Menu Close

Megjelenés előtt, alatt, után

Sikerült megint találnom pár olyan könyvet, amik esetleg érdeklődésre tarthatnak számot.

Először is, áprilisban az Európa kiadó fogja megjelentetni Jonathan Franzen: Szabadság című regényét. Franzenről először akkor hallottam, amikor tavalyelőtt megjelent regénye hosszas huzavona után végül Oprah Winfrey könyvajánlójába került, aztán meg amikor Jennifer Weiner és Jodi Picoult felhúzták magukat azon, hogy bár ugyanabban a témában írnak, mint Franzen, mint nőket nem is veszik őket a rangos irodalmi újságok figyelembe. Azóta Franzen többször is nyilatkozott a modern technika ellen, hogy az e-könyvek mennyire szörnyűek legutóbb meg a twittert szólta le. Nem tudom, lehet bele kéne azért lapozni, hogy eldönthessük, megérdemli-e a “legnagyobb élő amerikai író” címet (amit már itt-ott ráaggattak)
Kiadó: Európa, ISBN: 9789630793742, terjedelem: 640 oldal, megjelenés: április

 

Ugyancsak az Európától jön az Elvarázsolt április is, ami meg egy 90-es években keletkezett angol regény fordítása. A cím talán sokaknak nem ismeretlen, mert természetesen ebből már készült filmadaptáció is. Kicsit olyasmi, mint E.M. Foster művei (pl. Szoba kilátással), csak éppen a szerző miatt még nőiesebb témákkal, de szintén a 20. század első feléből (eredeti megjelenés: 1922). Itt hölgyek utaznak Olaszországba, ahonnan feltöltődve, megváltozva térnek haza. Az angolok mindig úgy gondolták, a mediterrán életvitel hatalmas változásokat hozhat az életükbe, jellemükbe.
Kiadó: Európa, ISBN: 9789630793841, terjedelem: 296 oldal, megjelenés: április

Már megjelent Stephanie Barron: Az udvarház rejtélye című könyve is, ami meg azért érdekes, mert krimi, amiben Jane Austen a nyomozó! Bizony, sokunk kedvenc írónőjéből amolyan Miss Marple lett, a 19. elejének vidéki Angliájában old meg mindenféle bűnügyet. A sorozat nem újkeletű, az első könyv még 1996-ban jelent meg és idénre várható a sorozat 11. része angolul. Mondjuk a címlap eléggé félrevezető, s a fülszövegben meg se említik Jane Austen-t, de legalább alcímnek ott van, hogy nyomoz.
Kiadó: IPC Könyvek, ISBN: 9789636354169, terjedelem: 400 oldal, megjelent

Jövő héten pedig végre végre megjelenik a Bűvös Hajók második kötete is. Robin Hobb regényét már egyszer elkezdték kiadni, de a trilógia első regényének felénél befejezték a dolgot, hatalmas felháborodásomra. Most azonban a Delta Vision végre eljutott addig, hogy sorra került az írónő életmű sorozatának ez a darabja. Az első kötet már kapható és a második jövő héten jön. Vegyétek, olvassátok (bár tudom, drága :(), hogy a többit is kiadják.
Kiadó: Delta Vision, ISBN: 9786155161308 , terjedelem: 632 oldal, megjelenés: március 13

4 Comments

 1. Christina

  A Stephanie Barron: Az udvarház rejtélye azt most hoztam haza, ha kiolvasom azt amit olvasok, szerintem egyből neki veselkedem. A Franzen és az Elvarázsolt április is határozottan érdekel, de kivételesen nem fogom egyből megvenni. 🙂 Egy kicsit tartok tőlük.

 2. Szilvamag

  Az IPC Könyvek mindig olyan gyönyörű borítóval adják ki a könyveiket. Az udvarház…is nagyon szép és annyira, de annyira romantikus hangulatú történetet sugall….hmm. Kár, hogy krimi.

 3. Lobo

  @Christina kíváncsi leszek a véleményedre
  @Szilvamag Tényleg, a borító egyáltalán nincs párhuzamban a témával.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *