Menu Close

Álmodj és pihenj! (x)

Van olyan, hogy felbukkannak könyvkiadók, sokak számára a semmiből, mindenféle izgalmas címekkel. Például itt van a Maxim Kiadó, akikről én tavaly évig, amikor megjelentették az Angyalsors című Cynthia Hand regényt, ami ifjúsági, meg fantasy és szerelmes is (blogger körökben nagyon pozitívan fogadták), nem is hallottam. Pedig már évek óta könyveket nyomnak, csak éppen tankönyveket, amelyek nem éppen az én asztalom, persze, hogy nem figyeltem rájuk. De most az Angyalsors után jobban belevetették magukat a regények kiadásába, s ősszel egész sok érdekesnek ígérkező kötettel jelentkeznek. Szemezgetek is közülük párat, ami érdekesnek ígérkezik.
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény A második világháború alatt játszódik, méghozzá emléket állít a Balti országoknak, s annak, hogy ott mi is történt valójában. Az első könyves szerző saját családjának történetét dolgozta fel és mindenféle díjakat bezsebelt a regénnyel. Úgyhogy ez egy komolyabb ifjúsági regény.

 

 

A Gyönyörű sorscsapásról már korábban én is hallottam, méghozzá vegyeset. Vannak akik imádják, vannak akik szerint meg túlságosan is zavaros és fura a kapcsolat, amit ábrázol. Ráadásul az Jamie McGuire neve is felmerült párszor az év elején botrányok között, amikor szerzők arra biztattak a rajongóikat, hogy a műveikről rossz véleményt az interneten azokat közösítsék ki.

 

 

A Dream válogatás többi könyve: Cynthia Hand: Angyalsors, Angyalfény, Jay Asher, Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk, Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?, Amy Kathleen Ryan: Ragyogás

A kiadó azért nem akarja láthatólag csak az ifjúsági piacot tovább telíteni, hanem megjelentetnek egy másik sorozatot is, a HiStory válogatást, amelynek elsőre beharangozott két regénye izgalmasnak tűnik.
Először is végre újra lesz Alice Hoffman magyarul. Miután itthon megjelent összes regényét olvastam és kedveltem, hiszen mágikus realizmus!, sajnáltam, hogy többet nem vehetek tőle a kezembe. De hamarosan jön a Galambok őrzői, ami vastag lesz, összetett és egy érdekes történetet mesél el az írónő varázsszűrőjén keresztül.

 

 

Luca Di Fulvio: Álmok bandája meg azért érdekes, mert nem angolszász regény, hanem olasz és még a németeknél talált jó fogadtatásra, s elvileg történelmi és romantikus. Meg benne van hollywood aranykora!

 

 

 

Az új sorozatokhoz most nyereményjáték is társul. Ugyanis a Maxim Kiadótól már egy könyv megvásárlásával is lehet egy Wellness hétvégét nyerni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *