Menu Close

Susan Elizabeth Phillips: It Had to be You

Susanne Elizabeth Phillips Chicago Stars focistáiról szóló sorozatából eddig random olvasgattam, sose sorrendben, s persze mindig feltűnt bennük Phoebe Somerville és Dan Calebow. S a róluk szóló regény már egy ideje a polcomon hevert, s most a várólistacsökkentés keretében sorra is került végre, s mit ne mondjak, pont a megfelelő időben. Télen, főleg nyálkás időben szeretek romantikus regényeket olvasgatni, forró tea mellett és kinézni a szállingózó hóba (ami ugyan nem maradt meg, de legalább az illúzió teljes volt).

Phoebe Somerville apja temetésére érkezik haza Chicagóba, mert az öreggel aki a Chicago Stars focicsapat tulajdonosa volt, rég megromlott a kapcsolata. Bert Somerville mindig is fiút akart, de csak két lánya született, akiket nem érdekelt a sport. Phoebe ráadásul egy híres festő múzsája és modellje volt évekig, s aktjai a világ múzeumában mindenfelé megtalálhatók. Bert mindig is úgy érezte, a lánya szégyent hozott rá, a nevükre. Végrendeletében mégis fél évre ráhagyja imádott focicsapatát, persze teljesíthetetlen feltételekkel. Phoebe érzi, az apja így is meg akarta alázni, s nem is érdekli a dolog. A Chicago Stars új sztáredzőjét, Dan Calebowt azonban nem olyan fából faragták, aki hagyja, hogy tönkretegyenek egy jó kis csapatot, még egy buta liba se teheti, bármennyire is jól néz ki. Úgyhogy fogja magát és kényszeríti Phoebe-t, hogy lássa el a feladatát, mert nélküle a csapat működésképtelen, hisz az aláírására mindenhez szükség van. Csakhogy a lány nem egyszerű buta liba, a bombázó külső roppant okos nőt rejt, úgyhogy amikor Phoebe beszáll a játékba, hozzáteszi a magáét és a Chicago Stars már nem lesz ugyanaz, mint volt.

A regény az 1990-es évek elején játszódik, s vannak benne részek, amik igencsak idejét múltak, főleg a ruhák és akárcsak Phoebe-nek, nekem sincs halvány gőzöm se az amerikai foci szabályairól, de mindezek ellenére a regény nagyon szórakoztató volt. Pont olyan, amilyenre vágytam. Benne volt a könyvben minden, amit az ember kedvel SEP-ben. Szimpatikus főszereplők, közöttük szikrázó levegő, s megint a mellékszereplők is el lettek találva. Emlékeztem rá, hogy pár névvel későbbi regényben is találkoztam. Aztán meg azok a párbeszédek is nagyon elmések viccesek. Phoebe mindenkinek tud meglepetést okozni, az olvasóknak épp úgy, mint Dan-nek, úgyhogy nem csoda, hogy a férfi teljesen belezúg. Pedig jópofa, ahogy elhatározza, neki pont olyan nő kell, aki a lány ellentéte, akivel családot tud alapítani, sőt a jelöltje is megvan, de vele nem működik a kémia. A krimi rész mondjuk kicsit bénán van megírva, meg van még egy cselekményszál, aminek a megoldása nagyon mondvacsinált, de az ember a jól megírt részek miatt ezek felett hajlamos voltam szemet húnyni.

Szóval az It Had to be You (ami amúgy Csak te kellesz címmel magyarul is kapható), igazi jó kis romantikus történet, ami az elejétől beszippant és nem enged. Megfelelő mértékben van benne adagolva a románc, a foci a pörgő párbeszédek, szerethetőek a főszereplők és jó néhány mellékszereplőt is megkedveltem a gyors olvasás közben.

Kiadó: Avon
Sorozat: Chicago Stars #1
Megjelenés: 1997 (1994)
Terjedelem: 376 p.
ISBN: 9780380776832
Honnan: Vásárlás, saját példány

Buy This Book from Book Depository, Free Delivery World Wide

3.5 Stars

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *