May 082012

Kristan Higgins: Somebody to LoveKristan Higginsről már nagyon sok jót hallottam, hogy kiváló modern románcokat ír, de eddig még valahogy nem olvastam tőle semmit. Aztán a netgalley-n megláttam a regényét és jelentkeztem rá. S bizony, nem bántam meg, mert azt kaptam, amire számítottam: kikapcsolódás, romantika, könnyed olvasmány.

Parker Welles eddigi élete egészen jól alakult, sose volt pénzügyi gondja, még azt is megtehette, hogy nagysikerű gyerekregény-sorozata után járó honoráriumát jótékony célokra fordítsa. Csakhogy az apját kétes pénzügyi manőverei miatt lecsukják, úgyhogy ugrik mindenféle örökség. Csupán egy ház marad a nevén, amit valami őrült nagynéni hagyott rá évekkel ezelőtt. Parker úgy gondolja, kis átalakításokkal majd jó áron el tudja adni a nyaralót, s az abból szerzett pénzen majd új életet kezd a fiával. Csakhogy a ház elképesztő állapotban van, s az egyetlen ember, aki felajánlkozik, hogy segít neki az apja volt jogtanácsosa, James Cahill. Parker nem szívesen fogad el segítséget az általa csak talpnyalónak tartott pasitól, aki azonban bebizonyítja, hogy elég ügyes kezű, ráadásul valami nyomhatja a lelkiismeretét, mert teljesen ingyen hajlandó dolgozni a házon. Márpedig Parker szorult helyzetében mindenhol igyekszik spórolni, s miközben felújítja a nyaralót megpróbálja kitalálni, mi legyen a következő könyvsorozata, mit dolgozzon, mit tegyen a fiával és persze James-szel…

Ugyan már az írónő is azzal kezdi, hogy a regény főszereplője egy korábbi műben mellékszereplő volt és úgy érezte, hogy megérdemel egy jó kis happy endet, egyáltalán nem volt zavaró, hogy az előzményeket nem ismertem. Parker igazi szegény kis gazdag lány volt, aki mindig természetesnek vette a vagyoni helyzetét, mikor pedig gondja támadt, azért továbbra se kellett komoly megélhetési problémákkal küszködnie. Természetesen a családja nem éppen kiváló viselkedéséről volt nevezetes és jóval közelebb érezte magát a barátaihoz, mint a szüleihez. Mondjuk nem ő a legszimpatikusabb főszereplő, akiről valaha olvastam, ugyanis gyakran indokolatlanul kegyetlen a viselkedése James irányában, amit nem igazán értettem, és zavart, hogy fogalma se volt arról, mit is akar igazán. Lehet, hogy a férfi főszereplő meg kicsit túl tökéletesre sikerült, ezért aztán nagyon is szembetűnő volt, hogy szegény hiába szakad meg az erőlködéstől, Parker rá se hederít, sőt mindig kerek perec elutasítja, mindenféle komoly indok nélkül.
Viszont Higgins tényleg jól ír, kellemesen szórakoztam, volt benne humor bőven és persze később kiderült, hogy a kisváros meg a lakói, akik közé Parker került már egy másik regényben szerepeltek, szóval gondolom aki ismeri az írónő munkásságát ezt örömmel fogadja. Kicsit éreztem ezt, mert ezek a mellékszereplők alig vannak bemutatva mégis nagyon fontos helyeken szólnak bele a történetbe, biztos valahol hibádzik valami. Szimpatikusnak tartottam még azt is, hogy a végén igazából nem minden rendeződik egy varázsütéssel, mert vannak olyan évtizedes sérelmek és jellemek, amelyeket nem lehet egyetlen jelenettel, vagy Bocsáss meg!-gel feloldani.

Talán azért is tetszett amúgy Higgins regénye, mert közelebb áll a chicklit-hez, mint a romantikához. Érződött, hogy Higgins korábban főleg E/1-ben írt regényeket, most is sok olyan kifejezést és fordulatot használt, amelyek inkább oda valók lettek volna (mondjuk az, hogy Parker fejében mindig jó tanácsokat adtak korábbi könyvének nyálas szereplői, az vicces volt:). Ráadásul itt tényleg nem volt túlhangsúlyozva a szex, szóval akit zavarni szokott az ágyjelenetek plasztikus leírása, az is nyugodtan nekivághat Higgins regénynek, mert ő finoman zárva tartja a hálószobaajtót. A küszöbig eljutunk, aztán meg vágás és jön az L alakú takaró meg a cigaretta (oké, ez csak metafora de remélem érthető, mit akarok mondani 🙂

Kiadó: Harlequin
Megjelenés: 2012 április
Terjedelem: 425 p.
ISBN: 9780373776580
Honnan: Netgalley, recenziós e-book

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars
Oszd meg!

Reader Comments

  1. Én is tervezem majd elolvasni a Somebody to Love-ot, bár többektől azt hallottam h aranyos de nem Higgins remekei közé tartozik (remekek közt az All I Ever Wanted-ot ajánlhatom, kb 2 éve olvastam és még mindig élénken él bennem, mindig rám tör, h újra akarnám olvasni :-D)

  2. @Stella (Ex Libris) Még a One of the Guys volt meg, azt rögtön elolvastam utána, majd írok róla:) Meg akkor megnézem ezt az All I Ever Wanted-ot is. Amúgy nálad figyeltem fel arra, hogy azt írtad, nem szoktál modern romantikust olvasni, de Higgins nagyon bejött neked. Szóval ez úton is köszi az ajánlót:)

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *