Aug 132012

Mivel a legutóbb eléggé bejött nekem Susan Mallery regénye, ráadásul az egy kisebb trilógia kezdete volt három barátnőről, elolvastam a következő részt is a Fool’s Gold sorozatból. Ja és bónuszként ennek főszereplője egy könyvtároskisasszony, úgyhogy duplán érdekelt a könyv.

Annabelle White a kisváros könyvtárát vezeti, s nagyon is jól érzi magát Fool’s Gold-ban, már épp túltette magát a válásán és leköti a munkája. Úgy gondolja, hogy megpróbál pénzt szerezni egy új mozgó könyvtárhoz, s ehhez kitalálja, hogy a városalapító bátor indián asszonyok áldozati táncát fogja bemutatni. Csakhogy ehhez meg kéne tanulnia lovagolni, márpedig alacsony termete miatt sose volt nagy kedve hatalmas négylábúak hátára felkapaszkodni. De mivel épp ott tart az életében, hogy márpedig kiáll magáért és megmutatja, hogy mit tud, meg mire képes, nagy levegőt vesz és a melegen ajánlott Shane Strykerhez fordul, segítsen neki megmaradni egy felvonulás erejéig valami pacin. Shane versenylovakkal foglalkozik, és saját vállalkozását kezdte meg egyelőre még anyja és bátyja birtokán, de hamarosan majd a saját földjén fog dolgozni. Eleinte nem is gondol arra, hogy bármilyen órákat adjon. Pláne nem annak a nőnek, akit először egy bárpulton táncolva pillantot meg, márpedig Shane megfogadta, hogy rossz emlékű házasságát követően olyan lánnyal nem kezd, aki kirívóan viselkedik és mindenáron a figyelem középpontjába akar kerülni. Csakhogy Annabelle mégse egészen olyan feslett nőszemély, amilyennek első pillantásra gondolta őt. Csak éppen erről elég nehéz meggyőzni a keményfejű cowboyt.

Pontosan nyári kikapcsolódáshoz való regény volt ez, az előző kötetből megismert stílussal, nagyon is szimpatikus és kedvelhető főszereplőkkel. Mind a ketten jó fejek voltak, összeillettek, csupán a konfliktus, ami távol tartotta őket egymástól volt egy kicsit mondvacsinált. Shane túl sokat és sokáig vacillált és táncolt vissza minden alkalommal, amikor Annabelle-lel kapcsolatban lett valami kellemetlen gondolata. Továbbá érezhető volt az is, hogy az egész románccal most Mallery nem tudta kitölteni a teljes regényt, úgyhogy megkezdte Charlie, a harmadik barátnő történetéhez is a felvezetést. Elég sok jelenet kizárólag róla szólt, amit kicsit furcsálltam, vajon mi fog belekerülni a következő regénybe? Valamint míg az előző könyvben jó volt az aránya a sorozat korábbi szereplőinek felbukkanását illetően, addig itt majdnem minden fejezetben megjelent valaki, akinek amúgy nem sok köze volt a történetvezetéshez. Csak felbukkant itt-ott valami ismeretlen, akinek a családi állapotát és hátterét illett volna ismerni, de ha mégse, akkor gyorsan felvázolta Mallery úgy, hogy csak kapkodtam a fejemet, aztán már le is vonult a színről. Le lehetett volna szűkíteni ezt 2-3 személyre, akik több helyen is felbukkannak, ahelyett, hogy minden külső beavatkozáshoz újabb régi ismerősként funkcionáló embereket lök be a jelenetbe.

Ez a regény annyira nem volt magával ragadó, mint az előző, hiába a könyvtároskisasszony főszereplő, meg a jószívű cowboy, a lényegi konfliktust erőltetettnek éreztem, túl sok volt az utalás a sorozat korábbi tagjaira, úgyhogy nem volt eléggé izgalmas és érdekes a regény. Viszont Charlie története izgalmasnak ígérkezik, úgyhogy el fogom olvasni.

Kiadó: HQN Books
Megjelenés: 2012 június 26
Sorozat: Fool’s Gold #8
Terjedelem: 378 p.
ISBN: 9780373776870
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

3 Stars
Oszd meg!

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *