Menu Close

Jennifer Crusie: Anyone but you

Nina Askew 40 évesen kezdi újra az életét. Elvált jogász férjétől, akinek segített felépíteni ugyan a karrierjét, de közben teljesene egyedül maradt és elveszítette a társát. Ezért aztán eladja házat, amit amúgy is utált, újból munkába áll egy kiadónál, a karrierje halad, vett egy lakást, s mindezt megkoronázni azzal kívánja, hogy végre lesz egy kutyája. Az állatmenhelyen azonban végül mégse egy kutyakölyköt választ, hanem Fredet, a részben kopó, részben tacskó, részben depressziós kutyát.
Nina és Fred azonnal összeszoknak, s az új gazda megtanítja a kutyát a tűzlépcső használatára, hogy napközben se legyen gondja a szobatisztasággal. A tűzlépcső segítségével ismerkedik meg Nina az alsó lakóval, Alex Moore-ral. Alex éppen 30 éves s kezd elege lenni a családja nyomásából. Maga is orvos, akárcsak a családja minden tagjai, de míg ő a baleseti sebészetet szereti csinálni, a többiek rá akarják vvenni, hogy válasszon valami értelmesebb specializációt, amivel sokkal többet tudna keresni.
Alexnek ráadásul nincs szerencséje a fiatalabb nőkkel való randizgatásban, mert mindegyik feleség és anya akar lenni, ha lehet mihamarabb, ezért aztán egyből vonzónak találja Ninát, aki azonban igyekszik tartani a távolságot.
Nina is vonzódik a férfihez, viszont úgy gondolja, hogy Alex nagyon csalódott lesz, ha valaha meglátja az ő 40 éves testét. Rendesen egymásba gabalyodnak, de visszatartják a vágyaikat és inkább összehaverkodnak a csokis keksz, klasszikus filmek és Fred felett.
Később azonban Nina barátnőjének, és Alex bátyjának hatására végül mindketten megteszik a szükséges lépéseket és végül egymás ágyában kötnek ki, s szerelmük elmélyül.
A helyzet viszont nem túl rózsás, mert Alex elhatározza, hogy megadja magát a családi nyomásnak, szívsebész lesz, hogy biztosítani tudja azt a fajta életvitelt, amihez Nina a férje mellett hozzászokott, holott a nő pont nem vágyik erre.
Jennifer Crusie egyik korai műve ez, de már benne vannak a szerzőre annyira jellemző aranyköpések, könnyed történetvezetés, kiváló mellékszereplők, hiteles karakterek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *