulkodjon a jól eltöltött időről. S mivel mindig tartotta magát ehhez az elvhez és mindig egyenes volt, úgyhogy régi kalandjai mindig csak bepárásodó szemmel és nosztalgikus mosollyal, elégedetten meséltek róla. Főleg a városkában van ez így, ahonnan származik, s ahova ritkán tér vissza, de most jött, hogy segítsen az öccsén, Joe-n aki a családi vállalkozást, egy hotelt vezeti, mert eltörött a lába. A kisváros egyik új lakója Paige Sullivan két éve telepedett itt le, vette meg a régi éttermet és futtatta fel újra. A lány egész életében arra vágyott, hogy végre tartozzon valahova, legyen otthona és megállja egyedül is a helyét. S bebizonyítsa magának is, hogy nincs szüksége férfira ahhoz, hogy teljes életet éljen. Úgyhogy az egész város tudja, Paige Sullivan nem randizik.

De ez persze nem szegi kedvét Mitchnek, aki rendületlenül ostromolja, hogy dobják fel az ott tartózkodását és csapjanak bele a lecsóba, engedjék szabadon a vágyaikat. De Paige kemény dió és nehezen adja meg magát.

Stacey most egy kisvárosi románc sorozatot indított el a regénnyel, mert ha jól vettem ki a történetből, akkor fel is vezette a másik két Kowalski fiú problémáját, illetve a városkából jó sok embert ismerhettünk meg, akik mind elég karakteresek ahhoz, hogy emlékezetesek maradjanak és örömmel vegyük a felbukkanásukat a következő regényekben is. Tetszett az is, hogy ismét volt vagy két mellékszál, amely kapcsolatok további életével foglalkozott és megmutatta, hogy a boldogító igen után azért harcolni kell azért, hogy évekig, sőt évtizedekig megmaradjon a házastársak közt az, ami összetartja őket. S mivel és hogy lehet ezt kikezdeni. Itt most leginkább a bizalom volt a kérdés, két esetben is és annak fontossága.

Ugyanakkor maga a két főszereplő és a románc közöttük kicsit langyosra sikeredettet Mitch Kowalski már feltűnt korábban és akkor sokkal emlékezetesebb volt, mint itt, a saját regényében, ahol amolyan tucat hős lett belőle. Ilyen szempontból Paige illett is hozzá, mert alig éreztem, hogy van jellemvonása. A kettejük közti konfliktus, hogy egyikük nem akar maradni, a másik pedig menni és feladni önállóságát egy férfi kedvéért viszont sokkal jobban volt ábrázolva, mint eddig. Mitcht nagyon frusztrálta, hogy szülővárosában mindenki csak arra emlékezik, hogy mit csinált tizenévesen, s ebből a ráerőltetett legendás hírnévből már képtelen kilépni, ezért a lehető legmesszebb megy otthonról és ritkán látogat haza. Paige pedig nem akar olyan lenni, mint az anyja, aki állandóan vándorolt és mindig mindent képes volt újrakezdeni és feladni egy férfi kedvéért. Ezeknek az ellentéteknek a megoldása azonban megint eléggé összecsapott volt.

Igazából nem csalódtam Shannon Stacey-ben, megkaptam tőle amit vártam, gyors, könnyed, mosolyogtató kikapcsolódást, de most nem éreztem, hogy nekem azonnal kéne egy Kowalski család.

 

Kiadó: Carina Press
Megjelenés: 2012 szeptember 10.
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9781426894336
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

 

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *