Menu Close

Sophie Kinsella: The undomestic goddess

Samantha Sweeting az elmúlt hét évben azon dolgozott éjt nappallá téve, hogy az egyik legnevesebb londoni jogi cégben partner legyen. Az esélyei elég jók, s ha megtörténik, beszavazzák a nagyok közé, akkor 29 évesen a legiatalabb, ráadásul női ügyvéd lesz a fiúk közt. Na és ha már két éve nem vett ki szabadságot, ha a takarítónőjével csak levelekben érintkezik, ha nem tud a palmtopja és mobilja nélkül két órát eltölteni egy wellness centrumban, erről álmodott, ez volt az élete célja.
S amikor már ott van a célvonalnál hirtelen történik valami, ő, a csodaügyvéd elkövet egy olyan hibát, ami az egész karrierjét fenyegeti. Teljes sokkban kisétál az irodájából, felszáll az első vonatra, s másnap reggel arra ébred, hogy házvezetőnői állást vállalt el vidéken egy újgazdag házaspárnál, akiket teljesen lenyűgözött.
Pedig Samantha még életében nem vasalt ki egyetlen fehérneműt se, fogalma sincs, hogy kell beindítani a mosógépet, s a konyhai eszközök közül csak a vízmelegítőt tudja megbízhatóan kezelni. De Sam nem szokott meghátrálni a nehézségektől, hát marad, s később segítője is akad a jóképű kertész és annak édesanyja személyében.
A lány élete megváltozik, a fizikai munka mellett kivirul, élvezni kezdi az életet, a szabadnapokat, az olvasó pedig a vicces fordulatokat. De hamarosan Samantha régi életéből utánanyúlnak a csápok, s felmerül a nagy kérdés, mit válasszon: karriert vagy a nyugodt életet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *