Menu Close

Megjelenik: hamarosan

Van egy olyan perverzióm, hogy szeretek olyan könyveket ajánlani, amikről még nem lehet minden második blogban olvasni. Úgyhogy bár nagyon várom például a Leviatánt, vagy a Sötét erők trilógia harmadik részét, meg a Sarah Addison Allen könyvet, hogy a novemberre ígért új Christopher Moore-tól ne is beszéljünk, ezekről itt most nem fogtok olvasni:)

Még januárban kicsit pesszimistán láttam előre Sara Paretsky sorozatának a sorsát. Akkor lehetett hallani arról, hogy megjelenik a Testművésznő, V.I. Warshawski sorozat 14. tagja. De mivel jó fogadtatásra talált a regény, az Európa belendült és jelezte, hogy hamarosan jön a sorozat első könyve, Kártalanítás címen. Úgyhogy fel lehet készülni, nagy ugrás lesz a középkorú Vicki után a korai, 80-as évek béli belevaló, bevállalós énje. (kép megint nincs még, de mivel legutóbb is egy előző magyarul megjelent Paretsky borítót tettem fel, most is ezt teszem:)

Kiadó: Európa, ISBN: 9789630794985, terjedelem: 332. oldal, megjelenés: 2012 október

 

Az Európa amúgy rákapcsolt a krimikkel, kalandregényekkel, mert jön Tom Wood: A bérgyilkos című könyve is, ami feszített tempójú thrillernek ígérkezik. Egy szabadúszó bérgyilkost (aki a legjobb a szakmájában persze) behúznak a csőbe, de ő nem hagyja magát. Pikantériája a regénynek (amit persze mindjárt megfilmesítenek, mert vászonra termett), hogy Budapesten és Debrecenben is kergetőznek a jók meg a rosszak. Vajon ha tényleg megfilmesítik, akkor jön Hollywood és tönkretesz egy Virágkarnevált?:)

Kiadó: Európa, ISBN:  9789630794922, terjedelem: 592 oldal, Megjelenés: 2012 október 5.

 

 

Október 24-én jön egy újabb Ulickaja elbeszélés kötet, A mi Urunk népe :  Csodák és hétköznapok. Mivel legutóbb is nagyon szerettem a történeteit, természetes, hogy alig várom, kezembe kaphassam ezt az újabb gyűjteményt, amibe, biztos vagyok benne, megint lesz min élvezkedni.

Kiadó: Magvető, ISBN: 9789631430394, terjedelem: 380 oldal, megjelenés: 2012 október 24.

 

A Libri Kiadó pedig igyekszik bebizonyítani, hogy nem csak sikerkönyvekkel tud előállni, hanem különlegességekkel is. Ami dícsérendő, nagyon. Például itt van ez a regény, finn szerző műve, Az életkereskedő, aminek a címe engem elsőre A történetárusra emlékeztetett. S valami hasonló van ebben is: egy kiégett író kölcsönveszi más életét, s azt veti papírra. (Egyébként érdekes, a kiadó honlapja szerint áprilisban jelent meg a könyv, de az online boltokban még csak előrendelhető:)

Kiadó: Libri, ISBN: 9789633100899, terjedelem: 350. oldal, megjelenés: 2012 október

 

 

Végül pedig egy olyan regény, ami már megjelent angolul és jó kritikákat kapott, s bár nem rajongok sorozatok első részéért, amelyeknek még nincs folytatásuk, de ezzel kivételt kell tennem. Mert ugye már a címe is az, hogy Libriomancer. A főhős nem csak egy mágikus könyvtárban dolgozik, mint könyvtáros, de könyvmágus is, képes benyúlni a könyvekbe és bármit létrehozni a bennük szereplő dolgokból. Ja és ki kell nyomoznia, hova tűnt a közel 600 éves Gutenberg. Kedvenc könyvcsempészeim is jót írtak róla, szóval valaki, legyen szíves ezt magyarra ültetni. Köszi:)

Jim C. Hines: Libriomancer, Kiadó: Daw, ISBN: 9780756407391, terjedelem: 400 oldal, megjelenés: 2012 augusztus

2 Comments

  1. Bridge

    Csak látnám már, hogy Hollywood tönkretesz egy Virágkarnevált, de szerintem Debrecent hamarabb felépítik kartonpapírból a díszlettervező garázsában… 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *