Menu Close

Jeffrey Brown: Star Wars: Jedi Akadémia, a padawan visszatér

Mivel a Jedi Akadémiának eddig 2 kötete jelent meg magyarul, nálam is duplán van róla értékelés és egy újabb rejtvény a nyereményért. Meg amúgy is, pont ezt a kötetet lehet megnyerni a játék során.

Az első év után tehát Roan már sokkal lelkesebben tér vissza a Jedi Akadémiára, főleg mert most már a pilótaképzés is szerepel a tantárgyak között, tehát még az is elképzelhető, hogy nem kell feladnia álmait arról, hogy repülhessen is. Az új tantárgyak mellett új gondokkal is meg kell küzdenie Roannak, s az sem árt, ha megbarátkozik az iskola új szakácsával és a menza repertoárjával.

Mint mondtam, a Jedi Akadémia nagyon sikeres volt a nagyobbik fiamnál, gondoltam megkérem, írja meg, mit tetszett neki, s íme:

A könyv abban fogott meg, hogy bánj jól a barátaiddal. Attól, hogy összevesztetek nem kell ellenségeskedni. A barátok nem haragszanak egy hétnél tovább a másikra. Kibéküléssel lezárják az ügyet.

S igazából nagyon jól megfogta a fiam a lényeget, mert ez a kötet már nem a beilleszkedéssel, hanem a barátok fontosságával foglalkozik és azzal, hogy érdemes megbeszélni a dolgokat és oda kell figyelni a környezetünkre. S mindezt láthatólag a rajzok, a képregények, a vicces kalandok segítségével úgy oldja meg Jeffrey Brown, hogy az simán átjön a 10 éveseknek, teszteltem 🙂

 

A szerzőről:

Jeffrey Brown 1975-ben született Michigan-ben és a 2000-es években költözött Chicago-ba, ahol Művészeti szakra járt, s végül a képregény-rajzolásnál kötött ki. Első önálló kötete 2002-ben jelent meg, Clumsy  címmel amely egy távkapcsolatról szólt. Főleg önéletrajzi elemeket tartalmazott és közvetlen, egyenes stílusa hamar rajongókra talált. Keserédes romantika és szuperhős paródiák kerültek ki a tolla alól, aztán 2012-ben jelent meg első Star Wars könyve, a Darth Vader és fia, amelyben a jól ismert karaktereket teljesen hétköznapi helyzetekbe helyezte. Nem csak a Csillagok háborúja rajongók kedvelték meg munkásságát, hanem azok az apukák is, akik ajándékba kapták ezeket a köteteket, mert Brown megint csak a való életből vett sokaknak ismerős problémákat és rajzolta meg jól egyensúlyozva a kánon és a humor között. Míg a Darth Vader sorozat kötetei felnőtteknek is szólnak, a Jedi Akadémia trilógia már az ifjúságot célozza meg, s arra bíztatja őket, hogy vegyenek kezükbe maguk is ceruzát és kezdjenek el egy füzetbe történetet mesélni, alkotni.

Jeffrey Brown honlapja: http://www.jeffreybrowncomics.com/

Magyarul megjelent könyvei:

Blogturné
Hallottál már a Jedi képzőről?
Arról a helyről, ahol az ifjú padavanok az Erő segítségével tárgyakat emelgetnek, és ahol Kitmama a vuki tanár testnevelést oktat a diákoknak?
Roan Nochez régi vágya, hogy csillagpilóta legyen, de a tanév kezdetén mégis a Jedi képzőben találja magát.
A népszerű művész, Jeffrey Brown vicces történetei elevenednek meg a lapokon, és a tőle megszokott módon a nevetés most is garantált.
Természetesen a Blogturné Klub sem maradhat ki Roan kalandjaiből, ezért június 6-tól 13 állomáson keresztül olvashattok a megjelent két kötetről. Megismerhetitek, sőt ha velünk játszotok, tiétek lehet az egyik példány!

Fülszöveg:

“Azt hittem, a második évem a Jedi Akadémián simán telik majd, és így is volt… eleinte. Építettem egy szuper robotot, tanulmányútra mentem egy jeges bolygóra, és messzire elkerültem Gammy galaktikus kajáját. De aztán minden összekuszálódott! A pilótaképzés sokkal nehezebb volt, mint vártam, a legjobb barátaim hanyagolni kezdtek, és az osztály zsarnokai megpróbáltak átcsábítani a sötét oldalra – ami egész jó mókának tűnt! És még azt hittem, hogy a régi suliban már mindent láttam…”

Fordította: Horváth M. Zsanett
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 176 oldal
ISBN: 9789638115195
Megrendelés

Nyereményjáték

Bemutatjuk nektek a karaktereket, akik a Jedi Akadémián szerepelnek, néhányuk talán ismerős lehet. A feladat, hogy a nevüket írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába. De ne izguljatok, ha újak a szereplők, a bloggerek nevüket elrejtették a bejegyzéseikben, úgyhogy ki is tudjátok rakni őket!

Figyelem! A beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Az én feladványom:

a Rafflecopter giveaway

A turné további állomásai:
Jedi Akadémia 1:
06.06. Olvasónapló
06.07. Insane Life
06.08. Függővég
06.09. Dreamworld
06.10. Deszy könyvajánlója
06.11. CBooks
06.12. KönyvParfé

Jedi Akadémia 2.
06.13. Olvasónapló
06.14. Deszy könyvajánlója
06.15. Dreamworld
06.16. Insane Life
06.17. Függővég
06.18. CBooks

4 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *