Menu Close

Sarah Morgan: First Time in Forever

firstimeinforeverSarah Morgan új sorozatot indított, ahol ezúttal a főszereplőket nem a családi kapcsolatok, hanem a helyszín köti össze. Méghozzá Puffin sziget az a hely, ami a szokásos összetartó kisvárosi környezetet adja, ahol a lakosok a turistáskodásból élnek és a hosszú telek alatt sokat segítenek egymáson, nyáron pedig élvezik a tengert és a csodás időt.

Emily kockázati elemzőként dolgozott, nagyon biztonságosan élt, éppen elbocsátották és újabb munkát akart találni, amikor felhívják őt nővére ügyvédei: a híres/hírhedt színésznő, akivel évek óta nem tartja a kapcsolatot, repülőgép szerencsétlenségben meghalt és rá, mint egyetlen rokonára hagyta a 6 éves lányát. Emilynek fogalma sincs, mit csináljon, hiszen egy gyerekkori trauma miatt teljesen lezárta magát az érzelmektől és elhatározta, sose lesz gyereke, s természetesen fogalma sincs, mihez kezdjen Juliet-tel. Úgyhogy időt nyerni, kitalálni a továbbiakat és elbújni a paparazzók elől a kislánnyal együtt (akit ezentúl Lizzy-nek szólít), elutaznak Puffin szigetre. Emily barátnőjétől kapott kulcsot az ott lévő házikóhoz, ahol még Brittany nagymamája lakott és jó pár kellemes nyarat töltöttek el hármasban főiskolás éveik alatt, az ékszertervező Skylar tartozott még triumvirátusukhoz. Szóval tudható, kikről fog szólni a következő két könyv a sorozatban 🙂

Az első ember, akivel találkozik, Ryan Cooper, a helyi jacht klub és étterem tulajdonosa. A férfit Brittany kéri meg, hogy nézzen rá a barátnőjére, tudja, hogy biztonságos kezekbe adja Emilyt, mert Ryan a helyi közösség oszlopos tagja és rég elhatározta, hogy egyedülálló anyákkal nem kezd. Elege volt neki a gyereknevelésből egy életre, amikor tizenéves korában nyakába szakadt a húga ellátása. De azóta bejárta a világot és mégis itt kötött ki Puffin szigeten, a közösség oszlopos tagja, de azért nem tudja meghazudtolni magát, azonnal megérzi, hogy valami nincs rendben Emily körül. S nem csak az, hogy gyerek ide vagy oda roppant vonzónak tartja a lányt, hanem hogy ez a kettős rejteget valamit. Márpedig neki a vérében van, hogy kíváncsi legyen és felderítse a titkokat.

Egy új sorozat indításakor rá kell venni az olvasót, hogy maradjon a továbbiakra is. Nos, ez Sarah Morgan-nek sikerült. Bár maga a történet ugye semmi újat nem hordoz magában, sőt teli van azért buktatókkal. Főleg ami Emily alakját illeti, aki irtózik az óceántól, de egy szigeten köt ki, évtizedes traumáit, amiket soha nem kezeltek küzdi le röpke két hónap alatt, aztán meg ugye Ryan pont nem akar gyerekekkel kapcsolatba kerülni, de azért Lizzy leveszi a lábáról, mert annyira emlékezteti a húgára, akit ő nevelt fel. De Sarah Morganban az a klassz, hogy mindenféle szemforgatás ellenére az ember ott ragad a történet mellett, mert a karakterek és a környezet, az emberi kapcsolatok nagyon hihetőek és roppant dinamikusan van megírva az egész történet. A kis sziget nagyon klassz hely, a hihetetlenül összetartó közösségével, akik befogadják Emily-t és segítenek neki amikor válságba kerül. A felbukkanó barátnőkről is lehet tudni, hogy merrefelé fog mutatni a történetük, de érdekes lesz majd megtudni, hogy jutnak el a maguk kielégítő befejezésééig.

Azt is nagyon jól találja el Morgan, hogy nem csak egymással vannak elfoglalva a főszereplők, hanem rengeteg interakciójuk van a közösség többi tagjával is. Ahogy Ryan viselkedik családja és barátai között az sokat elárul a jelleméről, valamint az is jól van felépítve, hogy Emily rájön, ő is tud hasznos tagja lenni a kisvárosnak. Ez azért is jó fogás, mert nem csak az olvasó ismeri meg a hatékony és profi oldalát, hanem Ryan is, ugyanakkor a lány maga is jobban érzi attól magát, hogy tudását és tapasztalatát felhasználva segítséget tud nyújtani új barátainak, s nem kell elveszettnek éreznie magát. Márpedig az új helyzet, amibe a regény elején kerül folyamatos kihívások, kudarcok elé állítja és szörnyen frusztrálja.

A First Time in Forever tehát egy nagyon korrekt és szórakoztató regény, aki szereti a kisvárosban játszódó modern romantikus történeteket, azoknak érdemes elolvasni.

puffinOké a regény közben meg kellett googliznom, hogy mennyire cuki madarak már ezek a puffinok, vagy magyarul északi lundák. Mintha a papagáj és pingvin kereszteződései lennének, kis sirály felmenőkkel. Szóval a könyv szerint a fiktív sziget mellett van a törzshelyük és ott költenek, ráadásul a helyi ajándékboltban vannak belőlük plüssök is. Röviden: awwwwwwwww és biztos, hogy ez csak egy fiktív maine-i sziget?

Kiadó: Harlequin Books
sorozat: Puffin Island #1
Megjelenés: 2015 február 24
Terjedelem: 384 p.
ISBN: 9780373785049
Honnan: Netgalley, Recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

1 Comment

  1. Pingback:Csütörtöki kedvencek #10 | Lobo Tómia the life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *