Menu Close

Kívánságlistára pakolhatók

Ahhoz képest, hogy elhatároztam januárban, nem keddi kitekintőként fogok és nem havonta egyszer megjelenés előtt álló könyveket ajánlani, hát mégis itt vagyok, majdnem a hónap első keddjén. S főleg megjelenés előtt álló kötetekről beszélnék már megint.

A tavalyi év egyik nagy könyvsikere volt Laini Taylor: Daughter of Smoke and Bone (Füst és csont leánya)című regénye. Ami ugyan YA, de inkább paranormális romantika, urban fantasy vonalába tartozik. Talán nem volt akkora hangos siker, mint pár pályatársa, de közben szép csendben szinte mindenkinek tetszett, egyértelműen csak jókat lehetett olvasni a történetről, a megfogalmazásról. Persze ez is sorozat része, idén jelenik meg a folytatás, s már a megfilmesítésén is dolgoznak. Itthon pedig meglepetésre, a Kossuth Kiadó fogja megjelentetni, akik a Vándorsólyom kisasszony óta komolyabban foglalkoznak a YA és egyáltalán a szórakoztató irodalommal. A fülszövegből még csak kevés van, de az jól hangzik: “Egyszer volt, hol nem volt, történt egyszer, hogy egy angyal meg egy ördög egymásba szerettek. Nem lett jó vége… Így kezdődik Lainie Taylor fantáziában, eredeti ötletekben, kiszámíthatatlan fordulatokban és érzelmekben gazdag regénye.”
Kiadó: Kossuth, ISBN: 9789630970327 , Terjedelem: 432 oldal. Megjelenés: 2012 május

Tudom, hogy mostanában mindenfelé elsirattam már a chicklit-et, mint műfajt, de azért még mindig bízom abban, hogy itt-ott felbukkannak jó dolgok. Az Ulpius ház tavaszi kínálatában két olyan regény is van, ami talán már inkább a női irodalom jelzőt viselhetné magán, de mindenképp beleillenek a témában. Milly Johnson: Yorkshire Puding Klub című regényében három, a 40-es éveiben járó éppen teherbe eső barátnőről van szó. S mióta kinőttem a gyermektelen, szingli létből engem is jobban érdekel a hogyan bírkózik meg a modern nő a családalapítás, gyerekvállalás kérdésével, ha lehet humorosan. S ez ilyennek ígérkezik.
Kiadó: Ulpius ház, megjelenés: 2012

Valamint ott van a következő Marian Keyes regény is még a kiadó tarsolyában, az Egy sármos férfi, ami meg kicsit krimi, meg eredetileg angol változatban még a tavalyi várólistámon szerepelt, csak addig csücsültem rajta, míg vissza kellett adni a tulajdonosának. A regény egyébként időrendben az itthon tavaly kiadott Legfényesebb csillag előtt jelent meg.
Kiadó: Ulpius ház, ISBN:9789632545851, megjelenés: 2012 május

Na de akkor maradjunk még egy kedvenc női szerzőmnél, Sophie Kinsellánál, aki miután tavaly boltkóros regényt jelentetett meg, most februárban egy másik történettel jelentkezik. Igazi félreértések vígjátékának ígérkezik, a főszereplő elveszíti a jeggyűrűjét, ellopják a telefonját és úgy tűnik, hogy oda a boldogan éltek, míg meg nem haltak befejezés, amiről minden lány álmodik. Aztán talál egy másik elhagyott telefont, elkezdi azt használni és persze nem csak a saját életét kavarja össze rendesen, de a mobil tuljadonosáét is. Gondolom hamarosan magyarul is kapható lesz.
Kiadó: Transworld , ISBN:9789632545851, terjedelem: 448 old., megjelenés: 2012 február

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *